Marc Gasol

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Marc Gasol
1 marc gasol toronto raptors 2019 (koupe) .jpg
Marc Gasol ak raptor Toronto yo nan 2019
Nasyonalite Espay Espay
Wotè 211 cm
Pwa 116 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Sant
Eskwadwon LA Lakers
Karyè
Jèn
2001-2003 Lausanne High School
2003-2004 Barcelone B
Ekip klib yo
2003-2006 Barcelone 50 (159)
2006-2008 Girona 67 (908)
2008-2019 Memphis Grizzlies 769 (11,684)
2019-2020 Toronto raptè 70 (568)
2020- LA Lakers 52 (262)
Nasyonal
2001 Espay Espay U-16
2002 Espay Espay U-18
2004-2005 Espay Espay U-20
2006-2021 Espay Espay 191 (1,850)
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan Beijing 2008
Ajan London 2012
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Japon 2006
Lachin 2019
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Ajan Espay 2007
Polòy 2009
Lityani 2011
Bwonz Sloveni 2013
Bwonz Latiki 2017
→ Senbòl la endike yon transfè prè.
Estatistik mete ajou nan dat 3 out 2021

Marc Gasol Sáez ( Barcelone , 29 janvye 1985 ) se yon jwè baskèt espanyòl , pwofesyonèl nan NBA ak Los Angeles Lakers .

Biyografi

Marc se ti frè a nan Pau , tou yon jwè baskètbòl NBA . [1]

Karakteristik teknik

Sant nan 211 santimèt, li se bon nan jwe tou de nan defans [1] ak nan atak [1] kote li vle di soti nan mouvman yo nan pòs [1] ak nan chwazi ak woule. [1] [2] Li se tou yon ekselan ede moun [1] [3] [4] [5] [6] tèlman ke li konsidere kòm youn nan pi bon pasan yo long nan chanpyona NBA a, [1] [3] osi byen ke li te aprann tire soti nan 3 pwen pita nan karyè. [1] [7]

Karyè

Kòmansman (2003-2008)

Ogmante nan kategori ki pi ba yo ak ekip la dezyèm nan Barcelona , byenke li te deja jwe detanzantan kèk alimèt, nan sezon an 2005-06 li Joined ekip la premye nan blaugrana la pou tout tan. Nan sezon 2006-07 la li demenaje ale rete nan CB Girona .

NBA (2008-)

An 2007 li te chwazi pa Los Angeles Lakers , yon ekip NBA, men li te rete pou jwe nan peyi li. An fevriye 2008, dwa li yo te vann bay Memphis Grizzlies nan komès ki pote Pau, frè li a, pou mete koulè Lakers yo . [1]

Nan sezon an 2008-09 li finalman te fè premye l 'nan NBA a, li te siyen yon kontra ak Memphis Grizzlies la . Kiryozite, li jwe nan ekip la menm ki pi gran frè l 'yo Pau te fè premye l', Lè sa a, te pase soti nan Grizzlies yo nan Los Angeles Lakers an 2008: an reyalite, nan echanj la ekip la soti nan Memphis te jwenn dwa yo nan Panyòl la ( Lè sa a, nan Girona ). Nan Memphis, Marc pwouve ke li se pa sèlman frè Pau Gasol a , men ke li se yon sant gwo, espesyalman nan faz defans lan. [1] Jisteman pou kalite li kòm yon defandè nan 2013 li te genyen prim lan pou pi bon defandè NBA [1] ak Grizzlies yo li te rive nan final konferans lwès la, Lè sa a, pèdi 4-0 kont San Antonio Spurs yo .

Sou 7 fevriye, 2019, apre 11 ane nan militans nan Memphis , li te vann atravè komès raptor yo Toronto an echanj pou Jonas Valančiūnas , Delon Wright , CJ Miles ak dezyèm chwa a nan bouyon an 2024. [8] Pami lòt bagay, Gasol pa t 'menm konvenki ke li vle kite Memphis. [9] Avèk ekip Kanadyen an li te genyen premye tit NBA l 'sou 13 jen 2019, bat Golden State Warriors yo 4-2 nan final la. Nan fason sa a, ansanm ak Pau, frè l ', li te fòme pè a premye nan frè ki tou de te genyen tit la NBA. [10] [11] Nan sezon an, sepandan, li te gen difikilte nan Fitting nan konplo ekip la, men nan final yo li te bay bon pèfòmans. [6] [12]

Sou 27 jen, 2019, li te egzèse opsyon jwè 25.6 milyon dola pou rete yon lòt ane nan Kanada . [13]

Sou Novanm 22, 2020 li te siyen ak Los Angeles Lakers , [14] ekip la ki te chwazi l 'nan NBA Draft 2007 la , men nan ki li pa janm jere fè premye l' jan li te fè kòmès ak Memphis Grizzlies nan komès la ki te pote Pau, frè l 'yo mete koulè yo jòn-vyolèt. [15]

Nasyonal

Soti nan 2006 a 2021 li te yon pati nan ekip la Panyòl nasyonal , ak ki li te genyen meday an lò nan 2006 ak 2019 chanpyona nan lemonn . [1] Sou premye okazyon an li pa ta dwe te fè pati ekspedisyon an Panyòl, pran sou men Fran Vázquez nan lis final la nan konvoke apre aksidan lèt la. [16] Li te kite ekip nasyonal la apre olenpik 2021 yo. [17]

Estatistik

Ewòp

ACB faz eliminatwa

Sezon Eskwadwon Konpetisyon Alimèt Estatistik fiziyad Lòt estatistik
Pres. Tit Minit 2 vaksen 3 vaksen Gratis Ranbousman Ede Vòlè Stopp. Pwen
2004 Espay Winterthur Barcelone ACB 3 2 28 1/3 0/1 0/1 5 1 4 0 2
2005 Espay Winterthur Barcelone ACB 4 0 64 4/9 0/0 5/12 14 2 1 3 13
2006 Espay Winterthur Barcelone ACB 2 0 12 1/1 0/0 1/2 4 0 0 0 3
2007 Espay Akasvayu Girona ACB 4 1 83 14/29 0/1 6/10 21 4 2 2 34
2008 Espay Akasvayu Girona ACB 3 3 105 25/36 0/2 13/18 28 15 4 3 63
Total karyè 16 6 290 0/4 25/43 72 22 11 8 115

NBA

Lejand
PG Jwèt te jwe PT Alimèt kòm yon starter MP Minit pou chak jwèt
TC% Pousantaj nan vaksen soti nan jaden an sib 3P% Pousantaj vaksen twa pwen TL% Pousantaj lanse gratis
RP Detant pou chak jwèt AP Ede pou chak jwèt PRP Boul yo vòlè li pou chak jwèt
SP Arè pou chak jwèt PP Pwen pou chak jwèt Fonse Karyè segondè

Sezon regilye

Sezon Eskwadwon PG PI MP % FG 3P% % FT Rp AP SPG BPG PPG
2008-2009 Memphis Grizzlies 82 75 30.7 53.0 0.0 73.3 7.4 1.7 0.8 1.1 11.9
2009–2010 Memphis Grizzlies 69 69 35.8 58.1 0.0 67.0 9.3 2.4 1.0 1.6 14.6
2010-2011 Memphis Grizzlies 81 81 31.9 52.7 42.9 74.8 7.0 2.5 0.9 1.7 11.7
2011–2012 Memphis Grizzlies 65 65 36.5 48.2 8.3 74.8 8.9 3.1 1.0 1.9 14.6
2012-2013 Memphis Grizzlies 80 80 35.0 49.4 7.1 84.8 7.8 4.0 1.0 1.7 14.1
2013–2014 Memphis Grizzlies 59 59 33.4 47.3 18.2 76.8 7.2 3.6 1.0 1.3 14.6
2014-2015 Memphis Grizzlies 81 81 33.2 49.4 17.6 79.5 7.8 3.8 0.9 1.6 17.4
2015-2016 Memphis Grizzlies 52 52 34.4 46.4 66.7 82.9 7.0 3.8 1.0 1.3 16.6
2016–2017 Memphis Grizzlies 74 74 34.2 45.9 38.8 83.7 6.3 4.6 0.9 1.3 19.5
2017–2018 Memphis Grizzlies 73 73 33.0 42.0 34.1 83.4 8.1 4.2 0.7 1.4 17.2
2018-2019 Memphis Grizzlies 53 53 33.7 44.4 34.4 75.6 8.6 4.7 1.1 1.2 15.7
2018-2019 Toronto raptè 26 19 24.9 46.5 44.2 76.9 6.6 3.9 0.9 0.9 9.1
2019-2020 Toronto raptè 44 43 26.4 42.7 38.5 73.5 6.3 3.3 0.8 0.9 7.5
2020-2021 LA Lakers 52 42 19.1 45.4 41.0 72.0 4.1 2.1 0.5 1.1 5.0
Karyè 891 866 32.2 48.1 36.0 77.6 7.4 3.4 0.9 1.4 14.0
Tout-Star 3 1 20.0 55.6 0.0 0.0 7.6 3.3 1.0 0.3 6.6

Jwe-off

Sezon Eskwadwon PG PI MP % FG 3P% % FT Rp AP SPG BPG PPG
2011 Memphis Grizzlies 13 13 39.9 51.1 0.0 69.9 11.2 2.2 1.1 2.2 15.0
2012 Memphis Grizzlies 7 7 37.3 52.2 0.0 79.1 6.7 3.1 0.3 1.9 15.1
2013 Memphis Grizzlies 15 15 40.6 45.4 0.0 80.0 8.5 3.2 0.9 2.2 17.2
2014 Memphis Grizzlies 7 7 42.7 40.5 0.0 79.4 7.7 4.4 1.7 0.9 17.3
2015 Memphis Grizzlies 11 11 37.8 39.4 0.0 85.2 10.3 4.5 0.9 1.7 19.7
2017 Memphis Grizzlies 6 6 40.0 47.0 58.3 93.9 6.5 4.2 0.3 0.7 19.3
2019 Toronto raptè 24 24 30.6 42.2 38.2 87.0 6.4 3.0 0.9 1.1 9.4
2020 Toronto raptè 11 11 20.7 39.1 18.5 73.3 4.4 2.6 0.5 0.6 6.0
2021 LA Lakers 5 1 17.4 61.5 63.6 75.0 3.8 3.0 0.8 0.8 5.2
Karyè 99 95 34.3 44.4 36.6 80.8 7.5 3.2 0.8 1.4 13.4

Pi wo nan karyè

Estatistik mete ajou 28 avril 2019 [18]

Palmarès

De frè yo Marc (agòch) ak Pau Gasol ak ekip nasyonal la Panyòl pandan London 2012 Olympics yo.

Klib

Barcelone: 2003-2004
Barcelone: 2004
Girona: 2006-2007
Toronto raptè: 2019

Nasyonal

2006 , 2019
2009 , 2011

Endividyèl

Girona: 2007-2008
2009
2013
2013
Premye Ekip: 2015
Dezyèm Ekip: 2013
2012 , 2015 , 2017
2019

Onè

Princess nan Asturies Espò Prim - òdinè riban inifòm Princess nan Asturies Prim pou espò
- Oviedo , 3 jen 2015 [19]

Angajman imanitè

Sou 18 jiyè 2018, yon foto nan jwè a Panyòl sou yon bato nan Proactiva Open Arms , yon òganizasyon non-gouvènmantal nan defans imigran ki riske pèdi lavi yo nan lanmè Mediterane a, te ale atravè mond lan; foto a te pran jou a anvan, pandan sekou a nan sivivan a sèlman ki sòti nan yon nofraj ki te pran plas sou kòt Libyen an. Lè sa a, Gasol tweeted: "Fristrasyon, kòlè, mank de èd. Li etonan yo wè ki jan anpil moun ki san defans yo kite nan sò yo nan mitan lanmè a. Ekstrèm admirasyon pou moun sa yo, ki moun mwen kounye a rele koekipye m 'yo, abò bato a. . Louvri bra ". [20]

Remak

  1. ^ Yon b c d e f g h mwen j k l Hermano , nan L'Ultimo uono, 2 fevriye 2017. retrieved 13 February 2019.
  2. ^ (EN) John Schuhmann, Ki sa ou ka te manke: Conley-Gasol chwazi-ak-woule metriz , sou nba.com. Rekipere 13 fevriye 2019 .
  3. ^ Yon b NBA, Marc Gasol a Memphis soti endefiniman , sou gazzetta.it. Rekipere 13 fevriye 2019 .
  4. ^ Èske Memphis Conley & Gasol Stockton nan New & Malone? Sou sport.sky.it. Rekipere 13 fevriye 2019 .
  5. ^ (EN) Marc Gasol se pi bon gwo gason nan baskètbòl , sou cbssports.com. Rekipere 13 fevriye 2019 .
  6. ^ Yon b Gasol playmaker la: "Men, defans se kle a" , sou sport.sky.it. Rekipere 14 jen 2019 .
  7. ^ (EN) Zach Buckley, New Gaspiye 3-pwen fiziyad Marc Gasol la bay espwa Memphis Grizzlies sou Rapò Bleacher. Rekipere 13 fevriye 2019 .
  8. ^ Mache NBA a fèmen ak koudeta Toronto a: Marc Gasol ale Kanada , sou LaStampa.it . Rekipere 15 avril 2019 .
  9. ^ (EN) Yaron Weitzman, Marc Gasol pa janm te vle komès men kounye a gen pi bon piki Tit nan karyè li sou rapò Bleacher. Rekipere 3 jiyè 2019 .
  10. ^ (EN) Matthew Zemek, The Gasols te genyen premye tit NBA yo 10 zan apa , nan ClutchPoints, 14 jen 2019. Retrieved 14 jen, 2019.
  11. ^ ( ES ) Robert Álvarez, Marc y Pau Gasol, los primeros hermanos campeones de la NBA , nan El País , 14 jen 2019. Retrieved 14 jen, 2019 .
  12. ^ ( ES ) NBA Finales 2019: Marc Gasol, el recuerdo de las Finales de Pau Gasol y la confianza de Nurse , sou NBA.com España . Rekipere 14 jen 2019 .
  13. ^ (EN) Marc Gasol fè egzèsis opsyon jwè pou sezon 2019-20, raptor Toronto yo anonse sou NBA.com Kanada | Sit ofisyèl la nan NBA la . Rekipere 3 jiyè 2019 .
  14. ^ (EN) Lakers Siyen Marc Gasol , sou nba.com. Rekipere 3 out 2021 .
  15. ^ (EN) Gasol: Kite raptè pou Lakers 'te difisil' , sou espn.com , 25 novanm 2020. Retwouve 3 out 2021 .
  16. ^ (EN) lòt bò larivyè Jouden Conn Ritter, nonm lan (Gwo) kalifye nan tout fason pou kontante li sou Grantland, 15 fevriye 2013. Retrieved 13 fevriye, 2019.
  17. ^ ( ES ) Marc Gasol deja la Selección , sou as.com , 3 Out 2021. Retrieved 3 Out , 2021 .
  18. ^ Marc Gasol Karyè pi bon ak classement, Toronto rapaces, nouvèl, rimè, NBA Stat, Stat entènasyonal, Evènman Stat, jwèt journaux , Prix ​​- RealGM , nan basketball.realgm.com . Rekipere 13 fevriye 2019 .
  19. ^ Acta del Jurado
  20. ^ Marc Gasol, NBA Volontè chanpyon sou 'Open Arms': Twòp moun ki san defans kite nan sò yo , sou Repubblica Tv - la Repubblica.it , 18 jiyè 2018. Retriev 18 jiyè 2018 .

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 228153895169902410003 · LCCN ( EN ) no2018130952 · WorldCat Identities ( EN ) lccn-no2018130952