Zoran Slavnić

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Zoran Slavnić
Nasyonalite Yougoslavi Yougoslavi
drapo Yougoslavi
Sèbi ak Montenegwo Sèbi ak Montenegwo
Sèbi Sèbi
Wotè 180 cm
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Playmaker
Antrenè
Revokasyon karyè 1983 - jwè
2007 - antrenè
Hall nan t'ap nonmen non FIBA Hall nan rnome (2013)
Karyè
Ekip klib yo
1963-1977 Wouj Star
1977-1979 Joventut Badalona
1979-1981 Šibenik
1981-1982 Partizan Belgrad 23 (376)
1982-1983 Juvecaserta 30
Nasyonal
1973-1983 Yougoslavi Yougoslavi
Antrenè karyè
1983-1984 Šibenik
1984-1985 Partizan Belgrad
1985-1987 Fann
1987-1988 Caja de Ronda
1988-1991 Wouj Star
1991-1992 Daphnis
1994-1995 Wouj Star
1995-1996 Joventut Badalona
1996-1997 Īraklīs Thessaloniki
2001 Brose Bamberg
2007 Sèbi Sèbi
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan Monreyal 1976
Moskou 1980
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Ajan Pòtoriko 1974
Filipin 1978
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Espay 1973
Yougoslavi 1975
Bèljik 1977
Bwonz Itali 1979
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Zoran "Moka" Slavnić , nan Sèb : Зоран Славнић ? ( Zemun , 26 oktòb 1949 ), se yon ansyen jwè baskètbòl yougoslav ak antrenè baskètbòl , Sèb depi 1992. Li se youn nan jwè yo baskètbòl kèk nan mond lan ki te genyen Ewopeyen an, Mondyal ak jwèt Olympic. [1]

Karyè

Li te jwe pou klib la nan Star Wouj Bèlgrad la soti nan 1965 1975. Li Lè sa a, kontinye karyè li nan Espay , nan Joventut Badalona , Lè sa a, nan KK Šibenik , nan Caserta ak Lè sa a, finalman nan Partizan .

Nan Ewopeyen yo li te jwe 36 jwèt, nan chanpyona Mondyal yo li te jwe 17 epi finalman 15 nan jwèt yo Olympic . Nan total li te jwe 179 jwèt pou ekip nasyonal li a, ki fè nòt 1465 panyen.

Li te genyen twa chanpyona youn apre lòt Ewopeyen an (1973, 1975, 1977), yon chanpyona Mondyal 1978 nan Manila ak jwèt yo Olympic Moskou 1980. Zoran Slavnić se pi popilè pou volebòl li pase Dragan Kićanović nan final la chanpyona Ewopeyen an 1977 nan Liege kont Sovyetik la Inyon .

Nan fen karyè siksè li li te kòmanse antrenè. Li te dirije KK Partizan , KK Split , Red Star Belgrade , KK Šibenik , TSK Bamberg . Li te tou antrenè Atlas Bèlgrad (ansyen IMT), ki gen ekip manadjè te ansyen koekipyèr entènasyonal li Dražen Dalipagić .

An 2007 li te antrenè a nan ekip la Sèb nasyonal nan chanpyona Ewopeyen yo nan Espay e li te sakaje apre yo te fin elimine nan premye tou an nan evènman an.

Remèsiman [1]

Palmarès

Jwè

Star wouj Bèlgrad: 1968-69 , 1971-72
Joventut Badalona: 1977-78
Red Star Belgrade: 1971, 1973, 1975
Star Wouj Bèlgrad: 1973-74

Remak

  1. ^ Yon b (EN) Hall nan Famers - Zoran Slavnic (Sèbi) , sou fiba.basketball. Rekipere 23 desanm 2017 .

Lòt pwojè

Lyen ekstèn