Lynette Woodard

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Lynette Woodard
Lynette Woodard 89.jpg
Woodard chanpyon nan peyi Itali ak Priolo
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 180 cm
Pwa 70 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Antrenè (ansyen gad )
Revokasyon karyè 1998 - jwè
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2004)
Fanm Basketball Hall nan rnome (2005)
Karyè
Jèn
Wichita North High School
1977-1981 Kansas Jayhawks 139 (3.649)
Ekip klib yo
1981-1982 Pall. Schio 25 (844)
1986-1987 H. Globetrotters
1987-1989 Trogylos Priolo 63 (1.763)
1989-1990 Basketball Bari 13 (361)
1989-1993 Orange.svg Daiwa Securities f.
1997 Cleveland rokeur 28 (217)
1998 Detroit chòk 27 (95)
Nasyonal
1979-1991 Etazini Etazini
Antrenè karyè
1999-2004 Kansas Jayhawks (vis)
2004 Kansas Jayhawks
2017-2020 Winthrop Eagles 24-70
Palmarès
Jwèt Olympic 1 0 0
World Cup 1 1 0
Jwèt Pan Ameriken 1 0 1
Inivèsya 1 0 0
Jwèt bòn volonte 1 0 0
Chanpyona Italyen 1 chanpyona
Pou plis detay gade isit la
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Los Angeles 1984
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Ajan Brezil 1983
Malezi 1990
Drapo PASO.svg Jwèt Pan Ameriken
Karakas 1983
Bwonz Lahavàn 1991
FISU Entènasyonal Inivèsite Sport Federation.svg Inivèsya
Mexico City 1979
Logo fiksyon pou Goodwill Games.svg Jwèt bòn volonte
Seattle 1990
→ Senbòl la endike yon transfè prè.
Estatistik mete ajou 24 Mas 2020

Lynette Woodard ( Wichita , 12 Out 1959 ) se yon ansyen jwè baskètbòl ak antrenè baskètbòl ameriken , kòmandan gayan nasyonal meday dò nan tounwa baskèt fanm Olympic nan Los Angeles an 1984 . Premye fanm ki te pèfòme avèk Harlem Globetrotters yo , li se pami manm Sal Fame Basketball Fanm yo ak Sal Fame Basketball Memorial Naismith .

Biyografi

Konsidere kòm pami pi bon jwè baskètbòl nan istwa baskètbòl fanm [1] [2] , Lynette Woodard te jwe yon pati nan karyè klib li aletranje, li pa t 'kapab konte fanm, nan moman sa a, nan yon lig pwofesyonèl nan Etazini. [2] .

Ki soti nan Wichita , Kansas , li reprezante ekip fanm nan Inivèsite Eta a, ki fè nòt 3 469 pwen ant 1978 ak 1981 [2] . Apre eksperyans nan inivèsite li te anboche nan peyi Itali pa Pallacanestro Schio [2] [3] , ak Lè sa a, retounen nan Etazini yo kote li te travay nan menm Inivèsite a nan Kansas e li te disponib nan ekip nasyonal la pou tounwa a Olympic fanm nan Los Angeles. ; la li te kòmandan ekip la ki te genyen meday lò a [2] [3] .

An 1985 li te pwopoze kòm yon jwè nan Harlem Globetrotters yo e li te genyen yon seleksyon nan mitan senkant nan kòlèg li yo [2] vin an 1986 premye fanm ki te pèfòme nan pi popilè ekip montre New York la [3] . Li te rete nan ekip sa a jouk 1987, lè li te deside kite li de ane anvan nan fen kontra a [4] pou retounen nan peyi Itali nan Trogylos Priolo Gargallo a , ak ki moun li te genyen 1988-89 tit nasyonal la [5] .

An 1989 li te anboche nan Japon pa Daiwa Securities , yon ekip kounye a li te ye tankou Niigata Albirex [2] , nan ki li te rete jouk 1993; an 1990 li gradye chanpyon mondyal nan tounwa fanm yo nan Malezi ak ekip nasyonal ameriken an, nan ki li te jwè a pi ansyen [6] .

Aprè li te rankontre yon koekipyèr nan Japon ki te pratike pwofesyon nan ajan boursye , li te deside, yon fwa li te retounen Ozetazini e li te mete fen nan karyè konpetitif li, pou li antreprann aktivite finansye tou nan New York Stock Exchange [7] ; sepandan, lè WNBA a , Lig Fanm Nò Ameriken an te fèt, Lynette Woodard te ofri premye kontra pwofesyonèl nan Etazini, pou ekip la (kounye a defen) Cleveland Rockers [7] ; ane annapre a li te jwe, nan 39, dènye sezon l 'tout tan ak ki fèk fèt Detroit chòk la [2] (kounye a estasyone nan Tulsa ).

Ant 1999 ak 2004 li te asistan antrenè nan ekip baskètbòl University of Kansas fanm [2] , ak nan dènye ane li nan pozisyon sa li te tou antrenè tèt [2] ; depi lè sa a li te gen yon plen tan stockbroker .

Li se chin an tap nan Naismith Memorial Basketball Hall la nan rnome kòm yon jwè, yo te endividyèlman admèt nan 2004 [1] . De zan pi bonè, Globetrotters Harlem yo te admèt kòm yon ekip; Woodard te premye fanm ki te janm pèfòme pou Globetrotters yo [2] . An 2005 yo te admèt li nan Hall baskètbòl fanm yo nan rnome [8] .

Estatistik

Estatistik nan konpetisyon nasyonal yo

Estatistik mete ajou 31 desanm 1998 [9] [10]

Sezon Eskwadwon Konpetisyon Alimèt Estatistik fiziyad Lòt estatistik
Pres. Tit Minit 2 vaksen 3 vaksen Gratis Ranbousman Ede Vòlè Stopp. Pwen
1981-1982 Itali UFO Schio Seri A1 25 844
1987-1988 Itali Ibla Priolo Seri A1 24 744
1988-1989 Itali Enichem Priolo Seri A1 39 969
1989-1990 Itali Basketball Bari Seri A1 13 517 141/268 2/11 73/92 99 26 35 361
1997 Etazini Cleveland rokeur WNBA 28 27 712 87/210 0/7 43/64 115 67 45 10 217
1998 Etazini Tanpèt Seattle WNBA 27 8 383 36/93 0/0 36/93 66 22 22 3 95
Total karyè 161 35 1.612 264/571 2/18 139/196 280 115 93 48 3.230

Estatistik nan konpetisyon entènasyonal yo

Estatistik mete ajou 31 desanm 1998 [11]

Sezon Eskwadwon Konpetisyon Alimèt Estatistik fiziyad Lòt estatistik
Pres. Tit Minit 2 vaksen 3 vaksen Gratis Ranbousman Ede Vòlè Stopp. Pwen
1987-1988 Itali Ibla Priolo Ronchetti 0 0
1988-1989 Itali Enichem Priolo Ronchetti 8 189
Total karyè 8 189

Palmarès

Trofe entènasyonal yo
Etazini : Los Angeles 1984
Etazini: 1990
Etazini: 1983
Etazini: 1979
Etazini: 1990
Trofe Nasyonal
Trogylos Priolo: 1988-1989

Remak

  1. ^ A b (EN) Lynette Woodard , sou hoophall.com, Naismith Basketball Hall of Fame. Retrieved sou 9 novanm, 2013 (ranpli pa 'url orijinal , 31 out 2009).
  2. ^ Yon b c d e f g h mwen j k (EN) Liz Robbins, reflechi sou Jou Anvan WNBA la , New York Times , Jiye 12, 2006. retrieved Novanm 9, 2013.
  3. ^ Yon b c Koulye a, Harlem gen yon "Lei" , nan La Stampa , 21 Oktòb, 1986, p. 24. Rekipere 9 novanm 2013 .
  4. ^ (EN) Ansyen Kansas zetwal Lynette Woodard te di vandredi ke li ap kite Harlem Globetrotters yo , nan Chicago Tribune, 25 oktòb 1987. Retrieved sou 9 novanm 2013.
  5. ^ Guglielmo Troina, Nan lonbraj raffineries Priolo yo , baskètbòl fanm yo ap grandi ak ranport , nan la Repiblik , 5 Me 1989. Retrieved 9 November 2013 .
  6. ^ Dick Rockne, Pa gen ranplasan pou pwofondè Ameriken an. Ban Ede US Rive Final Kont Inyon Sovyetik , nan Seattle Times , 5 Out 1990. Retrieved 9 novanm 2013 .
  7. ^ A b (EN) Woodard gen faks, ap vwayaje nan Lawrence Journal, 10 Me 1997. Retrieved sou Novanm 9, 2013.
  8. ^ (EN) Lynette Woodard , nan wbhof.com, baskètbòl Hall nan rnome. Retrieved 9 novanm 2013 (achiv soti nan orijinal la sou, 16 jen 2011) .
  9. ^ Mascolo , p. 156 .
  10. ^ Estatistik - 1989/1990 - AS Basket Bari , sou Lig Basketball Fanm (achiv soti nan orijinal la sou 21 fevriye 2014) .
  11. ^ Quartarone , p. 236 .

Bibliyografi

  • Massimiliano Mascolo, Almanak nan baskètbòl fanm , Viterbo, Fizyon Editions Pot, 2007.
  • Roberto Quartarone, Nou te bat Lame Wouj la! , Catania, Basket Catanese, 2021, ISBN 9798701135862 .

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 63005307 · ISNI ( EN ) 0000 0000 2544 5111 · LCCN ( EN ) n85336065 · WorldCat Identities ( EN ) lccn-n85336065