Sofoklīs Schortsianitīs

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Sofoklīs Schortsianitīs
Schortsanitis chofe nan 2011.jpg
Schortsianitīs ak inifòm nan Maccabi Tel Aviv
Nasyonalite Lagrès Lagrès
Wotè 208 cm
Pwa 156 [1] kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Sant
Revokasyon karyè 10 desanm 2020
Karyè
Ekip klib yo
2000-2003 Īraklīs Thessaloniki 39 (335)
2003-2004 Pall. Cantù 33 (210)
2004-2005 Aris Tesalonik 21 (122)
2005-2010 Olympiakos 80 (676)
2010-2012 Maccabi Tel Aviv 35 (400)
2012-2013 Panathīnaïkos 21 (175)
2013-2015 Maccabi Tel Aviv 37 (280)
2015 Wouj Star
2015-2016 PAOK Thessaloniki 13 (132)
2016-2017 Apollon Patras 0 (0)
2017-2018 Aries Trikala 1 (6)
2019-2020 Iōnikos Nikaias
Nasyonal
2003 Lagrès Lagrès U-19
2003-2010 Lagrès Lagrès
Palmarès
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Ajan Japon 2006
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Bwonz Polòy 2009
Transparent.png Cup Mondyal Anba-19
Bwonz Grès 2003
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Sofoklīs Schortsianitīs , an grèk : Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ( Tiko , 22 jen 1985 ), se yon ansyen jwè baskèt grèk , ki gen yon wòl sant .

Karyè

Li te fèt nan Tiko , Kamewoun , [2] nan yon papa grèk ak manman Kamewoun , Schortsianitis te kòmanse konsakre tèt li nan baskètbòl nan yon laj byen bonè. Avèk yon bati konsiderab (2.06 m nan wotè, ak jiska 160 kg nan pwa) li te fè premye l 'nan ekip la baskètbòl nan klib la espò Iraklis , nan wòl nan sant . Nan lane 2003 li te chwazi nan wonn an dezyèm nan NBA bouyon an , men li pa janm janbe lòt oseyan an yo jwe pou US ekip la nan tay yo Los Angeles . tou pou difikilte li nan kontwole pwa yon sèl [ sitasyon nesesè ] .

Nan 2003 Cantù Basketball mete l 'sou kontra pou yon ane, ki sepandan pa te renouvle ak Schortsianitis retounen nan Lagrès nan ranje ki nan klib la Basketball Aris .

Ane annapre a li te rantre nan ekip Olympiacos BC la. Nan fen sezon sa a, li te rele jiska ekip nasyonal la, ak ki moun li konpetisyon nan 2006 FIBA ​​Mondyal chanpyona yo nan Japon . Pandan konpetisyon sa a, nan fen ki ekip nasyonal grèk la te genyen meday an ajan, Schortsianitis patikilyèman distenge tèt li nan alimèt yo kont Lachin ak kont ekip nasyonal la USA , ki moun ki te ede elimine nan konpetisyon an ak yon pèfòmans de 14 pwen (85.7% pousantaj pou chak piki).

An 2009 li te genyen meday an kwiv ak ekip nasyonal la nan chanpyona Ewopeyen an 2009 nan Polòy . Nan sikonstans sa a li te desizif nan final la pou twazyèm plas ki fè nòt 23 pwen kontSloveni .

Soti nan 2005 a 2010 li te jwe pou Olympiacos Piraeus , men rete l 'nan ekip sa a altène ant rezilta ekselan ak kwonik pwoblèm fizik ki limite kontinwite li yo ak kwasans kòm yon jwè. An 2009 Olympiacos te rive nan Euroleague Final Kat la , e li te pèdi nan semifinal yo, pandan ke ane annapre a yo te jwenn aksè nan final la, men yo te bat pa Barcelona .

Depi 2010 li te pase de sezon nan ranje yo nan Maccabi Tel Aviv . Avèk ekip Izraelyen an jwè a jwenn kontinwite nan pèfòmans, nan 2011 li jwe yon Euroleague ekselan ak yon mwayèn de 12 pwen nòt pou chak jwèt (se li ki rekonpans ak seleksyon an nan sant nan pi bon kwentèt la nan konpetisyon an) ak mennen ekip li a jiska final Ewopeyen an, pèdi Panathinaikos . Ane annapre a Schortianitis te gwo malè tonbe sou pa blesi jenou, ki anpeche l 'soti nan jwe ak ekip la nasyonal grèk nan sezon lete an.

Soti nan sezon an 2012-13 li se anboche pa Panathinaikos, yo te lage nan fen menm [3] . Lè sa a, li te retounen nan Maccabi Tel Aviv [4]

Nan mwa Out 2015, li te siyen yon kontra ak Star Wouj la nan Bèlgrad , Sèbi , ranplase Boban Marjanović la kite.

Ti non ti non

Akòz konsiderab gwosè fizik li, Sofoklīs Schortsianitīs souvan surnome " Big Sofo ". Lè li te chwazi pa NBA a li te tou touche tinon a " Baby Shaq ", akòz resanblans li - nan fòs, aparans ak gwo abilite fizik - nan yon vèsyon Miniature nan pi popilè Ameriken an jwè Shaquille O'Neal .

Palmarès

Klib

Maccabi Tel Aviv: 2010-11 , 2011-12 , 2013-14
Panathinaikos: 2012-13
Olympiakos: 2009-10
Panathinaikos: 2012-13
Maccabi Tel Aviv: 2010-11 , 2011-12 , 2013-14 , 2014-15
Maccabi Tel Aviv: 2010 , 2011 , 2013
Maccabi Tel Aviv: 2011-12
Maccabi Tel Aviv: 2013-14

Endividyèl

Maccabi Tel Aviv: 2010-11
Olympiacos: 2005-06
Grèk tout zetwal jwèt: 2005, 2006, 2007, 2010, 2013
Olympiacos: 2006, 2010
Letoni 2001
  • Ewòp jwè jèn pou Ane a:
Iraklis: 2002

Remak

  1. ^ NBA.com - Sofoklis Schortsanitis Achiv yo , 20 janvye 2010 nan Achiv entènèt la .
  2. ^ Bigsofo.gr - Bio , sou bigsofo.gr . Retrieved 16 jen, 2010 (achiv soti nan orijinal la sou 9 jen, 2010) .
  3. ^ ( EL ) paobc.gr
  4. ^ maccabi.co.il

Lòt pwojè

Lyen ekstèn