Ubiratan Pereira Maciel

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Bira
Nasyonalite Brezil Brezil
Wotè 196 cm
Pwa 96 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Gwo / sant pi devan
Revokasyon karyè 1982
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2010)
FIBA Hall nan rnome (2009)
Karyè
Ekip klib yo
1960-1961 BC Esperia
1961-1966 Korentyen Paulista
1969-1972 Reyer Venice
1972 Trianon Clube
1972-1973 Sírio
1973-1978 Palmeiras
1978-1982 São José
Nasyonal
1963-1979 Brezil Brezil
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Bwonz Tokyo 1964
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Brezil 1963
Bwonz Irigwe 1967
Ajan Yougoslavi 1970
Bwonz Filipin 1978
Transparent.png Chanpyona Sid Ameriken
Perou 1963
Paragwe 1968
Kolonbi 1973
Ajan Kolonbi 1976
Chili 1977
Drapo PASO.svg Jwèt Pan Ameriken
Ajan San Paolo 1963
Bwonz Vil Meksiko 1975
Bwonz San Juan 1979
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Ubiratan Pereira Maciel , ke yo rele tou pseudonym Bira ( São Paulo , 18 janvye 1944 - Brasilia , 17 jiyè 2002 ), se te yon jwè baskètbòl brezilyen .

Lyen ekstèn