Shane Battier

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Shane Battier
Shane Battier Chalè 2012.jpg
Battier ak chemiz Miami Heat la
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 203 cm
Pwa 100 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Ti pi devan
Revokasyon karyè 2014
Karyè
Jèn
Lekòl Segondè Detroit Country Day
1997-2001 Duke Blue move lespri yo
Ekip klib yo
2001-2006 Memphis Grizzlies 396 (4,160)
2006-2011 Houston wòkèt 348 (3.052)
2011 Memphis Grizzlies 23 (115)
2011-2014 Miami Heat 210 (1.081)
Nasyonal
2001-2006 Etazini Etazini 9
Palmarès
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Bwonz Japon 2006
Logo fiksyon pou Goodwill Games.svg Jwèt bòn volonte
Brisbane 2001
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Shane Courtney Battier ( Birmingham , 9 septanm 1978 ) se yon ansyen Ameriken jwè baskètbòl , ti pou pi devan , pwofesyonèl nan NBA a . Pandan tout karyè li li te distenge tèt li kòm youn nan defansè yo pi fò alantou [1] [2] .

Karyè

Apre li te ale nan Detroit Country Day High School, li enskri nan Duke University nan North Carolina , kote li vle di soti pou konpetans baskètbòl li, espesyalman defansiv. Avèk Duke Blue move lespri yo, ki te antrene pa Mike Krzyzewski , li te genyen chanpyona baskètbòl inivèsite nasyonal la (NCAA) nan lane 2001, genyen tit MOP la.

Shane eli sizyèm an jeneral nan Draft 2001 pa Memphis Grizzlies yo . Ane rookie li a vin ekselan, mwayèn 14.4 pwen, 5.4 rebondisman ak 2.8 ede nan 39.7 minit jwe pou chak match, men malgre bon pèfòmans li yo, ekip la echwe pou fè li nan faz eliminatwa an . Li antre nan ekip NBA All-Rookie . Dezyèm ane a jwe yon mwayèn de 9 minit mwens, jere nòt sèlman 9.7 pwen ak 4.4 rebondisman. Sou 4 Mas, 2005, li te fè karyè-wo li yo , ki fè nòt 33 pwen kont raptor yo Toronto .

Battier ak nimewo Houston Jersey Rockets 31 la

Nan ete 2006 la li te chwazi pou ekspedisyon pou koup di mond nan Japon . Isit la Ekip USA pa gen okenn chans, epi, apre yo fin simonte Ostrali ak Almay , yo elimine pa Lagrès nan semi-final yo. Se konsa, vini meday an kwiv, apre yo fin bat Ajantin nan Emanuel Ginóbili .

Apre senk ane nan Memphis li deside chanje lè a, epi ale nan Texas , kote li marye ak wòkèt Houston yo . Isit la li jwenn jwè gwo tankou Yao Ming ak Tracy McGrady . Avèk wòkèt yo, nan 2008 li te jere pou pou genyen 22 jwèt nan yon ranje, konsa jwenn dezyèm pi long tras la genyen nan istwa a nan lig la (pita bat nan 2013 pa Miami Heat la kote iwonilman Battier pral yon jwè nan chalè a ). Li se tou enkli nan NBA tout-defans Dezyèm Ekip la , gras a 9.3 pwen l 'yo, 5.1 rbondi ak 1.0 blòk pou chak jwèt. Wòkèt yo, sepandan, nan faz eliminatwa yo pa repete sa yo te fè pandan sezon regilye a epi yo elimine nan premye tou pa Utah Jazz (4-2). Ane annapre yo yo te fè nan gou ak dezakò pou franchiz la Texan, ki apre mwen kite nou nan Yao Ming , lite fè li nan pòs-sezon an . Nan sezon 2008-2009 la li retounen nan NBA tout-defans Dezyèm Ekip la ankò .

Pandan sezon 2010-11 la, apre 59 jwèt li te vann tounen nan Memphis Grizzlies , kote li te fini ane a.

Rete "gratis-ajan", pandan ete a nan 2011, li te siyen yon nouvo kontra pou anbisye Miami Heat la , ki moun ki te rive nan final la ane anvan an , pèdi Dallas Mavericks yo . Sezon regilye a pou l 'vin pi ba pase atant, kenbe yon mwayèn de 4.8 pwen ak 2.4 rebondisman nan 23.1 minit. Nan faz eliminatwa yo Chalè a, ki te dirije pa LeBron James , rive nan final yo , kote yo fè fas a loraj Oklahoma City . Apre premye defèt la nan jwèt-1, chalè a leve ankò pa bat loraj la 4 fwa nan yon ranje, ak yon Shane Battier ak 10.2 pwen ak 3.3 rebondisman. Li se premye bag NBA pou Battier.

Sezon ki vin apre a Chalè a jere pou pou genyen 27 jwèt nan yon ranje, depase dosye a anvan nan 22 viktwa jwenn nan Houston wòkèt yo , ekip la nan ki Battier te jwe. Li se dezyèm tras la ki gen plis siksè nan istwa NBA , sèlman dèyè 1971-72 Los Angeles Lakers yo ki te reyalize 33 ranport dwat. Epitou nan dezyèm sezon l 'nan Miami Shane Battier ranport tit la: fwa sa a "li" Miami Heat bat San Antonio Spurs yo 4-3 nan final la apre sèt jwèt enteresan. Battier detèmine pou Miami nan jwèt-7, kote li anrejistre yon 6/8 nan twa pwen, apre li te gen difikilte pou tire soti nan ranje long pou dire a tout antye de play-off yo , ak pousantaj byen anba posiblite l 'yo. Li se dezyèm NBA chanpyon bag la pou Battier. Pandan faz eliminatwa nan sezon sa a, li deklare ke li ap panse sou pran retrèt li: apre defèt la 4-1 nan final yo 2014 , li pran desizyon ofisyèl la.

Estatistik

Lejand
PG Jwèt te jwe PT Alimèt kòm yon starter MP Minit pou chak jwèt
TC% Pousantaj nan vaksen soti nan jaden an sib 3P% Pousantaj vaksen twa pwen TL% Pousantaj lanse gratis
RP Detant pou chak jwèt AP Ede pou chak jwèt PRP Boul yo vòlè li pou chak jwèt
SP Arè pou chak jwèt PP Pwen pou chak jwèt Fonse Karyè segondè
Li vle di yon sezon nan ki li te genyen tit la NBA .

NBA

Sezon regilye

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
2001-02 Memphis Grizzlies 78 78 39.7 42.9 37.3 70 5.4 2.8 1.6 1.0 14.4
2002-03 Memphis Grizzlies 78 47 30.6 48.3 39.8 82.8 4.4 1.3 1.3 1.1 9.7
2003-04 Memphis Grizzlies 79 1 24.6 44.6 34.9 73.2 3.9 1.3 1.3 0.7 8.5
2004-05 Memphis Grizzlies 80 72 31.5 44.2 39.5 78.9 5.2 1.6 1.1 1.0 9.9
2005-06 Memphis Grizzlies 81 81 35.0 48.8 39.4 70.7 5.3 1.7 1.1 1.4 10.1
2006-07 Houston wòkèt 82 82 36.4 44.6 42.1 77.9 4.1 2.1 1.0 0.7 10.1
2007-08 Houston wòkèt 80 78 36.3 42.8 37.7 74.3 5.1 1.9 1.0 1.1 9.3
2008-09 Houston wòkèt 60 59 33.9 41.0 38.4 82.1 4.8 2.3 0.8 0.9 7.3
2009-10 Houston wòkèt 67 62 32.4 39.8 36.2 72.6 4.7 2.4 0.8 1.1 8.0
2010-11 Houston wòkèt 59 59 30.8 45.6 39.1 64.5 4.8 2.6 0.9 1.2 8.6
2010-11 Memphis Grizzlies 23 0 24.2 42.6 33.3 88.2 4.0 1.4 0.7 0.4 5.0
2011-12 Miami Heat 65 10 23.1 38.7 33.9 62.2 2.4 1.3 1.0 0.5 4.8
2012-13 Miami Heat 72 20 24.8 42.0 43.0 84.2 2.3 1.0 0.6 0.8 6.6
2013-14 Miami Heat 73 56 20.1 38.2 34.8 65.2 1.9 0.9 0.7 0.5 4.1
Karyè 977 705 30.7 43.7 38.4 74.3 4.2 1.8 1.0 0.9 8.6

Jwe-off

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
2004 Memphis Grizzlies 4 0 17.3 40.0 42.9 66.7 3.0 0.3 0.0 0.3 4.8
2005 Memphis Grizzlies 4 4 29.8 41.9 14.3 40.0 6.8 1.5 0.5 1.0 7.3
2006 Memphis Grizzlies 4 4 32.3 50.0 28.6 33.3 5.8 0.5 1.0 0.5 6.0
2007 Houston wòkèt 7 7 38.9 45.1 44.2 87.5 2.6 2.1 1.7 1.0 10.3
2008 Houston wòkèt 6 6 41.0 44.4 48.0 72.7 3.8 0.5 1.0 0.8 10.0
2009 Houston wòkèt 13 13 38.2 40.7 31.5 95.7 4.9 2.4 1.1 0.7 8.1
2011 Memphis Grizzlies 13 0 26.1 43.9 27.6 66.7 4, 0 1.2 0.5 0.5 5.5
2012 Miami Heat 23 16 33.4 37.9 38.2 81.3 3.2 1.2 1.0 0.6 7.0
2013 Miami Heat 22 0 17.8 29.0 29.5 82.1 1.7 0.5 0.2 0.3 4.7
2014 Miami Heat 16 6 12.6 46.2 45.0 80.0 0.6 0.3 0.3 0.1 2.3
Karyè 112 56 27.1 39.8 35.6 77.8 3.0 1.0 0.7 0.5 6.1

Pi wo nan karyè

Palmarès

NBA

Miami Heat: 2012 , 2013
2008 , 2009

NCAA

Duke move lespri ble : 2001
  • Final Four MVP (2001)
  • McDonald's All American (1997)
  • NCAA AP jwè pou Ane a (2001)
  • NCAA John R. Prim an bwa (2001)
  • NCAA Naismith Gason kolèj jwè pou prim ane a (2001)
  • NCAA AP tout-Amerik Premye Ekip (2001)
  • NCAA AP tout-Amerik Dezyèm Ekip (2000)
  • AP kolèj jwè pou Ane a (2001)
  • NABC defans jwè pou Ane a: 3
1999, 2000, 2001
  • Akademik tout-Ameriken pou Ane a (2001)
  • Oscar Robertson Trophy (2001)
  • Adolph Rupp Trophy (2001)
  • ACC ko-jwè pou Ane a (2001)
  • Atik nouvèl jwè kolèj pou Ane a (2001)
  • Non li. 31 te retire nan Duke University

Remak

  1. ^ Defans Ranpòte chanpyona: 10 pi bon defansè NBA a , nan Bleacher Report , 29 Out 2010. Retrieved 12 Novanm, 2015 .
  2. ^ Lig la pi byen yon sèl-on-one defansè jwenn anpil èd , sou NBA.com. NBA , Novanm 19, 2009. Retrieved Novanm 12, 2015 (achiv soti nan orijinal la sou li a, 23 janvye 2010) .
  3. ^ (EN) Shane Battier Karyè pi bon , sou basketball.realgm.com. Retriev 31 me 2021 .

Lòt pwojè

Lyen ekstèn