Willis Reed

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Willis Reed
Willis Reed 1972 piblisite photo.jpg
Reed ak chemiz New York Knicks
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 206 cm
Pwa 107 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Sant
Antrenè
Manadjè jeneral
Revokasyon karyè 1974 - jwè
1989 - antrenè
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (1982)
Karyè
Jèn
West Side Lekòl Segondè
1960-1964 Grambling St Tigers
Ekip klib yo
1964-1974 NY Knicks 650 (12,183)
Nasyonal
1963 Etazini Etazini 15
Antrenè karyè
1977-1978 NY Knicks 49-47
1981-1985 Creighton Bluejays 52-64
1985-1987 Atlanta Hawks (vis)
1987-1988 Sacramento Kings (vis)
1988-1989 NJ Nets 33-77
Palmarès
Drapo PASO.svg Jwèt Pan Ameriken
San Paolo 1963
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Willis Reed jr. ( Bernice , 25 jen 1942 ) se yon ansyen jwè baskètbòl , antrenè baskètbòl ak manadjè espò ameriken .

Kòm yon jwè li te jwe pou tout karyè li nan New York Knicks yo .

Karyè

Reed te rele elèv nevyèm ane nan 1965 ak pi bon jwè nan ane a nan 1970. Li te genyen chanpyona NBA ak Knicks nan 1970 ak 1973. Jwèt ki pi popilè li te jwèt-7 nan final la 1970. Frape nan jwèt-5 soti nan yon aksidan grav, li prèske an kachèt rive nan Madison Square Garden ak koekipye ak opozan sèten nan absans li. Antre cho-up li a, evidan bwete, te akeyi pa odyans lan ak yon ovasyon kanpe. Reed te montre nan duo a ak Wilt Chamberlain ak bay nòt de premye panyen yo nan match la, bay chaj emosyonèl ki nesesè yo nan koekipye li yo pou kapab genyen match la. Jwè a, anpil ane apre jou sa a istorik, te di: "Pa gen yon jou nan lavi mwen lè yon moun pa mande m 'sou ki matche ak" [1] . Li te pran retrèt li nan konpetisyon apre sezon 1973-74 la akòz blesi e li te antre nan Sal baskètbòl nan t'ap nonmen non an 1982 .

Li mwayèn 18.7 pwen, 12.9 rbondi ak 1.8 ede nan yon total de 650 jwèt.

Palmarès

NBA

New York Knicks: 1970 , 1973
1970 , 1973
1965 , 1966 , 1967 , 1968 , 1969 , 1970 , 1971
Premye Ekip: 1970
Dezyèm Ekip: 1967 , 1968 , 1969 , 1971

Nasyonal

  • Meday lò nan 1963 jwèt Pan Ameriken yo

NAIA

  • NAIA chanpyon: 1961

Estatistik

Lejand
PG Jwèt te jwe PT Alimèt kòm yon starter MP Minit pou chak jwèt
TC% Pousantaj nan vaksen soti nan jaden an sib 3P% Pousantaj vaksen twa pwen TL% Pousantaj lanse gratis
RP Detant pou chak jwèt AP Ede pou chak jwèt PRP Boul yo vòlè li pou chak jwèt
SP Arè pou chak jwèt PP Pwen pou chak jwèt Fonse Karyè segondè
Vle di sezon yo nan ki li te genyen tit la

Sezon regilye

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1964-1965 NY Knicks 80 - 38.0 43.2 - 74.2 14.7 1.7 - - 19.5
1965-1966 NY Knicks 76 - 33.4 43.4 - 75.7 11.6 1.2 - - 15.5
1966-1967 NY Knicks 78 - 36.2 48.9 - 73.5 14.6 1.6 - - 20.9
1967-1968 NY Knicks 81 - 35.5 49.0 - 72.1 13.2 2.0 - - 20.8
1968-1969 NY Knicks 82 - 37.9 52.1 - 74.7 14.5 2.3 - - 21.1
1969-1970 NY Knicks 81 - 38.1 50.7 - 75.6 13.9 2.0 - - 21.7
1970-1971 NY Knicks 73 - 39.1 46.2 - 78.5 13.7 2.0 - - 20.9
1971-1972 NY Knicks 11 - 33.0 43.8 - 69.2 8.7 2.0 - - 13.4
1972-1973 NY Knicks 69 - 27.2 47.4 - 74.2 8.6 1.8 - - 11.0
1973-1974 NY Knicks 19 - 26.3 45.7 - 79.2 7.4 1.6 - - 11.1
1974-1975 [2] NY Knicks - - - - - - - - - - -
Karyè 650 - 35.5 47.6 - 74.7 12.9 1.8 - - 18.7

Pi wo nan karyè

Remak

  1. ^ Final Istwa: Willis Reed ak enpòtans ki genyen nan pa bay moute , sou Gioco Pulito , 25 jen, 2019. Retrieved 4 fevriye, 2020 .
  2. ^ Sezon pa te jwe akòz yon aksidan jenou
  3. ^ (EN) Willis Reed - Karyè pi bon , sou basketball.realgm.com. Rekipere 11 mas, 2021 .

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 65251256 · ISNI ( EN ) 0000 0000 2171 6527 · LCCN ( EN ) n50047366 · WorldCat Identities ( EN ) lccn-n50047366