Sergej Belov

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Sergei Belov
Sergei Belov 2012.jpg
Sergej Belov nan 2012
Nasyonalite Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik
Larisi Larisi
Wotè 190 cm
Pwa 82 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Gad
Antrenè
Revokasyon karyè 1980 - jwè
2009 - antrenè
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (1992)
FIBA Hall nan rnome (2007)
Karyè
Ekip klib yo
1964-1967 Ural. Sverdlovsk
1967-1980 CSKA Moskou
Nasyonal
1967-1980 Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik
Antrenè karyè
1981-1982 CSKA Moskou
1983-1989 CSKA Moskou (Jedi)
1989-1990 CSKA Moskou
1990-1993 Baskèt Cassino
1993-1999 Larisi Larisi
1999-2004 Ural Gran Perm '
2009 Larisi Larisi
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Bwonz Vil Meksiko 1968
Minik 1972
Bwonz Monreyal 1976
Bwonz Moskou 1980
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Irigwe 1967
Bwonz Yougoslavi 1970
Pòtoriko 1974
Ajan Filipin 1978
Ajan Kanada 1994
Ajan Grès 1998
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Fenlann 1967
Itali 1969
Almay Lwès 1971
Bwonz Espay 1973
Ajan Yougoslavi 1975
Ajan Bèljik 1977
Itali 1979
Bwonz Espay 1997
FISU Entènasyonal Inivèsite Sport Federation.svg Inivèsya
Turin 1970
Ajan Bèlgrad 2009
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Sergej Aleksandrovič Belov , an Ris : Сергей Александрович Белов ? ( Naščёkovo , 23 janvye 1944 - Perm , 3 oktòb 2013 ), se te yon jwè baskèt sovyetik , antrenè baskètbòl ak manadjè espò , Ris depi 1992, plizyè fwa Olympic medaye pou Sovyetik la.

Senbòl nan CSKA Moskou ak nan ekip nasyonal Sovyetik la nan swasant yo ak swasant yo, nan wòl nan gad li te youn nan chèf yo nan baskètbòl nan tan li. Konsidere kòm youn nan pi bon Ewopeyen yo nan tout tan, li te premye jwè a ki pa Peye-US yo dwe antre nan Naismith Memorial Basketball Hall la nan rnome .

Palmarès li gen ladan 2 tas Ewopeyen, 11 chanpyona Sovyetik ak 2 tas nasyonal te genyen kòm yon jwè ak CSKA , osi byen ke lò a istorik Olympic nan 1972 Minik , 2 Mondyal ak 4 chanpyona Ewopeyen an . Kòm yon antrenè li te genyen 2 meday an ajan nan koup di mond la ak yon kwiv Ewopeyen an.

Li te mouri nan 69, apre yon maladi long [1] [2] .

Karyè

Sergej Belov nan chanpyona Ewopeyen an 1979

Klib

Nan nivo klib ak CSKA soti nan Moskou li te genyen de tas Ewopeyen an . Premye a an 1969 te jwenn nan Barcelona kont Real Madrid nan premye sezon l 'ak klib la. Nan final la te fini 103 a 99 apre de fwa siplemantè Belov bay nòt 19 pwen ki rete sou teren an pou tout senkant minit nan match la [3] .

An 1971 li te genyen dezyèm Cup Ewopeyen l 'yo, nan Antwerp , nan yon final ki te opoze ekip yo menm nan ane anvan an. Ekip Ris la te tire revanj sou Varese , ki te genyen an 1970, genyen 67 a 53.

Lakay li te genyen onz chanpyona ak de tas nasyonal.

Nasyonal

Avèk ekip nasyonal la li te patisipe nan kat tounwa Olympic, e li te prezan nan final la pi popilè nan 1972 , nan ki Inyon Sovyetik te genyen tit la kont Etazini yo nan youn nan final yo jwèt ki pi kontwovèsyal nan istwa baskètbòl.

Nan jwèt yo Olympic li te genyen tou twa meday an kwiv ak nan edisyon an Moskou 1980 , chwazi kòm flanbo dènye a, li te gen onè nan ekleraj flanm dife a Olympic.

Avèk ekip nasyonal la li te chanpyon mondyal nan 1967 ak 1974 ak kat fwa chanpyon Ewopeyen an.

Antrenè

Apre karyè li kòm yon jwè li demenaje ale rete nan antrenè, kòmanse ak ekip la premye nan CSKA ak Lè sa a, deplase sou sektè a jèn. Li te tou resevwa fòmasyon nan peyi Itali, nan Cassino , ak Lè sa a, ankò nan Larisi nan ' Ural Gran Perm' la .

Li te prezidan federasyon baskètbòl Ris la depi 1993 jiska 1998.

Palmarès

Jwè

Antrenè

Klib

CSKA Moskou: 1981-1982 , 1989-1990
Ural Gran Perm ': 2001
Ural Gran Perm ': 2000-2001 , 2001-2002
Ural Gran Perm ': 2003-2004

Nasyonal

1994 , 1998
1997

Endividyèl

  • MVP nan final la Cup Ewopeyen an: 3
1970 , 1971 , 1973

Remak

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 232561350 · Europeana agent/base/157839 · GND ( DE ) 1020688475 · WorldCat Identities ( EN )lccn-n2019050904