John Stockton

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
John Stockton
John Stockton Lipofskydotcom-32245.jpg
Stockton ak chemiz Jazz Utah la
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 185 cm
Pwa 79 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Antrenè (ansyen gad pwen)
Revokasyon karyè 2003 - jwè
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2009)
Karyè
Jèn
Gonzaga Prep Lekòl Segondè
1980-1984 Gonzaga Bulldogs
Ekip klib yo
1984-2003 Utah Jazz 1504 (19,711)
Nasyonal
1992-1996 Etazini Etazini 14 (51)
Antrenè karyè
2015-2016 MSU Bobcats (vis)
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Barcelone 1992
Atlanta 1996
Transparent.png Chanpyona Ameriken an
Etazini 1992
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Jan Houston Stockton ( Spokane , 26 mas 1962 ) se yon ansyen jwè baskètbòl ak antrenè baskètbòl US , pwofesyonèl nan NBA a .

Pandan tout karyè li, soti nan 1984 a 2003, li te jwe sèlman nan Utah Jazz la , vin youn nan drapo ki pi enpòtan li yo. Li kenbe dosye NBA pou kantite asistans (15,806, 17,645 ak play-offs), [1] [2] kantite sezon kòm ede lidè (nèf), [3] mwayèn ede nan yon sezon (14,5 nan 1989 -1990 , pa gen moun ki janm fè pi byen), [3] vòlè (3.265, 3.603 ak play-offs yo) [4] ak pousantaj tire pou yon gad (51.5%). [5]

Wotè 185cm, Stockton konsidere kòm byen lwen youn nan pi fò gad pwen yo janm frape yon tribinal baskètbòl. [6] [7] [8] [9] Li konsidere tou kòm youn nan pi bon jwè ki janm genyen tit NBA a. [10] An 1996 non li te enkli nan lis 50 pi fò jwè NBA tout tan yo, nan okazyon 50èm anivèsè NBA a . Li te chwazi pou Hall la nan baskètbòl t'ap nonmen non , 6 avril, 2009, nan ki li te ofisyèlman antre nan 11 septanm nan menm ane a [11] .

Karyè

Lekòl Segondè

Li te fèt nan Spokane , Washington , nan Clementine Frei ak Jack Stockton, John Houston Stockton ale nan lekòl elemantè St. Aloysius. Li pita enskri nan Gonzaga Prep High School kote li gradye nan 1980, kraze dosye vil la pou pwen nan yon sezon.

Kolèj

Apre li fin revize òf Don Monson soti nan Idaho ak Mike Montgomery soti nan Montana , Stockton deside rete nan Spokane epi jwe baskètbòl nan kolèj nan Inivèsite Gonzaga , anba pedagojik la nan Dan Fitzgerald.

Pandan ane ansyen l 'nan 1984, Stockton mwayèn 20.9 pwen pou chak jwèt sezon, ak 57% soti nan jaden an. Zags yo mete yon dosye 17-11 pou ane a, pi bon rezilta inivèsite a nan 17 ane, ak Stockton te fini sezon an kòm marqueur tèt, pi bon moun ede ak pi vòlè nan konferans lan West Coast atletik.

Menm ane a li te jwenn, ansanm ak 74 lòt bakaloreya, opòtinite pou yo patisipe nan odisyon pou ekip la Olympic Etazini 1984, antrenè pa Bob Knight . Li jere fè li nan koupe an premye nan mwa avril, rete ak sèlman 20 lòt bakaloreya, men yo pral jete nan mwa me ak twa lòt jèn ( Charles Barkley , Terry Porter ak Maurice Martin ) nan koupe a penultyèm. Li te gras a eksperyans sa a ki Stockton premye te rankontre koekipyèr lavni l ', li zanmi, Karl Malone .

NBA

Utah Jazz (1984-2003)

An 1984 Stockton te fè tèt li kalifye pou Draft NBA a . Nan mwa jen, li te chwazi nan premye tou an pa Jazz Utah ak sèzyèm apèl la an jeneral. [12] Anons chwa li, ki te swiv pa dè milye de fanatik Salt Lake City ki te rasanble nan palè Salt la , te rankontre avèk yon silans etoudi. [12] Yo pa t 'reyalize, sepandan, ke ekip yo te jis akonpli youn nan pi gran "Vòlè nan bouyon an" nan istwa NBA . [12] [13] [14]

Stockton nan 1988

Stockton pral fini karyè NBA l 'ak 13.1 pwen ak 10.5 ede pou chak jwèt pou chak jwèt, mete dosye a NBA pou pi ede nan karyè li (15.806), dosye a pou pi karyè vòlè (3.265), osi byen ke pousantaj la tire pi bon pou yon gad (51.5%). Li tou kenbe dosye NBA pou sezon ki pi konsekitif, jwèt ak jwèt ki te jwe ak yon ekip (nan karyè li li te sèlman rate 22 jwèt, 18 nan yo ki nan yon sezon sèl), e se twazyèm nan klasman an nan jwèt total te jwe. , dèyè sèlman Kareem Abdul-Jabbar ak Robert Parish .

Stockton te rele dis fwa nan jwèt la NBA All-Star , e li te rele, ansanm ak koekipyèr li Karl Malone , MVP nan evènman an nan 1993 .

Mete aksan sou karyè Stockton a, sepandan, te vini nan jwèt 6 nan 1997 konferans lwès final la kont Houston Rockets Charles Barkley la . Nan okazyon sa Stockton te fè nòt dènye nèf pwen enpòtan pou viktwa ekip li a, ki gen ladan piki final la twa pwen ki delivre premye a nan de aparisyon li youn apre lòt final NBA Jazz la Utah . Nan tou de final yo, sepandan, Utah Jazz la pral bat pa Chicago Bulls ki te dirije pa Michael Jordan .

Epòk la nan " Stockton Malone "

Pou dizwit ane, Stockton ak Malone kreye yon duo ekstraòdinè, jwe 1412 jwèt sezon regilye ansanm (yon dosye pataje ak sèlman twa lòt pè baskètbòl NBA ). Gras a yo, Utah Jazz la te rive nan senk final konferans lwès ak de final NBA nan sèt ane.

Amoni yo te mennen de a yo dwe youn nan koup yo pi byen ki te janm mete pye nan yon partez. Li se gwo kapasite sa a pou yo konnen ki jan yo jwenn tèt yo nan rektang lan ap jwe, ki te fè anpil kòmantatè envante ekspresyon an: "Stockton Malone!", Ki distenge koup la ak fè yo antre nan Olympus nan gwo baskètbòl ameriken .

Lè yo toulède te kite Jazz an 2003, John Stockton te kenbe, epi li toujou kenbe, NBA tout tan dosye a ede (15.806), pi fò nan ki te fini nan men yo nan Malone, ki moun ki dezyèm nan NBA tout moun ki scorers. Fwa yo ak 36.928 pwen, dèyè sèlman Kareem Abdul-Jabbar premye ak 38.387 pwen.

Retrè

Stockton sòti mond lan abondan nan NBA a jan li te antre nan li: sou pwent pye.

Sou 2 me, 2003, li te deside anonse retrèt li ak yon lage laprès ki soti nan konpayi an, olye pou yo konferans pou la près abityèl. Jazz la, sepandan, te fè yon seremoni retrè, pandan ki vil Salt Lake City chanje non lari a devan Arena EnergySolutions , nan moman ke yo rekonèt kòm Delta Center, "John Stockton Drive" nan onè li.

Jerse nimewo 12 li te retire pa Jazz la sou Novanm 22, 2004 ak nan mwa mas 2006, yon estati an kwiv nan onè li te inogire devan EnergySolutions Arena a ; yon estati akonpaye ak yon sèl la ki deja egziste, ki dekri Karl Malone, kote sekans nan pi popilè «Stockton Malone!» imortalize. (pase - dunk) ke de ansyen koekipye yo toujou pwopoze yo lè yo te jwe ak jersey Utah Jazz la. Anba estati yo gen yon plak komemoratif komemore siksè yo reyalize ansanm.

Stockton te nominasyon pou rantre nan Sal Name Basketball Memorial nan 6 Avril 2009, kote li te fòmèlman antre nan 11 septanm nan menm ane a, ansanm ak ansyen antrenè li, Jerry Sloane , Michael Jordan ak David Robinson , ki soti nan ansyen zanmi NBA. ak zanmi pèsonèl, Isiah Thomas .

Stockton te fini karyè NBA l 'san yo pa janm genyen yon tit, epi, pou rezon sa a, yo konsidere li, ansanm ak ansyen koekipyèr li Karl Malone, youn nan pi bon jwè yo nan tout tan pa janm te genyen yon chanpyona NBA.

Nasyonal

An 1992 Stockton te jwe pou premye fwa pou ekip nasyonal la nan tounwa ki kalifye pou olenpik yo '92 ak ekip rèv la . [15] Nan tounwa a li te jwe sèlman 2 jwèt akòz yon aksidan janm soutni nan dezyèm jwèt la (kont Kanada) apre yon kolizyon ak Michael lòt bò larivyè Jouden . [15] [16]

Men, li te patisipe nan olenpik yo Barcelona, ​​genyen meday an lò. [17]

Estatistik

NBA

Pi wo nan karyè

  • Pwen maksimòm: 34 (2 fwa) [18]
  • Detant maksimòm: 11 vs Dallas Mavericks (28 avril 2001)
  • Maksimòm ede: 28 vs San Antonio Spurs (15 janvye 1991)
  • Vòlè maksimòm: 9 vs Houston wòkèt (12 fevriye 1991)
  • Blòk maksimòm: 3 (6 fwa)
  • Maksimòm minit te jwe: 53 (2 fwa)


Lejand
PG Jwèt te jwe PT Alimèt kòm yon starter MP Minit pou chak jwèt
TC% Pousantaj nan vaksen soti nan jaden an sib 3P% Pousantaj vaksen twa pwen TL% Pousantaj lanse gratis
RP Detant pou chak jwèt AP Ede pou chak jwèt PRP Boul yo vòlè li pou chak jwèt
SP Arè pou chak jwèt PP Pwen pou chak jwèt Fonse Karyè segondè
* Premye nan lig la
* Dosye

Sezon regilye

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1984-85 Utah Jazz 82 5 18.2 47.1 18.2 73.6 1.3 5.1 1.3 0.1 5.6
1985-86 Utah Jazz 82 38 23.6 48.9 13.3 83.9 2.2 7.4 1.9 0.1 7.7
1986-87 Utah Jazz 82 2 22.7 49.9 17.9 78.2 1.8 8.2 2.2 0.2 7.9
1987-88 Utah Jazz 82 79 34.7 57.4 35.8 84.0 2.9 13.8 * 3.0 0.2 14.7
1988-89 Utah Jazz 82 82 38.7 53.8 24.2 86.3 3.0 13.6 * 3.2 * 0.2 17.1
1989-90 Utah Jazz 78 78 37.4 51.4 41.6 81.9 2.6 14.5 * 2.7 0.2 17.2
1990-91 Utah Jazz 82 82 37.8 50.7 34.5 83.6 2.9 14.2 * 2.9 0.2 17.2
1991-92 Utah Jazz 82 82 36.6 48.2 40.7 84.2 3.3 13.7 * 3.0 * 0.3 15.8
1992-93 Utah Jazz 82 82 34.9 48.6 38.5 79.8 2.9 12.0 * 2.4 0.3 15.1
1993-94 Utah Jazz 82 82 36.2 52.8 32.2 80.5 3.1 12.6 * 2.4 0.3 15.1
1994-95 Utah Jazz 82 82 35.0 54.2 44.9 80.4 3.1 12.3 * 2.4 0.3 14.7
1995-96 Utah Jazz 82 82 35.5 53.8 42.2 83.0 2.8 11.2 * 1.7 0.2 14.7
1996-97 Utah Jazz 82 82 35.3 54.8 42.2 84.6 2.8 10.5 2.0 0.2 14.4
1997-98 Utah Jazz 64 64 29.0 52.8 42.9 82.7 2.6 8.5 1.4 0.2 12.0
1998-99 Utah Jazz 50 50 28.2 48.8 32.0 81.1 2.9 7.5 1.6 0.3 11.1
1999-00 Utah Jazz 82 82 29.7 50.1 35.5 86.0 2.6 8.6 1.7 0.2 12.1
2000-01 Utah Jazz 82 82 29.1 50.4 46.2 81.7 2.8 8.7 1.6 0.3 11.5
2001-02 Utah Jazz 82 82 31.3 51.7 32.1 85.7 3.2 8.2 1.9 0.3 13.4
2002-03 Utah Jazz 82 82 27.7 48.3 36.3 82.6 2.5 7.7 1.7 0.2 10.8
Karyè 1504 1300 31.8 51.5 38.4 82.6 2.7 10.5 2.2 0.2 13.1
Tout-Star 10 5 19.7 53.0 33.3 66.7 1.7 7.1 1.6 0.1 8.1

Faz eliminatwa

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1985 Utah Jazz 9 0 18.6 46.7 0.0 74.3 2.8 4.3 1.1 0.2 6.8
1986 Utah Jazz 4 0 14.3 52.9 100 88.9 1.5 3.5 1.3 0.0 6.8
1987 Utah Jazz 5 2 31.4 62.1 80.0 72.9 2.2 8.0 3.0 * 0.2 10.0
1988 Utah Jazz 11 11 43.5 50.7 28.6 82.4 4.1 14.8 * 3.4 0.3 19.5
1989 Utah Jazz 3 3 46.3 50.8 75.0 90.5 3.3 13.7 * 3.7 * 1.7 27.3
1990 Utah Jazz 5 5 38.8 42.0 7.7 80.0 3.2 15.0 * 1.2 0.0 15.0
1991 Utah Jazz 9 9 41.4 53.7 40.7 84.1 4.7 13.8 * 2.2 0.2 18.2
1992 Utah Jazz 16 16 38.9 42.3 31.0 83.3 2.9 13.6 * 2.1 0.3 14.8
1993 Utah Jazz 5 5 38.6 45.1 38.5 83.3 2.4 11.0 * 2.4 0.0 13.2
1994 Utah Jazz 16 16 37.3 45.6 16.7 81.0 3.3 9.8 * 1.7 0.5 14.4
1995 Utah Jazz 5 5 38.6 45.9 40.0 76.5 3.4 10.2 1.4 0.2 17.8
1996 Utah Jazz 18 18 37.7 44.6 28.9 81.4 3.2 10.8 * 1.6 0.4 11.1
1997 Utah Jazz 20 20 37.0 52.1 38.0 85.6 3.9 9.6 1.7 0.3 16.1
1998 Utah Jazz 20 20 29.8 49.4 34.6 71.8 3.0 7.8 1.6 0.2 11.1
1999 Utah Jazz 11 11 32.0 40.0 33.3 73.9 3.3 8.4 1.6 0.1 11.1
2000 Utah Jazz 10 10 35.0 46.1 38.9 76.7 3.0 10.3 * 1.3 0.2 11.2
2001 Utah Jazz 5 5 37.2 45.9 0.0 71.4 5.6 11.4 2.0 0.6 9.8
2002 Utah Jazz 4 4 35.3 45.0 28.6 92.3 3.0 10.0 * 2.8 0.3 12.5
2003 Utah Jazz 5 5 29.8 46.2 0.0 100 3.2 5.2 1.6 0.2 11.2
Karyè 182 165 35.2 47.3 32.6 81.0 3.3 10.1 1.9 0.3 13.4

Nasyonal

Ranpli istwa aparisyon ak pwen nan ekip nasyonal la - Etazini Etazini
Dat Vil Nan kay Rezilta Envite yo Konpetisyon Pwen Remak
28-6-1992 Portland Etazini Etazini 136 - 57 Kiba Kiba Amerik Ch'ship 1992 - etap Gwoup 10 [15] [19]
29-6-1992 Portland Etazini Etazini 105 - 61 Kanada Kanada Amerik Ch'ship 1992 - etap Gwoup 0 [15] [16]
2-8-1992 Barcelone Espay Espay 81 - 122 Etazini Etazini 1992 Olympics - etap Gwoup 4 [20]
4-8-1992 Barcelone Etazini Etazini 115 - 77 Pòtoriko Pòtoriko 1992 Olympics - Trimès-final 0 [21]
6-8-1992 Barcelone Lityani Lityani 76 - 127 Etazini Etazini Olympics 1992 - Semifinal 5 [22]
8-8-1992 Barcelone Kwoasi Kwoasi 85 - 117 Etazini Etazini Olympics 1992 - Final 2 [23]
20-7-1996 Atlanta Etazini Etazini 96 - 68 Ajantin Ajantin 1996 Olympics - etap Gwoup 6 [24]
22-7-1996 Atlanta Etazini Etazini 87 - 54 Angola Angola 1996 Olympics - etap Gwoup 7 [25]
24-7-1996 Atlanta Lityani Lityani 82 - 104 Etazini Etazini 1996 Olympics - etap Gwoup 3 [26]
26-7-1996 Atlanta Etazini Etazini 133 - 70 Lachin Lachin 1996 Olympics - etap Gwoup 5 [27]
28-7-1996 Atlanta Kwoasi Kwoasi 71 - 102 Etazini Etazini 1996 Olympics - etap Gwoup 2 [28]
30-7-1996 Atlanta Brezil Brezil 75 - 98 Etazini Etazini 1996 Olympics - Trimès-final 0 [29]
26-7-1996 Atlanta Etazini Etazini 101 - 73 Ostrali Ostrali Olympics 1996 - Semifinal 3 [30]
26-7-1996 Atlanta Etazini Etazini 95 - 69 Yougoslavi Yougoslavi 1996 Olympics - Final 4 [31]
Total Prezans 14 Pwen 51

Palmarès

1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 2000
1993 (ansyen aequo ak Karl Malone )
1994, 1995
1988, 1989, 1990, 1992, 1993, 1996
1991, 1997, 1999
1989, 1991, 1992, 1995, 1997
1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996
1989, 1992

Travay

  • (EN) John Stockton and Kerry L. Pickett, Assisted: An Autobiography, Shadow Mountain, 2013. ISBN 9781609075705 .

Remak

  1. ^ NBA tout tan ede lidè - National Basketball Association - ESPN , sou ESPN.com . Rekipere 27 me, 2019 .
  2. ^ NBA Dosye Ede, leaderboard la tout tan , nan www.dunkest.com . Retriev, 10 mas 2021 .
  3. ^ Yon b (EN) NBA & ABA Ane-pa-Ane Lidè ak Albòm pou Aide pou chak jwèt , sou Basketball-Reference.com. Rekipere 27 me, 2019 .
  4. ^ NBA vole vòlè dosye, tablo a tout tan , sou www.dunkest.com . Retriev, 10 mas 2021 .
  5. ^ (EN) NBA & ABA Lidè Karyè ak dosye pou jaden objektif Pct sou Basketball-Reference.com. Rekipere 27 me, 2019 .
  6. ^ (EN) Top 10 tout pwen pwen gad yo
  7. ^ (EN) AJ Estrada, klase: Top 10 pwen NBA Gad yo nan tout tan , INQUIRER.net nan USA ak Kanada, 3 fevriye, 2019. Aksè 27 me, 2019.
  8. ^ (EN) Tout tan # NBArank: Top 10 gad pwen tout tan , sou ESPN.com, 12 janvye 2016. Aksè 27 Me, 2019.
  9. ^ (EN) Marcel Smith, Top 10 NBA Point Gad nan tout tan , sou Rapò Bleacher, 27 septanm 2008. Aksè 27 me, 2019.
  10. ^ (EN) Top 15 NBA supèrstar Michael Jordan anpeche yo genyen yon chanpyona sou TheSportster, 10 jiyè 2015. Aksè 28 me 2019.
  11. ^ (EN) John Stockton, klas 2009 Hall la , sou hoophall.com. Retrieved 2 fevriye, 2010 (achiv soti nan orijinal la sou, 20 avril 2010) .
  12. ^ Yon b c Lazenby , pp. 12-13 .
  13. ^ (EN) Jason Alsher, pi gwo bouyon vòlè nan istwa NBA , nan sportscasting, 7 desanm 2017. Aksè 28 me 2019.
  14. ^ Lorenzo De Flammineis, NBA vòlè nan bouyon an, pi gran "yo vòlè li" sou nwit la nan Draft-Pati II a , sou Basketinside.com , 22 Out 2014. Retrieved 28 Me 2019 .
  15. ^ A b c d (EN) TOURNAMENT GASON NAN AMERIK YO - 1992 , sou usab.com:443, 10 jen 2010. Aksè 28 me 2019.
  16. ^ A b (EN) Stockton kraze janm li nan kolizyon an ak lòt bò larivyè Jouden , sou deseretnews.com, 30 jen 1992. Aksè 27 me, 2019.
  17. ^ (EN) Jwèt nan XXVth Olympiad la - 1992 , usab.com:443 sou 14 septanm 2012. Aksè 28 me, 2019.
  18. ^ (EN) John Stockton - NBA karyè pi bon sou basketball.realgm.com. Rekipere 27 me, 2019 .
  19. ^ (EN) Bill Stewart, US 136, Kiba 57 , nan UPI, 28 jen 1992. Aksè 28 me 2019.
  20. ^ (EN) Espay vs. Nòt bwat USA , sou archive.fiba.com . Rekipere 28 me 2019 .
  21. ^ (EN) USA vs. Nòt bwat Puerto Rico , sou archive.fiba.com . Rekipere 29 me 2019 .
  22. ^ (EN) Lityani vs. USA Box Score , sou archive.fiba.com . Rekipere 28 me 2019 .
  23. ^ (EN) Kwoasi vs. USA Box Score , sou archive.fiba.com . Rekipere 28 me 2019 .
  24. ^ (EN) USA vs. Nòt Ajantin Box , sou archive.fiba.com . Retriev 28 Me, 2019 (Archived soti nan orijinal la sou, 25 avril 2019) .
  25. ^ (EN) USA vs. Nòt Box Angola , sou fiba.basketball . Retriev 28 Me, 2019 (Archived soti nan orijinal la sou, 25 avril 2019) .
  26. ^ (EN) USA vs. Nòt Lityani Box , sou fiba.basketball . Rekipere 28 me 2019 .
  27. ^ (EN) USA vs. Nòt Box Lachin , sou fiba.basketball . Rekipere 25 avril, 2019 .
  28. ^ (EN) USA vs. Kwoasi Box Score , sou fiba.basketball . Rekipere 28 me 2019 .
  29. ^ (EN) USA vs. Brezil Box Score , sou fiba.basketball . Rekipere 28 me 2019 .
  30. ^ (EN) USA vs. Nòt Ostrali Box , sou fiba.basketball . Rekipere 28 me 2019 .
  31. ^ (EN) USA vs. Nòt Box Yougoslavi , sou archive.fiba.com . Rekipere 28 me 2019 .

Bibliyografi

Atik ki gen rapò

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 58312214 · LCCN ( EN ) n94081479 · GND ( DE ) 117848002X · WorldCat Identities ( EN ) lccn-n94081479