Yao Ming

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Yao Ming
YaoMingonoffense2.jpg
Yao Ming ak chemiz Houston Rockets la
Nasyonalite Lachin Lachin
Wotè 229 cm
Pwa 141 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Sant
Revokasyon karyè 2011
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2016)
Karyè
Ekip klib yo
1997-2002 Shanghai reken 136 (3,161)
2002-2011 Houston wòkèt 486 (9,247)
Nasyonal
1997 Lachin Lachin U-22 5 (31)
1998-2011 Lachin Lachin
Palmarès
Azi (òtografik pwojeksyon) .svg Chanpyona Azyatik
Japon 1999
Lachin 2001
Lachin 2003
Katar 2005
Jwèt Azyatik logo.svg Jwèt Azyatik
Ajan Pusan ​​2002
FISU Entènasyonal Inivèsite Sport Federation.svg Inivèsya
Ajan Beijing 2001
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Yao Ming [1] (姚明S , Yáo Míng P ; Shanghai , 12 septanm 1980 ) se yon ansyen jwè baskètbòl Chinwa .

2.29 m wotè ak peze 141 kg, li te sant la nan Houston wòkèt yo , yon ekip NBA . Li konsidere kòm youn nan pi wo jwè baskètbòl ki janm jwe nan NBA [2] .

Biyografi

Sèl pitit de jwè baskètbòl Chinwa yo, Yao Zhiyuan ak Fang Fengdi, li gen yon devlopman fizik pi wo pase mwayèn depi li fèt, li kòmanse pratike espò paran li a laj de 9 an, ak yon wotè 1.65 m ak 41 pye.

Karyè

Klib

Nan bouyon 2002 a li te chwazi pa Houston Rockets ak premye chwazi an jeneral, premye Chinwa yo reyisi nan feat sa a. Pandan sezon premye l 'li montre kondisyon ekselan, jwe regilyèman epi ak yon bon nivo nan pèfòmans, jwenn premye rele-up li pou jwèt la All-Star 2003 kòm yon rezèv pou Tim Duncan pou seleksyon an West. Malgre bon kondisyon yo, NBA rookie pou Ane Prim lan te kònen l 'pa Amar'e Stoudemire nan Phoenix Suns yo .

Nan de zan sa yo li kolekte pèfòmans ekselan ki te fè l 'lòt konvokasyon tout-Star, men nan sezon sa yo pwoblèm fizik yo te kòmanse, ki fòse l' sote 250 ras. Nan sezon 2008-09 la , pandan jwèt 3 nan semifinal yo nan faz eliminatwa konferans lan, kont Lakers yo , li te sibi yon aksidan grav (ka zo kase nan pye gòch li), ki konpwomèt patisipasyon li nan sezon NBA sa a epi ki te riske fini menm ... karyè li. [3] Sou 1 Jiyè 2010 li te fè li ofisyèl, ansanm ak klib la, ke li ta retounen nan jwe nan tout respè nan sezon 2010-11 la . [4]

Nan mwa janvye 2011 li te deside fè operasyon sou cheviy gòch li. Nan mwa ki vini apre a rekiperasyon an te sanble yo kontinye nan fason ki pi bon. Aprè li fin jwe 5 jwèt sèlman pandan sezon 2010-11 la akòz aksidan pye gòch ki t ap toumante l pandan plizyè lane, li deside 20 jiyè 2011 pou li pran retrèt li nèt nan jaden jwe NBA yo. [5]

Nasyonal

Li te mèt kay la ak lidè Context nan ekip nasyonal Chinwa an . Li te patisipe nan 2004 Olympic jwèt yo Atèn , pandan ki li te estanda-pote nan Lachin nan seremoni an ouvèti. Kat ane pita, nan okazyon an nan jwèt yo Beijing 2008 , li imilite refize pote flanm dife a Olympic nan Beijing , ki deklare ke gen pi bon atlèt Chinwa pase l ', men li te toujou chwazi ankò kòm estanda-pote nan evènman an lakay yo.

Soti nan jaden an

An 2007 li te marye nan Shanghai ak Li , yon 190 cm wotè jwè baskètbòl Chinwa. [6] Ansanm ak Liu Xiang , Yao se youn nan spòtif ki pi popilè nan peyi li. [7] Patwone yo enkli Reebok , [8] Coca-Cola , [8] McDonald's , [8] Visa , [9] Apple , [9] ak Garmin . [10]

Ansanm ak Steve Nash li te òganize yon match charite, ki te fèt sou 15 septanm 2007, pou ranmase lajan pou timoun nan zòn pòv lwès yo nan Lachin. [6] Li se tou anbasadè Chinwa Basketball San Fwontyè NBA a , yon pwogram pou ankouraje baskètbòl ak ranmase lajan pou zòn pòv nan mond lan, ak temwayaj nan yon kanpay anti- SIDA nan peyi Lachin. [6]

Estatistik

Sezon regilye

Sezon Eskwadwon Konpetisyon Alimèt Estatistik fiziyad Lòt estatistik
Pres. Tit Minit 2 vaksen 3 vaksen Gratis Ranbousman Ede Vòlè Stopp. Pwen
2002-2003 Etazini Houston wòkèt NBA 82 72 2 382 401/805 1/2 301/371 675 137 31 147 1 104
2003-2004 Etazini Houston wòkèt NBA 82 82 2 692 535/1 025 0/2 361/446 735 122 22 156 1 431
2004-2005 Etazini Houston wòkèt NBA 80 80 2 447 538/975 0/0 389/497 669 61 34 160 1 465
2005-2006 Etazini Houston wòkèt NBA 57 57 1 949 467/900 0/1 337/395 581 85 30 94 1 271
2006-2007 Etazini Houston wòkèt NBA 48 48 1 624 423/819 0/2 356/413 452 94 17 94 1 202
2007-2008 Etazini Houston wòkèt NBA 55 55 2 044 432/852 0/2 345/406 594 129 25 111 1 209
2008-2009 Etazini Houston wòkèt NBA 77 77 2 588 566/1 032 1/1 381/440 761 137 30 150 1 514
2010-2011 Etazini Houston wòkèt NBA 5 5 90 18/37 0/0 15/16 27 4 0 8 51
Total karyè 486 476 15 818 3 380/6 445 2/10 2 485/2 984 4 494 769 189 920 9251
Remak: Pou NBA, WNBA, ak NCAA, kolòn "2 vaksen" gen ladan sòm total vaksen jaden yo (2 vaksen + 3 vaksen).

Jwe-off

Sezon Eskwadwon Konpetisyon Alimèt Estatistik fiziyad Lòt estatistik
Pres. Tit Minit 2 vaksen 3 vaksen Gratis Ranbousman Ede Vòlè Stopp. Pwen
2004 Etazini Houston wòkèt NBA 5 5 185 31/68 0/0 13/17 37 9 2 7 75
2005 Etazini Houston wòkèt NBA 7 7 220 55/84 0/0 40/55 54 5 2 19 150
2007 Etazini Houston wòkèt NBA 7 7 260 55/125 0/0 66/75 72 6 1 5 176
Total karyè 19 19 665 141/277 0/0 119/147 163 20 5 31 401
Remak: Pou NBA, WNBA, ak NCAA, kolòn "2 vaksen" gen ladan sòm total vaksen jaden yo (2 vaksen + 3 vaksen).

Palmarès

Endividyèl

2003
2007 , 2009
2004 , 2006 , 2008
2003 , 2004 , 2005 , 2006 , 2007 , 2008 , 2009 , 2011 [11]

Remak

  1. ^ Nan onomastik Chinwa ti non an vin anvan non an. "Yao" se ti non.
  2. ^ Top 10 jwè NBA nan istwa , nan www.dunkest.com . Rekipere 4 mas 2021 .
  3. ^ Davide Chinellato, Dramma Yao, te kanpe pou yon sezon. Karyè nan risk tou? , nan gazzetta.it , 30 jen 2009. Retriev 30 jen, 2009 .
  4. ^ http://www.nba.com/rockets/video/2010/06/29/Yao0629102Mbcopymov-1361597/index.html%7Ctitolo=Yao Ming sou retounen nan 2010/2011
  5. ^ http://www.ilsole24ore.com/art/notizie/2011-07-14/basket-ritira-cinese-ming-183500.shtml?uuid=Aamjf9nD%7Ctitolo=Basket/ NBA: Chinese Yao Ming retrete
  6. ^ A b c (EN) Yao Ming Bio Page , sou nba.com, www.nba.com. Rekipere 2008-11-12 (achiv soti nan orijinal la sou, 19 avril 2007) .
  7. ^ (EN) Dick Patrick, Tankou peyizan Yao, obstaklè ap jwenn pwa t'ap nonmen non , nan www.usatoday.com, 24 me, 2006. Retrieved November 12, 2008.
  8. ^ A b c (EN) Eddie Pells, Blesi pa diminye kapasite Yao a nan vann pwodwi nan www.chron.com, 11 Mas 2008. Retrieved 12 Novanm 2008.
  9. ^ A b (EN) Rob Walker, yon mak ki rele Yao , nan www.slate.com, 10 fevriye 2003. Retrieved November 12, 2008.
  10. ^ (EN) Garmin Nets Partnership with NBA Superstar Yao Ming , nan www8.garmin.com, 12 avril 2005. Retrieved 12 novanm 2008.
  11. ^ pa patisipe akòz aksidan
  12. ^ http://sport.sky.it/nba/2017/02/03/nba-a-houston-si-ritira-la-maglia-di-yao-ming.html

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 119316736 · ISNI ( EN ) 0000 0001 1512 1188 · LCCN ( EN ) no2003053164 · GND ( DE ) 131833030 · WorldCat Identities ( EN ) lccn-no2003053164