Togo Renan Soares

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Kanela
Kanela (1971) .tif
Kanela (ak boul la nan men) an 1971
Nasyonalite Brezil Brezil
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Antrenè
Revokasyon karyè 1974
Hall nan t'ap nonmen non FIBA Hall nan rnome (2007)
Karyè
Antrenè karyè
1933-1947 Botafogo
1948-1970 Flamengo
1951-1971 Brezil Brezil
1971-1972 Palmeiras
1973-1974 Vila Nova
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Bwonz Lavil Wòm 1960
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Ajan Brezil 1954
Chili 1959
Brezil 1963
Bwonz Irigwe 1967
Ajan Yougoslavi 1970
Transparent.png Chanpyona Sid Ameriken
Chili 1958
Ajantin 1960
Brezil 1961
Perou 1963
Irigwe 1971
Drapo PASO.svg Jwèt Pan Ameriken
Bwonz Buenos Aires 1951
Bwonz Chicago 1959
Ajan San Paolo 1963
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Togo Renan Soares , ke yo rele tou Kanela ( João Pessoa , 22 me 1906 - Rio de Janeiro , 12 desanm 1992 ), se te yon antrenè baskèt brezilyen .

Karyè

Sou 12 septanm, 2007, li te antre nan FIBA Hall la nan rnome kòm youn nan antrenè yo pi gran nan istwa baskètbòl.

Avèk Flamengo li te genyen douz tit leta ak yon koup brezilyen.

Li te dirije 103 alimèt pou ekip brezilyen nasyonal la , ak 87 viktwa ak 16 defèt. Li te patisipe nan de Olympics ak senk chanpyona mondyal, genyen de. Li te genyen tou yon kwiv Olympic. Li te genyen yon ajan ak de bwonz nan jwèt Pan Ameriken yo ak senk fwa chanpyona Sid Ameriken an .

Palmarès

  • World Cup : 2
    Ekip nasyonal brezilyen an: 1959 , 1963 .
  • Chanpyona carioca : 12
    Clube de Regatas do Flamengo: 1948, 1949, 1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959 ak 1960
  • Cup Brezil : 1
    Clube de Regatas do Flamengo: 1973

Lyen ekstèn

Otorite kontwòl VIAF (EN) 77,728,838 · LCCN (EN) n84216931 · WorldCat Identities (EN) lccn-n84216931