Nate Archibald

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Dekonbigasyon note.svg Disambiguation - Si w ap chèche pou pèsonaj la tripotaj ti fi , gade Nate Archibald (karaktè) .
Nate Archibald
Nate Archibald 1974.jpeg
Archibald dribbling ak chemiz Kansas City Kings la
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 185 cm
Pwa 68 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Playmaker
Antrenè
Revokasyon karyè 1984 - jwè
2005 - antrenè
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (1991)
Karyè
Jèn
Lekòl Segondè DeWitt Clinton
1966-1967 Arizona Western Community College
1967-1970 UTEP Minè
Ekip klib yo
1970-1972 Cincinnati Royals 158 (3,453)
1972-1976 KC Kings 275 (6.741)
1976-1977 NY Nets 34 (697)
1977-1978 Sou entènèt jwèt Buffalo Braves 0 (0)
1978-1983 Boston Celtics 363 (4.550)
1983-1984 Milwaukee dolar 46 (340)
1986 Jersey Jammers
Antrenè karyè
1985-1986 Georgia Bulldogs (vis)
1986 Jersey Jammers 14-19
1993-1994 Conn. Skyhawks 20-31
2001-2002 Fayet. Patriyòt 5-16
2004-2005 Long Beach JAS
2005 Brevard kanna ble
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Nathaniel "Nate" Archibald ( New York , 2 septanm 1948 ) se yon ansyen jwè baskètbòl ak antrenè baskètbòl US , aktif ant swasant yo ak kòmansman katreventèn . Li te antre nan Naismith Memorial Basketball Hall nan t'ap nonmen non an 1991.

Playmaker nan 185 santimèt, li te pase 14 ane nan NBA a , sitou ak Kings yo Sacramento (tou Royals, 6 sezon) ak Boston Celtics yo (5 sezon).

Karyè

Kolèj

Archibald, anvan yo te chwazi pa Asosyasyon Nasyonal Basketball Asosyasyon (NBA) obsèvatè yo, te jwe twa sezon NCAA mete Inivèsite nan Texas kolèj Jersey nan El Paso . Malgre stats enpresyonan li (37.3 pwen pou chak jwèt nan 1969, 21.4 nan 1970), li te sèlman anboche kòm dezyèm chwazi nan 1970 NBA bouyon dezyèm tou a pa Cincinnati Royals yo .

NBA

An 1973 li te resevwa premye apèl pou NBA All-Star Game la , evènman ki pi prestijye nan sezon baskètbòl Nò Ameriken an; li te enkli nan premye kwintèt absoli nan lig la, tou nan fè fas a tit la nan pi bon marqueur (34.0 pwen pou chak jwèt) ak pi bon ede-nonm (11.4 pou chak jwèt). Menm jodi a li rete sèl jwè baskètbòl NBA ki te genyen pwen yo epi ki ede plase nan menm sezon an.

An 1977 Archibald te transfere nan New York Nets , kote li imedyatman te vin zetwal la nan ekip la, e li te Lè sa a, vann ane annapre a nan Boston Celtics , ki moun li te rete lye jouk 1983, ak Lè sa a, te jwe yon sezon final ak Milwaukee la Dolar .

Retrete a laj de 36, stats lavi l 'temwaye nan yon lejand baskètbòl NBA, moyenne 18.8 pwen, 2.3 rbondi, 7.4 ede ak 1.1 voye boul yo vòlè li sou yon total de 876 jwèt. Antre nan 1991 nan Basketball Hall la nan rnome , an 1996 li te enkli nan lis la prestijye nan 50 pi bon jwè yo nan anivèsè a 50th nan NBA la .

Estatistik

Lejand
PG Jwèt te jwe PT Alimèt kòm yon starter MP Minit pou chak jwèt
TC% Pousantaj nan vaksen soti nan jaden an sib 3P% Pousantaj vaksen twa pwen TL% Pousantaj lanse gratis
RP Detant pou chak jwèt AP Ede pou chak jwèt PRP Boul yo vòlè li pou chak jwèt
SP Arè pou chak jwèt PP Pwen pou chak jwèt Fonse Karyè segondè
Vle di sezon yo nan ki li te genyen tit la
* Premye nan lig la

Sezon regilye

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1970-1971 Cincinnati Royals 82 - 35.0 44.4 - 75.7 3.0 5.5 - - 16.0
1971-1972 Cincinnati Royals 76 - 43.1 48.6 - 82.2 2.9 9.2 - - 28.2
1972-1973 KC Kings 80 - 46.0 48.8 - 84.7 2.8 11.4 - - 34.0
1973-1974 KC Kings 35 - 36.3 45.1 - 82.0 2.4 7.6 1.6 0.2 17.6
1974-1975 KC Kings 82 - 39.6 45.6 - 87.2 2.7 6.8 1.5 0.1 26.5
1975-1976 KC Kings 78 - 40.8 45.3 - 80.2 2.7 7.9 1.6 0.2 24.8
1976-1977 NY Nets 34 - 37.6 44.6 - 78.5 2.4 7.5 1.7 0.3 20.5
1978-1979 Boston Celtics 69 - 24.1 45.2 - 78.8 1.5 4.7 0.8 0.1 11.0
1979-1980 Boston Celtics 80 80 35.8 48.2 22.2 83.0 2.5 8.4 1.3 0.1 14.1
1980-1981 Boston Celtics 80 72 35.3 49.9 0.0 81.6 2.2 7.7 0.9 0.2 13.8
1981-1982 Boston Celtics 68 51 31.9 47.2 37.5 74.7 1.7 8.0 0.8 0.0 12.6
1982-1983 Boston Celtics 66 19 27.4 42.5 20.8 74.3 1.4 6.2 0.6 0.1 10.5
1983-1984 Milwaukee dolar 46 46 22.6 48.7 22.2 63.4 1.7 3.5 0.7 0.0 7.4
Karyè 876 268 35.6 46.7 22.4 81.0 2.3 7.4 1.1 0.1 18.8

Pi wo nan karyè

Palmarès

Klib

Boston Celtics: 1981

Endividyèl

1972-1973 , 1974-1975 , 1975-1976
1971-1972 , 1980-1981
1973 , 1975 , 1976 , 1980 , 1981 , 1982
1981

Remak

  1. ^ (EN) Nate Archibald Karyè - NBA Karyè pi bon , sou basketball.realgm.com. Rekipere 7 fevriye 2021 .

Lòt pwojè

Lyen ekstèn