Juan Antonio San Epifanio

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Juan Antonio San Epifanio
CroppedEpi ak Steve.jpg
Nasyonalite Espay Espay
Wotè 198 cm
Pwa 89 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Ti pi devan , gad
Revokasyon karyè 1995
Hall nan t'ap nonmen non FIBA Hall nan rnome (2016)
Karyè
Jèn
CN Helios
Ekip klib yo
1977-1995 Barcelone 320 (5.312)
Nasyonal
1979-1993 Espay Espay 239 (3.358)
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan Los Angeles 1984
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Ajan Lafrans 1983
Bwonz Itali 1991
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Juan Antonio San Epifanio Ruiz , ke yo rele tou Epi ( Zaragoza , 12 jen 1959 ), se yon ansyen jwè baskètbòl Panyòl nan wòl ti pou pi devan .

Pandan tout karyè li li te mete chemiz Barcelona a .

Karyè

Klib

Kòmansman yo ak jèn yo

Fèmen nan abandone nan pratik espòtif, a laj de 15 karyè baskètbòl li sibi pwen an vire desizif lè Barcelona siyen pi gran frè l 'yo, Herminio San Epifanio , ki moun ki, sepandan, mete nan kondisyon sa yo nan angajman ke konpayi an tou pèmèt Juan yo rantre nan ekip la. Antonio; jesyon an aksepte, men yo bay laj trè jèn l 'li mete ti gason an nan fòmasyon an nan Colegio alp la nan Barcelona , kote li konsiderableman ogmante teknik l', li te genyen tit premye lekòl li. An 1976 li te rele nan ekip la jèn nasyonal, ak ki li te genyen yon kwiv ak yon meday an ajan nan chanpyona yo jèn Ewopeyen an.

Nan Barcelona

Nan lane 1979 li te ateri nan premye ekip la. Nan apeprè 15 ane nan karyè (soti nan 1979 a abandon nan 1995), Barcelona etabli tèt li kòm dominatè nan sèn nan baskètbòl Panyòl, nan ki Real Madrid te èksele jouk lè sa a. Nan kourikoulòm li Epi gen anpil 7 tit lig ACB (1981, 1983, 1987, 1988, 1989, 1990, 1994), 10wa wa (1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1987, 1988, 1991, 1994 ), de gode Cup ganyan yo (1985, 1986); 1 Korać Cup (1987) ak yon Cup Intercontinental (1985).

Li te pran retrèt li nan fen sezon 1994-95 la.

Nasyonal

An 1978 li te mete mayo ekip nasyonal panyòl la pou premye fwa. Nan prèske ven ane nan aktivite, li pral rele moute pou 239 alimèt entènasyonal, nan ki li pral nòt 3358 pwen (pi bon marqueur Panyòl tout tan).

Li te patisipe nan kat jwèt Olympic (1980, 1984, 1988, 1992), jwe yon total de 30 jwèt nan tounwa a Olympic. Nan Los Angeles 1984 Espay te genyen yon meday an ajan istorik, Etazini yo bat nan final la. Nan chanpyona Ewopeyen an 1983 yo , li te deja genyen yon lòt ajan, apre Epi tèt li te jwenn aksè nan final la pa bat Inyon Sovyetik nan semi-final la ak yon baton buzzer ; an Ewopeyen yo 1991 , te jwe nan lavil Wòm , èspayol yo jwenn yon meday an kwiv olye.

Palmarès

Barcelone: 1980-1981 , 1982-1983 , 1986-1987 , 1987-1988 , 1988-1989 , 1989-1990 , 1994-1995
Barcelone: 1978 , 1979 , 1980 , 1981 , 1982 , 1983 , 1987 , 1988 , 1991 , 1994
Barcelone: 1987
  • Lig katalan: 8
Barcelone: ​​1980-1981, 1981-1982, 1982-1983, 1983-1984, 1984-1985, 1985-1986, 1989-1990, 1993-1994
Barcelone: 1988
Barcelone: 1984-1985 , 1985-1986
Barcelone: 1985
Barcelone: 1986-1987
Barcelone: ​​1986

Lyen ekstèn