Sa a se yon atik bon jan kalite. Klike la a pou plis enfòmasyon detaye

Manuel Seoane

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Manuel Seoane
Seoane 1923.jpg koulè
Manuel Seoane ak inifòm nan Ajantin nan 1923
Nasyonalite Ajantin Ajantin
Foutbòl Foutbòl pictogram.svg
Wòl Forward , bò gòch andedan
Revokasyon karyè 1933 - jwè
1937 - antrenè
Karyè
Jèn
1918-1920 pwogresis
1920-1921 Endepandan
Ekip klib 1
1921-1923 Endepandan [1]
1923-1924 El Porvenir ? (?)
1924 Endepandan 1 (?) [1]
1925 El Porvenir ? (?)
1926-1933 Endepandan 208 (196) [1]
Total 264 (241) [2]
Nasyonal
1921-1929 Ajantin Ajantin 20 (14) [3]
Antrenè karyè
1934-1937 Ajantin Ajantin
Palmarès
Transparent.png Campeonato Sudamericano de Football
Ajan Irigwe 1924
Ajantin 1925
Perou 1927
Ajantin 1929
Ajan Perou 1935
Ajantin 1937
1 De chif yo endike aparans ak objektif yo make, sèlman pou lig alimèt.
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Manuel Seoane ( Piñeiro , 19 mas, 1902 - kilm , Out 21, 1975 ) se te yon Argentine foutboler ak foutbòl antrenè .

Konsidere kòm nan mitan pi bon jwè yo Argentine nan istwa, li te ' atakè a pi konplè ak espektakilè nan epòk l' yo. [4] Li te jwe pou pi fò nan karyè li nan endpendyant , ak ki li te genyen de chanpyona.

El Nèg, menm jan li te surnome, [5] se marqueur a pi byen nan epòk la amatè nan lig la Argentine ak 196 objektif. [4] Li te genyen tèt la marqueur twa fwa: nan 1922 , 1926 ak 1929 . [6]

Avèk Selección nan li te genyen kat Sid Ameriken chanpyona , nan ki twa kòm yon jwè ak yon kòm yon antrenè.

Biyografi

Manuel Seoane te ofisyèlman fèt sou 19 mas, 1902 nan Piñeiro, se yon lokalite nan Partido nan nan Avellaneda . Dapre yon entèvyou ki te pibliye pa magazin Imparcial a nan 1922 , sepandan, li te fèt sou li a, 19 Desanm 1901 nan Rosario . [5]

Papa l ', ki moun ki emigre soti nan Espay , ki te travay nan FOUNDRY la. Manuel, ti dènye a nan twa frè, te gen pou kontribye pou fanmi an soti nan yon laj byen bonè ak Se poutèt sa te kòmanse travay kòm yon apranti nan Papini nan Cristalería nan Avellaneda . [5]

Apre yon eksperyans tou kout ak siksè CT Ajantin kite foutbòl pou tout tan. Li te konsakre tèt li nan seleksyon an yo fèt an lenn nan faktori a Campomar. [5]

Li te mouri sou 21 mwa Out, 1975 a laj de 73 an kilm , kote li te rete a. [4]

Karakteristik teknik

Yon atakan pwisan ak malen, [4] li te adapte yo jwe nenpòt kote sou bò la pou pi devan, menm si li te bay pi bon li kòm yon sant pou pi devan ak bò gòch andedan . [5] pa teknikman pafè, [4] te gen ekselan kontwòl boul ak yon pas trè presi ak ki li fini koekipye l 'yo. [5] Li te tou posede yon piki trè pwisan ak egzak ak tou de pye epi yo te trè kalifye nan jwe ayeryen, espesyalman nan piki a tèt yo. [4]
tandans l 'yo PRAN PWA anpil entravée kondisyon fizik l' yo, yon pwoblèm ki te konpasasyon pou pa kapasite l 'pou avanse pou pi nan espas sere. [5] Flair natirèl li pou objektif mennen l 'nan alimèt rezoud nan sitiyasyon divès kalite, patikilyèman nan scrums nan zòn nan. [4]

Karyè

Jwè

Klib

Kòmansman yo
Seoane ak endpendyant inifòm nan

Manuel Seoane premye kouri dèyè boul la nan vwazinaj la nan Pantano de Ohaco a, [5] yon marekaj nan Avellaneda , pi wo a ki nan 1928 Estadio Libertadores de América a , estad aktyèl la nan endpendyant, te inogire. Li te kòmanse ap jwe a laj de 15 nan ekip la faktori Campomar nan yon kategori minè. [5]

Nan 1918 li te ofisyèlman te kòmanse karyè li, konpetisyon nan divizyon an katriyèm, [4] ak Progresista del Barrio La Mosca nan . Li te isit la ke li te kòmanse nan tren kòm yon foutboler : li bon nèt header nan epi li devlope ensten nan antisipe jwe nan, ki pèmèt l 'yo rive premye sou boul la, konpansasyon pou mank de vitès. [5]

se fòmasyon an nan endpendyant nan 1922. Seoane akoupi nan sant la
Premye eksperyans nan endpendyant

Santiago Leopoldo García, lè sa a manadjè nan endpendyant, te resevwa rapò ak apre obsève l 'deside voye l' nan klib la imedyatman. Nan mwa Desanm 1920 li te fè l ' Intermedia divizyon premye nan Independiente- Estudiantes match la (5-1), ki fè nòt yon chapo-Trick. [5] Nan moman sa ke li te vin protégé nan Prezidan Canaveri epi apre de amiko te jwe ak premye ekip la nan mwa mas 1921 , respektivman kont San Lorenzo ak River Plate , li te ofisyèlman te siyen pa klib la. [5]

Premye ofisyèl li nan divizyon an Primera ak Los Rojos te sou 3 avril 1921 , sou premye jou a nan chanpyona nan kont kous Club , se yon matche ak sispann nan fen mwatye a an premye akòz yon inondasyon. Apre sèt jou, sou journées de, li bay nòt objektif premye l 'nan Divizyon an Primera kont Lanús . [5]

Nan 1922 li te genyen chanpyona a an premye. Endpendyant la bay nòt 65 pwen, ki mennen Plak River ak San Lorenzo nan kat ak senk pwen respektivman. [7] Seoane te genyen marqueur nan tèt ak 55 objektif nan 40 jwèt, mete dosye-a pou kantite objektif nòt nan yon lig sèl nan Ajantin . [6]

Diskalifikasyon ak eksperyans yon lòt kote

Te karyè Seoane la te make pa yon Episode ki te lakòz l 'yon diskalifikasyon lontan nan 1924 . [4] Nan 11 November 1923 pandan match la Plak endpendyant-River, apre yon aksidan ki lakòz yo abit la, li te mete deyò ansanm ak koekipye li Ronzoni, Lopez ak Ferro. Li te sispann pou yon ane. [5] endpendyant la Lè sa a, deside voye l 'sou prè a Club El Porvenir nan [4] ki te aktif nan AAF nan , lòt federasyon an foutbòl Argentine, [8] ba li opòtinite a yo jwe epi yo pa pèdi kondisyon fizik malgre diskalifikasyon nan longè . [9]

Yon fwa diskalifikasyon an te sou li tounen tounen l endpendyant men se sèlman te jwe yon jwèt kont Tigre . Li Se poutèt sa deside pou li retounen nan El Porvenir Club la, kote li te te jwi tèt li ane a anvan. [5]

Nan 1925 li te mande pa Boca Juniors pou yon vwayaj Ewopeyen an. Seoane aksepte e li te marqueur a pi byen nan match la ale, li bay nòt 16 nan 40 objektif yo [4] bay nòt pa Trezorye a ak ekip Tarasconi la .

konsekrasyon an

Lè li te tounen soti nan Ewòp , li tounen tounen lakay yo nan endpendyant. Ansanm ak ZOILO Canaveri , Alberto lalin , Luis Ravaschino ak remgondo Orsi li fòme yon atak trè prolific ki te bay Los Rojos Primera divizyon an [10] ak konptansya nan championa an 1926 . [11] Anviwon tan sa a li te kòmanse yo dwe surnome La Chanca akòz fizik obèz l 'yo. [4] Malgre li te gen kounye a pèdi batay l 'kont obezite, Manuel toujou jere yo dwe incisif [5] nan pwen a ke li ankò te genyen tit la nan tèt marqueur ak 29 sant. [6]

Fanatik yo apresye l 'pou kalite li; tou de kamarad ak rival konsidere l 'yon moun ki jis. [5]

Manuel Seoane te premye a nan yon seri de entèn dezas ki te jwe nan endpendyant valè, kontinye ak jwè nan kalib a nan Antonio Sastre , Ernesto Grillo ak Ricardo Bochini , tout jwè senbolik nan istwa a nan sa a klib. [5] Li te yo te rele tou El Maradona a amaterism, konsidere Seoane te marqueur a pi byen nan epòk la amatè nan Ajantin foutbòl ak 196 objektif nòt [4] ak bati l 'te rable. Li te genyen tèt la korektè twa fwa: nan 1922 , 1926 ak 1929 . [6] Avèk endpendyant li te jwe 217 alimèt ofisyèl (208 nan lig la, 9 nan tas yo) ak bay nòt 207 fwa an jeneral. [5]

Pandan yon vwayaj nan peyi Chili byen bonè nan mwa 1931, Seoane ak koekipye li te jwe yon matche ak nan Concepcion kont yon ekip melanje nan Concepcion ak Talcahuano . Te gen yon chalè solèy ak toudenkou yon gwo nwaj nan pousyè tè rive yo fè l 'tonbe nan tè a. Sou kay fè wout li li te wè yon boutèy kouche sou tè a, epi, kwè li te ji zoranj, li bwè li tout nan yon sèl gòje. Li te blan lespri . Li te nan yon kondisyon ki grav anpil pou de jou. [5]

Lè, nan 1931 , te gen chanjman an soti nan amatè nan nan epòk la pwofesyonèl nan Ajantin li te panse ke karyè li te prèske sou. [5] Olye de sa, Seoane te jwe de plis sezon ak nòt 34 objektif nan 56 jwèt, [5] fèmen nan tit la nan 1932 . chanpyona nan lèt te vin apre dènye jou a ak endpendyant ak larivyè Lefrat Plak premye, tou de nan 50 pwen. Nan jwe-off la pou plasman an nan tit la, Flow te genyen ak rezilta a nan 3-0. [12] Nan sa a lig li te blese gravman pa yon kilm jwè, ki moun ki nan echanj pou lajan, karèm tèt li nan frape ak domaje l ', li Ravaschino. [5]

Sou 8 oktòb 1933 li te jwe matche ak dènye l 'kont Ferro Carril Oeste , se yon matche ak pèdi 2-0. [5]

Sou 22 mwa Out 1934 te yon match fèt nan peye lajan taks li pou li te gen marye kòz la Rojo e ki rantre kòm yo te bay-yo nan l 'tankou yon koleksyon pou achte a nan yon kay. [4] [5]

Nasyonal

Seleksyon an Albiceleste pran jaden an nan match la Ajantin-Perou (3-0) nan 1929 Sid Ameriken koup la . Seoane se koupi byen nan dezyèm de dwat la

Seoane te mete ekip nasyonal la 21 fwa, ki fè nòt 14 objektif. [5] Li te patisipe nan kat edisyon nan chanpiona Sudamericano de la Foutbòl : nan 1924 , [13] 1925 , [14] 1927 [15] ak 1929 , [16] genyen dènye twa a. Li te fè l ' entènasyonal premye nan 1921 pandan yon vwayaj nan Paragwe ki te òganize pa Selección yo nan jwe kèk amiko. [5] Nan premye l 'li imedyatman te montre nan pa ki fè nòt yon chapo-Trick. [4]

Nan 1924 li te patisipe nan premye chanpiona l 'yo. Li te jwe tout twa jwèt gwoup, respektivman kont Paragwe , Chili ak Irigwe , men te kapab nòt nenpòt objektif. [13] Ajantin te rezoud pou dezyèm plas.

Ane annapre a li te jwe li chanpiona dezyèm , tan sa a kòm yon protagonist. Li te Ajantin ki òganize evènman an ak seleksyon an Albiceleste te favorize pa faktè nan kay ak absans la nan ekip la irigweyen nasyonal jere pou pou genyen tit la dezyèm nan istwa li yo. Nan matche ak nan premye Ajantin bat Paragwe 2-0 ak Seoane bay nòt objektif la an premye. [14] Nan matche ak nan dezyèm, kont Brezil , li menm fè twa ak ekip li a te genyen 4-1. [14] Nan matche ak nan retounen kont Paragwe, ki te fini 3-1 pou Selección, li bay nòt yon lòt objektif, sa yo ki an 2-1 pwovizwa a. [14]
Nan matche ak an dènye e desizif, dezyèm nan kont brezil, ki te pran plas sou Nwèl jou, nou te rive ak yon abize yon pati nan ki li Ajantin 6, Brezil 4. Ajantin, fò nan avantaj a, te kapab gen mwayen yon trase ak sa ki te li montre kouman li te fini .: rezilta a nan 2-2, ak pwòp objektif dènye Seoane a, [14] dekrete viktwa final la nan Ajantin. Seoane bay nòt chak jwèt e li te, ak sis objektif, marqueur nan tèt nan konpetisyon an. [14]

Nan 1927 Ajantin te genyen chanpiona a ankò. Nan konpetisyon an ki te fèt nan Perou , Selección te genyen tout jwèt twa (kont Bolivi , Irigwe ak Perou ) ki fè nòt 15 objektif ak rekonèsan 4. [15] Seoane te jwe tout alimèt yo ak nòt de fwa nan matche ak nan premye (Ajantin-Bolivi 7 -1) . [15]

Nan 1929 Seoane te jwe chanpyona katriyèm ak dènye l 'yo. Ajantin, otès ankò, te genyen tout jwèt twa ak san yo pa jwenn rezistans twòp, yo te genyen tit la. Seoane pran jaden an sèlman nan premye match la Ajantin-Perou (3-0). [16] Sa a te aparans dènye l 'nan ekip nasyonal la.

Antrenè

Apre retiran kòm yon foutboler li te gen yon eksperyans kòm yon antrenè nan Selección a soti nan 1934 1937 . Nan nouvo wòl sa a li te jwenn yon dezyèm ak yon kote premye respektivman a Campeonati nan South Ameriken an 1935 ak 1937 . Nan 1935 li te genyen de ekip premye jwèt yo 4-1 kont Chili ak Pewou , men te gen nan rann tèt kont rival istorik yo Irigwe , li pèdi defi a desizif pou tit la pa 3-0. [17] De ane pita, nan edisyon an kay, Ajantin te genyen kat nan senk jwèt yo gwoup (kont Chili, Paragwe , Pewou ak Brezil ), toujou pèdi Irigwe. Nan faz eliminatwa an pou plas an premye, kont Selecao, Albiceleste te genyen 2-0 ak yon atèl nan Vicente de la Mata yo e te fè tit senkyèm yo nan listwa. [18]

Estatistik

Kwonoloji ki parèt nan ak objektif nan ekip nasyonal la [19]

Istwa konplè sou aparisyon entènasyonal ak objektif - Ajantin
Dat Vil Nan kay Rezilta Envite yo Konpetisyon Rezo Remak
22-1-1922 Buenos Aires Ajantin Ajantin 1 - 3 Irigwe Irigwe Zanmitay ?
3-12-1923 Buenos Aires Ajantin Ajantin 6 - 0 Chili Chili Championa Confraternidad ?
15-5-1924 Asunción Paragwe Paragwe 1 - 3 Ajantin Ajantin Championa Chevallier Boutell ?
18-5-1924 Asunción Paragwe Paragwe 2 - 1 Ajantin Ajantin Championa Chevallier Boutell ?
21-9-1924 Montevideo Irigwe Irigwe 1 - 1 Ajantin Ajantin Zanmitay ?
28-9-1924 Buenos Aires Ajantin Ajantin 0 - 0 Irigwe Irigwe Zanmitay -
2-10-1924 Buenos Aires Ajantin Ajantin 2 - 1 Irigwe Irigwe Zanmitay ?
12-10-1924 Montevideo Ajantin Ajantin 0 - 0 Paragwe Paragwe Campeonato Sudamericano de Football -
25-10-1924 Montevideo Ajantin Ajantin 2 - 0 Chili Chili Campeonato Sudamericano de Football -
2-11-1924 Montevideo Irigwe Irigwe 0 - 0 Ajantin Ajantin Campeonato Sudamericano de Football -
29-11-1925 Buenos Aires Ajantin Ajantin 2 - 0 Paragwe Paragwe Campeonato Sudamericano de Football 1
13-12-1925 Buenos Aires Ajantin Ajantin 4 - 1 Brezil Brezil Campeonato Sudamericano de Football 3
20-12-1925 Buenos Aires Ajantin Ajantin 3 - 1 Paragwe Paragwe Campeonato Sudamericano de Football 1
25-12-1925 Buenos Aires Ajantin Ajantin 2 - 2 Brezil Brezil Campeonato Sudamericano de Football 1
29-8-1927 Buenos Aires Ajantin Ajantin 0 - 1 Irigwe Irigwe Copa Lipton -
30-10-1927 Lima | Lima (Perou) | Lima Ajantin Ajantin 7 - 1 Bolivi Bolivi Campeonato Sudamericano de Football 2
20-11-1927 Lima | Lima (Perou) | Lima Ajantin Ajantin 3 - 2 Irigwe Irigwe Campeonato Sudamericano de Football -
11 / 27-1927 Lima | Lima (Perou) | Lima Perou Perou 1 - 5 Ajantin Ajantin Campeonato Sudamericano de Football -
30-8-1928 Avellaneda Ajantin Ajantin 1 - 0 Irigwe Irigwe Copa Newton ?
3-11-1929 Buenos Aires Ajantin Ajantin 3 - 0 Perou Perou Campeonato Sudamericano de Football -
Total Prezans 20 Rezo 14 [5]
Istwa konplè sou aparisyon ekip nasyonal ak objektif (alimèt ofisyèl) - Ajantin
Dat Vil Nan kay Rezilta Envite yo Konpetisyon Rezo Remak
25-9-1921 Viña del Mar Chili Chili 1 - 4 Ajantin Ajantin
Total Prezans 1 Rezo ?

Palmarès

se fòmasyon an nan endpendyant nan 1928. Seoane akoupi nan sant la

Jwè

Klib

Konpetisyon nasyonal
Endepandan: 1922 , 1926
Independiente: 1926

Nasyonal

Ajantin 1925 , Perou 1927 , Ajantin 1929

Endividyèl

1922 (55 objektif), 1926 (29 objektif)
1929 (13 objektif)
Ajantin 1925 (6 objektif)

Antrenè

Ajantin 1937

Remak

  1. ^ Yon b c Total Statistik ak endpendyant.
  2. ^ Total Statistik karyè.
  3. ^ Gen 21 aparisyon si nou menm tou nou konsidere alimèt yo ofisyèl.
  4. ^ Yon b c d e f g h mwen j k l m n o (ES) Manuel Seoane - Fútbol faktori , sou futbolfactory.futbolweb.net. Rekipere Novanm 28, 2010 (achiv soti nan orijinal la sou Oktòb 20, 2007).
  5. ^ Yon b c d e f g h mwen j k l m n o p q r an t u v w x y z aa ab Claudio Keblaitis, Alma Roja - Jenèz de un campeón, de los Cuatro Vientos, 2006.
  6. ^ Yon b c d ak f (EN) Emmanuel Castro SERNA, Argentina - Lis topscorers , sou rsssf.com. Rekipere 28 novanm 2010 .
  7. ^ (EN) Pablo Ciullini, Ajantin 1922 , sou rsssf.com. Rekipere 28 novanm 2010 .
  8. ^ Nan epòk la amatè nan Ajantin foutbòl te gen de lig ki te òganize pa de federasyon diferan. Asociación Amateurs nan foutbòl la (AAM) òganize divizyon an Primera nan ki endpendyant nan patisipe ak Asociación Amateurs nan foutbòl la (AAF) òganize chanpiona nan championa nan ki El Porvenir patisipe.
  9. ^ Sanksyon an enpoze sou l 'pa AAM a pa t' valab nan chanpyona a AAF.
  10. ^ (EN) Pablo Ciullini, Ajantin 1926 , sou rsssf.com. Rekipere 29 novanm 2010 .
  11. ^ (EN) Pablo Ciullini, Argentina - Championa konptansya Asociación Amateurs - 1926 , sou rsssf.com. Rekipere 29 novanm 2010 .
  12. ^ (EN) Osvaldo José Gorgazzi, Ajantin 1932 , sou rsssf.com. Rekipere 29 novanm 2010 .
  13. ^ Yon b (EN) Martín Tabeira, Southamerican chanpyona 1924 , sou rsssf.com. Rekipere 29 novanm 2010 .
  14. ^ Yon b c d e f (EN) Martín Tabeira, Southamerican chanpyona 1925 , sou rsssf.com. Rekipere 29 novanm 2010 .
  15. ^ Yon b c (EN) Martín Tabeira, Southamerican chanpyona 1927 , sou rsssf.com. Rekipere 29 novanm 2010 .
  16. ^ Yon b (EN) Martín Tabeira, Southamerican chanpyona 1929 , sou rsssf.com. Rekipere 29 novanm 2010 .
  17. ^ (EN) Martín Tabeira, Southamerican Chanpyona nan 1935 , sou rsssf.com, Novanm 23, 2007. retrieved June 20, 2011.
  18. ^ (EN) Martín Tabeira, Southamerican Chanpyona nan 1937 , sou rsssf.com, Out 12, 2009. retrieved June 20, 2011.
  19. ^ Estatistik sou www.11v11.com

Bibliyografi

  • Claudio Keblaitis, Alma Roja - Jenèz de un campeón, "de los Cuatro Vientos", 2006, ISBN 9789875644144

Atik ki gen rapò

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Wikimedaglia
Questa è una voce di qualità .
È stata riconosciuta come tale il giorno 28 giugno 2011 — vai alla segnalazione .
Naturalmente sono ben accetti altri suggerimenti e modifiche che migliorino ulteriormente il lavoro svolto.

Segnalazioni · Criteri di ammissione · Voci di qualità in altre lingue