Robert Busnel

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Robert Busnel
Robert Busnel en Novanm 1942.jpg
Nasyonalite Lafrans Lafrans
Wotè 192 cm
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Gwo pou pi devan
Antrenè
Revokasyon karyè ?
Hall nan t'ap nonmen non FIBA Hall nan rnome (2007)
Karyè
Ekip klib yo
Mulhouse
FC Grenoble
ESSMG Lyon
RC de Frans
Nasyonal
1934-1949 LafransLafrans 28 (164)
Antrenè karyè
1946-1957 Lafrans Lafrans
1948-1956 LafransLafrans
1965-1966 reyèl Madrid
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan London 1948
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Bwonz Chili 1953
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Ajan Peyi Lejip 1949
Bwonz Lafrans 1951
Bwonz Inyon Sovyetik 1953
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Robert Chrles Busnel ( Toulon , 14 septanm 1914 - Feyzin , 15 mas 1991 [1] [2] ) te yon jwè baskètbòl , antrenè baskètbòl ak manadjè espò franse .

Li te prezidan FIBA de 1984 a 1990.

Palmarès

Jwè

FC Grenoble: 1942-1943 , 1943-1944
ESSMG Lyon: 1945-1946

Antrenè

Real Madrid: 1965-1966
Real Madrid: 1966

Remak

  1. ^ Le décès tragique de Robert Busnel ( PDF ), sou library.la84.org . Retriev 15 Mas, 2018 (Archived soti nan orijinal la sou, 15 Mas 2018) .
  2. ^ Busnel Robert deces.matchid.io

Lyen ekstèn

Otorite kontwòl VIAF ( EN ) 165274146 · WorldCat Identities ( EN ) viaf-165274146