Mirko Novosel

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Mirko Novosel
Mirko Novosel - Paini Naples 1988-89.jpg
Antrenè Novosel nan Paini Napoli nan sezon 1988-89 la
Nasyonalite Yougoslavi Yougoslavi
Kwoasi Kwoasi
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Antrenè
Revokasyon karyè 1993
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2007)
FIBA Hall nan rnome (2010)
Karyè
Antrenè karyè
1967-1971 Lokomot. Zagrèb
1971-1972 Yougoslavi Yougoslavi U-18
1972-1976 Yougoslavi Yougoslavi
1976-1988 Cibona Zagrèb
1980 Yougoslavi Yougoslavi ( dt )
1984 Yougoslavi Yougoslavi
1988-1990 Naples Basketball 31-29
1993 Kwoasi Kwoasi
Palmarès
drapo Yougoslavi
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan Monreyal 1976
Bwonz Los Angeles 1984
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Ajan Pòtoriko 1974
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Espay 1973
Yougoslavi 1975
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Mirko Novosel ( Zagrèb , 30 jen 1938 [1] ) se yon antrenè baskètbòl yougoslavyen ( kwoasyen depi 1992), manm nan Hall renome Basketball Memorial Naismith depi 2007.

Karyè

Kòm direktè teknik li te genyen tounwa baskèt Olympics 1980 yo , pandan ke kòm antrenè tèt li te reyalize yon ajan an 1976 ak yon kwiv an 1984 . Li te genyen tou de chanpyona Ewopeyen an (plis yon jinyò), de chanpyon tas , de tas gayan gode ' , de chanpyona yougoslavyen ak sèt tas yougoslavyen [1] .

Nan seri A1 , li te antrene Napoli Basket [2] .

Palmarès

Nasyonal Yougoslavi: 1980
Nasyonal Yougoslavi: 1973 , 1975
Cibona Zagrèb: 1984-85
Cibona Zagrèb: 1981-82 , 1986-87
Cibona Zagrèb: 1981-82 , 1983-84
Lokomotiva Zagrèb: 1969
Cibona Zagrèb: 1980, 1981, 1982, 1983, 1985, 1986, 1988

Remak

  1. ^ Yon b Illustrated almanak nan Basketball 1990. Panini, Modena, 1989, p. 15-16.
  2. ^ Enfòmasyon sou Mirko Novosel nan seri a Lig Basketball .

Lyen ekstèn

Otorite kontwòl VIAF (EN) 68,703,072 · ISNI (EN) 0000 0000 4733 085X · LCCN (EN) no2007024670 · WorldCat Identities (EN) lccn-no2007024670