Sheryl Swoopes

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Sheryl Swoopes
Sheryl Swoopes WNBA.jpg
Sheryl Swoopes ak Jersey tanpèt Seattle la
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 182 cm
Pwa 72 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Antrenè (ansyen gad )
Revokasyon karyè 2011 - jwè
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2016)
Fanm Basketball Hall nan rnome (2017)
Karyè
Jèn
Brownfield Lekòl Segondè
1989-1991 South Plains College
1991-1993 TTU Lady avanturyé
Ekip klib yo
1997-2007 Houston komèt 262
2003 Houston enfiltrasyon 13
2004 Dallas kòlè 9
2004-2005 CSKA Samara
2005 Jwèt Lubbock malfini karanklou 10
2005-2006 Taranto Cras
2008 Tanpèt Seattle 29
2010 Esperides Kallitheas
2011 Tulsa chòk 33
Nasyonal
1994-2006 Etazini Etazini
Antrenè karyè
2009-2010 Mercer Island HS (vis)
2013-2016 Loyola Ramblers 31-62
2017-2018 TTU Lady avanturyé (vis)
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Atlanta 1996
Sydney 2000
Atèn 2004
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Bwonz Ostrali 1994
Lachin 2002
Bwonz Brezil 2006
Logo fiksyon pou Goodwill Games.svg Jwèt bòn volonte
Saint Petersburg 1994
→ Senbòl la endike yon transfè prè.
Estatistik mete ajou nan 31 Mas 2018

Denise Sheryl Swoopes ( Brownfield , 25 Mas 1971 ) se yon ansyen jwè baskètbòl ak antrenè baskètbòl ameriken , twa fwa chanpyon Olympic .

Li pou kont li ogmante yon pitit gason yo te rele lòt bò larivyè Jouden, nan onè nan Michael lòt bò larivyè Jouden , ak atire enterè medya lè li etonan te anonse envèrsyon li .

Karyè

Kòmansman yo nan NCAA la

Li te kòmanse jwe baskètbòl nan 1978, swiv mak pye yo nan gran frè l 'yo, men tou, pratike atletik, volebòl ak softball . Li te ale nan kou inivèsite nan Texas Tech , kote li te genyen NCAA Laurel la an 1991. Li te eli tou pi bon jwè, depi nan final la 84-82 te genyen kont Ohio li bay nòt 47 pwen. Se konsa tou bat dosye a nan pwen nòt nan final yon fanm NCAA a (anvan an te 28).

Li te genyen tou de tit Konferans Sidwès , moyenne 28,1 pwen pou chak jwèt. An 1993 li se jwè pou Ane a, replike konkèt la nan tit la menm li te genyen an 1991 nan mitan kolèj jinyò ak South Plains .

Arive a nan peyi Itali ak twa lò yo Olympic

An 1993 li te ale nan peyi Itali , ateri nan Bari , kote li te jwe 7 alimèt, mwayèn 23,3 pwen. Lè sa a, li retounen nan USA a , kote an 1996 li te genyen 1996 Atlanta Olympics yo , yon feat ki te gen siksè tou nan Sydney 2000 ak Atèn 2004 jwèt yo.

WNBA a ak komèt yo

An 1997 WNBA a te fèt ak Swoopes ansanm Houston komèt yo , chwazi nan bouyon an ak nimewo a 1. Nan Texas li te genyen 4 chanpyona nan yon ranje, soti nan 1997 a 2000, ak twa tit nan pi bon jwè nan lig la (2000, 2002 , 2005).

Sou 27 jiyè 1999 li te fè yon doub trip (14 pwen, 15 rebondisman ak 10 ede) e li te vin premye fanm ki reyisi nan feat la. Li se tou twa fwa defandè nan ane a (2000, 2002 ak 2003).

An jiyè 2006, pandan selebrasyon yo nan jwèt la WNBA All-Star 2006, li te antre nan ekip la WNBA tout-deseni , dis pi bon jwè yo nan dis premye ane yo nan WNBA la.

Nan rès mond lan

Anplis de tit olenpik yo ak ekip nasyonal la, li te genyen tou koup di mond nan 2002 nan Lachin .

Nan 2004-05 li te emigre nan Larisi ak te jwe nan Samara , genyen chanpyona an .

An 2005 li te rive nan Taranto Cras panyen kenbe yon mwayèn de 19.4 pwen ak 6.32 rbondi pou chak jwèt.

An 2008 li te retounen nan WNBA ak tanpèt Seattle .

Prim ak rekonesans

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Otorite kontwòl VIAF (EN) 18,951,571 · ISNI (EN) 0000 0000 4301 5270 · LCCN (EN) n96086384 · GND (DE) 1147240787 · WorldCat Identities (EN) lccn-n96086384