Radivoj Korać

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Radivoj Korać
Radivoj Korać.png
Korać ak chemiz Petrarca Padova
Nasyonalite Yougoslavi Yougoslavi
Wotè 196 cm
Pwa 94 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Gwo pou pi devan
Hall nan t'ap nonmen non FIBA Hall nan rnome (2007)
Karyè
Ekip klib yo
1955-1958 BSK Bèlgrad
1958-1967 OKK Bèlgrad
1967-1968 Liege
1968-1969 Petrarch
Nasyonal
1959-1968 Yougoslavi Yougoslavi 157 (3,153)
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan Vil Meksiko 1968
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Ajan Brezil 1963
Ajan Irigwe 1967
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Ajan Yougoslavi 1961
Bwonz Polòy 1963
Ajan Inyon Sovyetik 1965
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Radivoj Korać , nan Sèb : Радивој Кораћ ? ( Sombor , 5 novanm 1938 - Sarajevo , 2 jen 1969 ), se te yon jwè baskètbòl yougoslav , yo te konsidere kòm youn nan pi bon jwè Ewopeyen nan istwa baskètbòl [1] [2] .

Karyè

Korać te fèt nan Sombor nan pwovens Sèb Vojvodina , e li te kòmanse jwe pou OKK Belgrad a laj de sèz. Gòch men, li te kenbe wòl nan gwo pi devan. Surnome "Žućko" ('Blondino'), li te vin youn nan pi bon, si se pa pi bon, Yougoslav la jwè nan rit ane swasant yo . Li te pi gwo marqueur nan lig Yougoslav la pou 7 sezon, yon dosye toujou inegal jodi a. Anplis de sa, nan 1968-69 li te pi bon marqueur nan lig Italyen an, ki fè nòt 581 pwen ak Boario Padova [3] .

Nan sezon 1964-65 la, nan yon match koup Ewopeyen an ane sa a ant OKK Bèlgrad ak Alvik Stockholm te fini 155-57, Korać make 99 pwen, yon dosye toujou envenku nan konpetisyon an tèt klib Ewopeyen an. Nan okazyon sa a, li sanble ke pa gen moun ki vin chonje dosye Chamberlain a nan 100 pwen nan yon matche ak sèl an 1962, menm jan Korać te kenbe sou ban an nan dènye minit yo ak pa t 'gen chans bat li [4] .

Li te rantre nan ekip nasyonal la an 1958, li te genyen yon ajan Olympic, de ajan nan chanpyona mondyal yo ak de ajan ak yon kwiv nan chanpyona Ewopeyen yo. Nan Ewopeyen yo nan 1961, 1963 ak 1965 li te genyen tit la nan pi bon marqueur, osi byen ke nan jwèt yo Olympic nan 1960 [5] .

Li te jwe pou OKK Beograd, genyen kat chanpyona ak de tas nasyonal la. Li te jwe tou yon ane nan Bèljik, genyen chanpyona a ak yon ane nan peyi Itali nan Padova, kote malgre genyen tit la nan pi bon marqueur ak 581 pwen, li pa t 'kapab evite rlegasyon nan Boario Padova nan divizyon ki pi ba [6] .

Sou 2 jen 1969 li te mouri nan yon aksidan machin tou pre Sarajevo .

Freebies

An 1971, FIBA ​​te etabli Korać Cup la nan memwa li e Federasyon Yougoslav la te deside ke pa gen match baskètbòl ki ta jwe 2 jen. Lè gode Ewopeyen an ki te pote non li te siprime nan 2002, Sèb National Cup la te rele apre l '.

An 2007 li te antre nan sal renome FIBA .

Teknik

Prèske enfayib nan lanse gratis, li pa t 'tire yo ak teknik la modèn, ki soti anlè (anwo tèt la), men anba a, kenbe boul la ak tou de men nan wotè jenou, yon teknik tradisyonèl kounye a nan inutilizasyon ki sepandan pèmèt gwo presizyon.

Palmarès

Eskwadwon

OKK Bèlgrad: 1958 , 1960 , 1963 , 1964
OKK Bèlgrad: 1960, 1962
Creole Liege: 1968

Nasyonal

Endividyèl

  • Top marqueur nan Olympics yo lavil Wòm 1960
  • Top marqueur nan Ewopeyen 1961, 1963 ak 1965
  • Lig yougoslav an tèt marqueur 1957, 1958, 1960, 1962, 1963, 1964 ak 1965
  • An 1965 li bay 99 pwen nan match OKK Belgrad - Alvik Stockholm 155-57
  • Top marqueur nan chanpyona Italyen an ak 581 pwen (Boario Padova)

Remak

  1. ^ Premye fim jenjanm nan Eurobasket la , sou eurobasket2011.com .
  2. ^ Radivoj Korac (1953-69) Depoze 19 oktòb 2013 nan Achiv Entènèt . euroleague.net
  3. ^ 1990 Ilistre baskètbòl Almanak . Panini, Modena, 1989, p. 24.
  4. ^ ( ES ) Kobe Bryant, 81 puntos , on elmundodeporte.elmundo.es , El Mundo , 23 janvye 2006. Retrieved December 10, 2013 (archived from theoriginal on March 6, 2008) .
  5. ^ 1960 Olympic Jwèt - chanpyona pou gason fiba.com
  6. ^ Classement yo nan chanpyona Italyen an soti nan 1966 1970 entènèt baton

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 4505156858648749780003 · WorldCat Identities ( EN )lccn-n2019053033