Ulyana Semënova

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Ulyana Semënova
Stefania Passaro koupe Uljana Semjonova.jpg
Ul'jana Semënova opoze pa Stefania Passaro pandan Itali - Inyon Sovyetik nan Treviso (1980)
Nasyonalite Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik Letoni Letoni
Wotè 210 cm
Pwa 128 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Sant
Revokasyon karyè 1989
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (1993)
FIBA Hall nan rnome (2007)
Sal baskètbòl fanm nan rnome (1999)
Karyè
Ekip klib yo
1967-1987 TTT Riga
1987-1988 Tintoretto
1988-1989 Valenciennes
Nasyonal
1968-1986 Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Monreyal 1976
Moskou 1980
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Brezil 1971
Kolonbi 1975
Brezil 1983
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Itali 1968
Netherlands 1970
Ongri 1972
Itali 1974
Lafrans 1976
Polòy 1978
RSF Yougoslavi 1980
Itali 1981
Ongri 1983
Itali 1985
FISU Entènasyonal Inivèsite Sport Federation.svg Inivèsya
Moskou 1973
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Ul'jana Larionovna Semenova (nan Ris : Ульяна Ларионовна Семёнова ? ; Zarasai , 9 mas 1952 ) se yon ansyen jwè baskètbòl Sovyetik .

Avèk yon wotè ekstraòdinè (213 cm) ak pye jigantèsk (soulye gwosè 58) [1] [2] , sou anplasman an li incorporée wòl nan pivot la klasik (oswa sant ). Pi wo ak pi lou pase tout jwè yo nan tan an, li domine zòn nan tou pre panyen an pa konte sou fizik masiv li yo bati vaksen irézistibl, pran rbondi ak bloke opozan.

Avèk jersey Inyon Sovyetik la li te genyen lò nan olenpik yo Monreyal nan 1976 ak Moskou nan 1980.

Palmarès

Onè

Premye klas Knight nan Lòd la nan twa zetwal yo - riban pou inifòm òdinè Premye klas Knight nan Lòd la nan twa zetwal yo
- 1995

Remak

  1. ^ Gazzetta dello Sport, Photoserie
  2. ^ Konparezon ak Bill Russell (soulye gwosè 52), Photoserie .. Achiv 8 oktòb 2010 nan Achiv entènèt la .

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 305130516 · ISNI ( EN ) 0000 0004 1726 7705 · LCCN ( EN ) no2015148108 · WorldCat Identities ( EN ) lccn-no2015148108