Mirza Delibašić

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Mirza Delibašić
Nasyonalite Yougoslavi Yougoslavi
Wotè 197 cm
Pwa 86 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Gad
Revokasyon karyè 1983
Hall nan t'ap nonmen non FIBA Hall nan rnome (2007)
Karyè
Ekip klib yo
1968-1972 Sloboda Tuzla
1972-1981 Bosna
1981-1983 reyèl Madrid
Nasyonal
1975-1982 Yougoslavi Yougoslavi
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan Monreyal 1976
Moskou 1980
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Filipin 1978
Bwonz Kolonbi 1982
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Yougoslavi 1975
Bèljik 1977
Bwonz Itali 1979
Ajan Tchekoslovaki 1981
Meday lò mediterranean.svg Jwèt Mediterane
Aljeri 1975
Ajan Split 1979
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Mirza Delibašić ( Tuzla , 9 janvye 1954 - Sarajevo , 8 desanm 2001 ) se te yon jwè baskètbòl natiralize Bosnyen yougoslavi .

Li rekonèt kòm youn nan pi gran ak pi talan jwè Ewopeyen yo nan tout tan, osi byen ke youn nan pi gwo kontribye nan Euroleague la tout tan [1] .

Karyè

Mirza Delibašić surnome "Kinđe" dirije klib l 'yo, KK Bosna nan Sarajevo pou pou genyen Euroleague chanpyona a pou premye fwa a ak sèlman nan lane 1979. Apre kite KK Bosna, Delibašić te ale nan peyi Espay , kote ansanm ak Juan Corbalán , Wayne Brabender , Fernando Martín , Arvydas Sabonis ak Dražen Petrović , konsidere kòm youn nan pi bon jwè ki janm jwe pou Real Madrid .

Pami pi gwo jwè Ewopeyen yo, Mirza Delibašić te genyen tout bagay ki genyen pou genyen ak Yougoslavi, ki gen ladan Olympic an lò an 1980, lò nan chanpyona Ewopeyen yo an 1975 ak 1977 ak lò nan chanpyona Mondyal la. An 1978, nou pa mansyone anpil tit yo nan Konpetisyon klib Ewopeyen an.

Pwoblèm sante

Nan mwa Out 1983 li te viktim nan nan yon irevokabl emoraji serebral ki prèske touye l ', li fòse l' pran retrèt li nan espò a li te renmen anpil. Depi lè sa a li te rete nan Sarajevo, menm pandan syèj la nan lavil la . Dènye ane li yo te karakterize pa pwoblèm sante ki pèsistan, sitou akòz gwo konsomasyon alkòl, ki te mennen nan lanmò li sou li a, 8 desanm 2001 a laj de 47. Plizyè mil moun te ale nan fineray li nan Sarajevo ak KK Bosna chanje non etablisman yo nan onè li.

Remèsiman

Lakay li se te youn nan pèsonaj espò ki pi renmen anpil yo nan tout tan. An 2000, li te chwazi kòm yon spòtif 20yèm syèk nan Bosni ak Erzegovin . Se yon tounwa baskètbòl ki te fèt chak ane nan Mirza Delibašić Arena a nan memwa li. An 2007, li te antre nan sal renome FIBA .

Kiryozite

Pandan ane li yo nan Real Madrid, Mirza Delibašić ak Dražen Dalipagić , koekipye li tou nan ekip nasyonal la, te fòme yon koup enpòtan pou remake. Pèfòmans yo nan yon match Euroleague 1981 kont KK Cibona Zagrèb la te jwe nan peyi yo te toujou konsidere kòm yon rekò nan karyè yo. Mirza Delibašić make 33 pwen ak Dalipagić 30. Match la te fini ak yon aksyon ekstraòdinè pa de jwè yo, tèlman ke fanatik Cibona yo menm te montre apresyasyon yo ak ovasyon, malgre gwo defèt la.

Mirza Delibašić, nan ete 1983 a, te anboche pa Juvecaserta . Klib la jis monte nan seri A1, nan ane sa yo ki te dirije pa antrenè fin vye granmoun li nan Bosna Bogdan Tanjević , te chwazi l 'ranplase retrete Zoran Slavnić la . Transfè a pa janm pran plas akòz retrè a fòse nan aktivite konpetitif.

Li se ete a nan 1983, Sporting Club Bogdan Tanjević a Juvecaserta te jis reyini yon pè nan jwè ak potansyèl pè pou chanpyona Italyen an Basketball : Oscar Schmidt ak Mirza Delibašić. Mirza Delibašić tou kite fimen ak alkòl sou lòd espesifik Bogdan Tanjević . Preparasyon an kòmanse, premye match amikal yo jwe. Konjesyon Serebral. Karyè sou. Mirza Delibašić pa pral jwe yon match lig sèl ak Sporting Club Juvecaserta .

Palmarès

Bosna: 1977-78 , 1979-80
Real Madrid: 1981-82
Bosna: 1978
Bosna: 1978-79
Real Madrid: 1981

Remak

  1. ^ (EN) Vladimir Stankovic, Mirza Delibasic - Dènye amoure sou Euroleague.net, 28 avril 2012. Retwouve 26 novanm 2019.

Lyen ekstèn