Jure Zdovc

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Jure Zdovc
Jure Zdovc (2015) (taye) .jpg
Jure Zdovc nan 2015
Nasyonalite Yougoslavi Yougoslavi
Sloveni Sloveni
Wotè 195 cm
Pwa 88 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Antrenè (ansyen gad pwen)
Revokasyon karyè 2003 - jwè
Hall nan t'ap nonmen non FIBA Hall nan rnome (2020)
Karyè
Jèn
1982-1983 Komèt Slovenske Konjice
Ekip klib yo
1983-1991 AŠK Ljubljana
1991-1992 Virtus Bolòy 27
1992-1993 CSP Limoges
1993-1997 Īraklīs Thessaloniki
1997 PSG kous
1997 Tofaş Bursa 2
1998-2000 Inyon Olimpija
2000-2001 Paniōnios
2001-2002 Inyon Olimpija
2002-2003 Slovan Ljubljana
2003 Fann
Nasyonal
1988-1991 Yougoslavi Yougoslavi
1992-2000 SloveniSloveni
Antrenè karyè
2003-2004 Krka Novo mesto
2004 Fann
2004-2005 Slovan Ljubljana
2005-2006 Īraklīs Thessaloniki
2006-2007 Inyon Olimpija
2007-2008 Bosna
2008-2011 SloveniSloveni
2009-2011 Inyon Olimpija
2011-2013 Sptk. Saint Petersburg
2013-2015 Gaziantep BŞB
2014-2016 SloveniSloveni
2015-2017 AEK Atèn
2017-2018 Cedevita
2019 Inyon Olimpija
2020-2021 Metwopoliten 92
Palmarès
Yougoslavi Yougoslavi
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan Seoul 1988
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Ajantin 1990
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Yougoslavi 1989
Itali 1991
Logo fiksyon pou Goodwill Games.svg Jwèt bòn volonte
Seattle 1990
→ Senbòl la endike yon transfè prè.
Estatistik mete ajou nan Out 13, 2021

Jurij "Jure" Zdovc ( Maribor , 13 desanm 1966 ) se yon antrenè baskètbòl ak ansyen jwè baskètbòl Sloveni , jouk 1991 Yougoslavi .

Li te jwe kòm yon gad pwen. Li te genyen meday an ajan nan jwèt olenmpik yo nan Seoul an 1988 ak ekip nasyonal yougoslav la .

Karyè

Ogmante nan komèt Slovenske Konjice , nan 1983 li te achte pa Olympia Ljubljana , ak ki moun li te rete mare jouk 1991. Li te kanpe deyò ak ekip la Yougoslavi e li te rele plizyè fwa nan ekip nasyonal la: li te patisipe nan jwèt yo Olympic nan Seoul, an Ewopeyen an Zagrèb an 1989 , nan Ajantin World Cup la an 1990 ak nan chanpyona Ewopeyen an an 1991 , toujou genyen yon meday.

Avèk nan konmansman an nan lagè yo Yougoslavi , Zdovc demenaje ale rete nan Virtus Bolòy nan 1991-92 . Avèk ekip la Emilian li jwe 27 ras ak yon mwayèn de 15.4 pwen. An 1992 li demenaje ale rete nan Lafrans , ak Limoges . Nan sezon an sèlman li jwe ak ekip la Limousin , li ranpòte chanpyona franse a ak chanpyon Cup la .

Nan ete 1993 la li te tou odisyon ak New York Knicks yo , men li pa te anboche. Li konsa retounen nan Ewòp , yo mete chemiz la Īraklīs pou twa sezon. An 1997 li te nan Panyen Paris ak sezon sa a li te jwe nan Latiki ak Tofaş Bursa . An 1998 li te retounen jwe lakay li, ankò pou Olimpia Ljubljana, ak ki moun li te rete jiska 2002, ak yon entèrdi kout nan Panionios yo nan Atèn . Avèk Sloveni yo li te genyen yon chanpyona , yon Lig Adriyatik ak twa tas Sloveni .

Li fèmen karyè li nan fen sezon 2002-03 la, divize ant Slovan Ljubljana ak Split , ak ki moun li genyen tou chanpyona kwoasyen an .

Palmarès

Jwè

Klib

Trofe Nasyonal
CSP Limoges: 1992-93
PSG kous: 1996-97
Olympia Ljubljana: 1998-99 , 2001-02
Inyon Olimpija: 1999, 2000, 2002
KK Split: 2002-03
Trofe entènasyonal yo
CSP Limoges: 1992-93
Olympia Ljubljana: 2001-02

Nasyonal

Yougoslavi: 1990
Yougoslavi: 1989 , 1991

Endividyèl

Inyon Olimpija: 2001-02

Antrenè

Eskwadwon

Inyon Olimpija: 2010, 2011
Fann: 2004
Cedevita Zagrèb: 2018
Cedevita Zagrèb: 2017

Endividyèl

Spartak Saint Petersburg: 2011-12

Lòt pwojè

Lyen ekstèn