Manuel Raga

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Dekonbigasyon note.svg Disambiguation - Si ou ap chèche pou pitit gason an, tou yon jwè baskètbòl, gade Manuel Raga (1973) .
Manuel Raga
Manuel Raga.jpg
Raga nan panyen an ak chemiz Ignis Varese la
Nasyonalite Meksik Meksik
Wotè 188 cm
Pwa 77 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Ti pi devan
Revokasyon karyè 1980
Hall nan t'ap nonmen non FIBA Hall nan rnome (2016)
Karyè
Ekip klib yo
1960-1963 Ciudad Madero
1963-1968 Villa Aldama
1968-1974 Varese
1974-1980 Federal Lugano
Nasyonal
1961-1976 MeksikMeksik
Antrenè karyè
Lugano Tigers
MeksikMeksik (vis)
Meksik Meksik U-22
Palmarès
Drapo PASO.svg Jwèt Pan Ameriken
Ajan Winnipeg 1967
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Manuel Raga Navarro ( Aldama , 15 mas 1944 ) se yon ansyen jwè ak antrenè baskèt Meksiken an .

Li te youn nan pi gwo jwè baskètbòl Meksiken yo. 188cm wotè , li te jwe wòl nan elye nan malgre nan wotè li anba-mwayèn pou wòl sa a, ki te an pati konpanse nan yon kapasite remakab leve. Trè fò nan atak, karakteristik prensipal li yo te trè egzat piki mitan-ranje l 'yo.

Karyè

Li te anboche pa Ignis Varese nan 1968 e li te rete la jouk 1975 . Avèk ekip la Varese li te genyen twa tit Italyen ak twa chanpyon tas [1] .

Raga kont Marzorati

Surnome vole Meksiken an nan peyi Itali (li sote 1m ak 10cm) ak fenomèn nan nan kay la, li te premye jwè a militan nan yon lig etranje yo dwe chwazi nan NBA Draft la : li te an reyalite dizyèm chwa a nan Hawks yo Atlanta (167th chwa an jeneral) an 1970 , nan menm ane a nan ki Dino Meneghin te chwazi tou pa franchiz la Atlanta nan 11yèm janm la (182nd chwa an jeneral). Malgre ke manadjè jeneral Marty Blake te vle li , Raga pa janm jwe nan NBA paske malfini karanklou pa t 'gen $ 35,000 ki nesesè pou pran kontra li a [2] .

An 1973 Aza Nikolić , antrenè Ignis, deside ranplase Raga ak Bob Morse (nan moman sa a chak ekip te kapab jaden yon sèl jwè etranje). Men, Raga te rete tankou yon etranje nan Cup la, fòme ak Morse yon pè kokenn nan etranje nan Cup la Chanpyon. Imedyatman Sandro Gamba , ki moun ki siksede Nikolić sou ban an nan Varese, te wè nan Charlie Yelverton eritye natirèl la nan Meksiken an. Raga te jwe tou pouekip nasyonal Meksiken an [3] , ak ki li te patisipe nan koup di mond 1967 ak olenpik 1968 yo .

Soti nan 1975 a 1979 li te jwe nan Swis nan Federale Lugano a, genyen 3 tit ak 1 tas nasyonal la. Menm pitit gason l ' Manuel jr. te kòmanse karyè baskèt li, jwe nan Swis .

Onè

Sitwayènte onorè

Manuel Raga anbrase pa Aldo Ossola , sou bò gòch la, ak Edoardo Rusconi , sou bò dwat la, nan moman Ignis Varese a

Sou Mas 12, 2010 la devan 2,500 espektatè, nan yon evènman charite dedye a timoun yo nan "Il ponte del Sorriso", majistra-a nan Varese Attilio Fontana nonmen l 'yon sitwayen onorè nan lavil la Lombard. [4]

Nan denmen, li janbe lòt fwontyè a, li gade ras la chanpyona Swis SAV Vacallo - Starwings . Nan dosye SAV milite pitit Manuel jr. epi li akeyi pa aplodisman, mèsi ak entèvyou televizyon.

Palmarès

Pall. Varese: 1968-69 , 1969-70 , 1970-71
Pall. Varese: 1968-69 , 1969-70 , 1970-71
Pall. Varese: 1969-70 , 1971-72 , 1972-73
Pall. Varese: 1970 , 1973
Federal Lugano: 1975, 1976, 1977
Federal Lugano: 1975

Remak

  1. ^ Kat sou PallacanestroVarese.it
  2. ^ (EN) Brad Friedman, soti nan sid la , sou nba.com, 10 desanm 2010. Retrieved 7 desanm 2020 (ranpli pa 'url orijinal 10 desanm 2010).
  3. ^ Kat sou InterBasket.net
  4. ^ Gwo emosyon Raga, neovaresino a [ lyen entèwonp ] konsilte sou 11 Me 2010

Lòt pwojè

Lyen ekstèn