Gary Payton

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Dekonbigasyon note.svg Disambiguation - Si ou ap chèche pou pitit gason an, tou yon jwè baskètbòl, gade Gary Payton (1992) .
Gary Payton
PaytonHeat.jpg
Payton ak chemiz Miami Heat an 2007
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 193 cm
Pwa 82 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Playmaker
Revokasyon karyè 2007
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2013)
Karyè
Jèn
Skyline Lekòl Segondè
1986-1990 Oregon St kastò
Ekip klib yo
1990-2003 Seattle S. Sonics 999 (18.207)
2003 Milwaukee dolar 28 (550)
2003-2004 LA Lakers 82 (1,199)
2004-2005 Boston Celtics 77 (873)
2005-2007 Miami Heat 149 (984)
Nasyonal
1989-2000 Etazini Etazini 34
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Atlanta 1996
Sydney 2000
Transparent.png Chanpyona Ameriken an
Ajan Meksik 1989
Pòtoriko 1999
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Gary Dwayne Payton ( Oakland , Jiye 23, 1968 ) se yon ansyen Ameriken jwè baskètbòl , pwofesyonèl nan NBA a .

Soti nan 1990 a 2003 li te jwe nan Seattle SuperSonics , ak ki moun li te jwe nan final la an 1996. Depi 2013 li te yon pati nan Naismith Memorial Basketball Hall la nan rnome . [1] .

An 2006 li te genyen tit NBA a ak Miami Heat .

Biyografi

Pitit gason l ' Gary Payton II se tou yon jwè baskètbòl.

Karakteristik teknik

Yon defandè ekselan, li te surnome gan an ("gan an") pou presyon li te fè sou opozan dirèk l 'yo. [2] Li klase 10yèm pou ede nan istwa NBA (8966). [3]

Karyè

Kolèj

Gary Payton te ale nan kolèj nan Oregon Eta pou kat ane, vin lidè nan Context nan ekip la, mete fen nan ane ansyen l 'nan inivèsite ak 25.7 pwen ak 8.1 ede.

NBA

1990-2003: Seattle Supersonics

Li te chwazi nan nimewo 2 an jeneral nan 1990 NBA Draft pa Seattle SuperSonics ki klèman bezwen yon gad pwen. Premye ane li pa t 'eksepsyonèl, men li te touche l' dezyèm senkyèm ideyal kwentèt la. Mèsi a akò a ak elye a Shawn Kemp , chwazi ane a anvan Draft la pa Seattle, fondasyon yo te bati pou yon ekip wo nivo. Nan chanpyona 1992-93 yo detonasyon yo te fè li nan konferans lan lwès final la, pèdi 4-3 nan Phoenix Suns yo . Men, nan de pwochen ane yo te gen sèlman de eliminasyon premye faz eliminatwa bonè kont Denver Nuggets ak Los Angeles Lakers . Nan sezon an 1995-96, detonasyon yo te kraze glas la, ak Payton, reklame tinon l ', yo ba l' pou ladrès remakab li kòm yon defandè, te genyen defandè a nan prim lan ane. Ekip la rive nan final la , kote Chicago Bulls Michael Jordan te bat yo; malgre defèt la, Payton te kanpe deyò pou make la ekselan li aplike sou lòt bò larivyè Jouden: nimewo a 23 nan Bulls yo te fòse yo twa pèfòmans youn apre lòt anba 30 pwen, ak yon pousantaj tire nan 37%. [2]

Nan de ane kap vini yo te gen sèlman de eliminasyon nan semifinal konferans lan, epi mwen kite nou Kemp nan Sonics yo sètènman pa amelyore ekip la, malgre rive Vin Baker . Ane annapre yo kowenside ak pi bon sezon Payton a kòm yon sèl, men ak yon mank de rezilta ekip satisfezan. Midway nan sezon an 2002-03 Payton te fè kòmès nan Milwaukee Bucks ansanm ak Desmond Mason pou Ray Allen ak yon pwochen chwazi premye.

Payton ak jersey chalè a

2003-2007: dolar, Lakers, Celtics, chalè

Mwatye yon ane nan Bucks yo te fini ak yon eliminasyon premye tou. Nan ete 2003 a, Payton te ale nan ranfòse Los Angeles Lakers rèv Ekip la ak Karl Malone : tou de jwè yo te nan direksyon pou nan fen yon karyè eksepsyonèl men pa janm kouwone pa yon bag, epi, pa rive Shaquille O'Neal ak Kobe Bryant nan LA, yo yo te espere jwenn li. Woulib la nan Lakers yo pi renmen, sepandan, te fini nan final la kote yo pèdi 4-1 nan Detroit Pistons yo ; pou Payton li te ankò yon lòt desepsyon bay echèk la pou pou genyen tit la. Ane annapre a li te fè kòmès nan Boston Celtics , kote li pat reyisi reyalize anyen espesyal. Mid-sezon Celtics yo lage l 'bay Atlanta Hawks yo nan yon echanj ki te pote ansyen Antoine Walker tounen nan Boston. Payton, sepandan, pa janm te jwe pou malfini karanklou yo, ki moun ki koupe l 'touswit, ak yon semèn apre yo fin kite yo, li retounen nan Celtics yo. Nan ete a nan 2005 li te rele pa ansyen patnè li Shaquille O'Neal nan Miami Heat la , kote li finalman jere pou pou genyen bag la, kòmanse kòm yon chanjman pou gad pwen an kòmanse Jason Williams , men souvan jwe moman sa yo desizif nan jwèt yo; an patikilye nan final la kont Dallas Mavericks yo li bay nòt panyen an desizif nan dènye segonn yo nan match la tou de nan jwèt-3 ak nan jwèt-5. An 2006-2007 li te siyen pou yon ane nan salè minimòm lan ankò pou Chalè a apre sollicitasyon Shaquille O'Neal . Chanpyon defann yo te elimine nan premye tou faz eliminatwa yo pa Chicago Bulls 4-0. [4]

Estatistik

Lejand
PG Jwèt te jwe PT Alimèt kòm yon starter MP Minit pou chak jwèt
TC% Pousantaj nan vaksen soti nan jaden an sib 3P% Pousantaj vaksen twa pwen TL% Pousantaj lanse gratis
RP Detant pou chak jwèt AP Ede pou chak jwèt PRP Boul yo vòlè li pou chak jwèt
SP Arè pou chak jwèt PP Pwen pou chak jwèt Fonse Karyè segondè
Vle di sezon yo nan ki li te genyen tit la
* Premye nan lig la

NCAA

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1986-1987 Oregon St kastò 30 - 37.2 45.1 37.1 67.1 4.0 7.6 1.9 0.7 12.5
1987-1988 Oregon St kastò 31 - 38.0 48.9 39.7 69.9 3.3 7.4 2.3 0.4 14.5
1988-1989 Oregon St kastò 30 - 38.0 47.5 38.5 67.7 4.1 8.1 3.0 0.6 20.1
1989-1990 Oregon St kastò 29 - 37.8 50.4 33.3 69.0 4.7 8.1 3.4 0.5 25.7
Karyè 120 - 37.7 48.5 36.9 68.4 4.0 7.8 2.7 0.5 18.1

NBA

Sezon regilye

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1990-1991 Seattle S. Sonics 82 82 27.4 45.0 7.7 71.1 3.0 6.4 2.0 0.2 7.2
1991-1992 Seattle S. Sonics 81 79 31.5 45.1 13.0 66.9 3.6 6.2 1.8 0.3 9.4
1992-1993 Seattle S. Sonics 82 82 31.1 49.4 20.6 77.0 3.4 4.9 2.2 0.3 13.5
1993-1994 Seattle S. Sonics 82 82 35.1 50.4 27.8 59.5 3.3 6.0 2.3 0.2 16.5
1994-1995 Seattle S. Sonics 82 82 36.8 50.9 30.2 71.6 3.4 7.1 2.5 0.2 20.6
1995-1996 Seattle S. Sonics 81 81 39.0 48.4 32.8 74.8 4.2 7.5 2.9 * 0.2 19.3
1996-1997 Seattle S. Sonics 82 82 39.2 47.6 31.3 71.5 4.6 7.1 2.4 0.2 21.8
1997-1998 Seattle S. Sonics 82 82 38.4 45.3 33.8 74.4 4.6 8.3 2.3 0.2 19.2
1998-1999 Seattle S. Sonics 50 50 40.2 43.4 29.5 72.1 4.9 8.7 2.2 0.2 21.7
1999-2000 Seattle S. Sonics 82 82 41.8 44.8 34.0 73.5 6.5 8.9 1.9 0.2 24.2
2000-2001 Seattle S. Sonics 79 79 41.1 45.6 37.5 76.6 4.6 8.1 1.6 0.3 23.1
2001-2002 Seattle S. Sonics 82 82 40.3 46.7 31.4 79.7 4.8 9.0 1.6 0.3 22.1
2002-2003 Seattle S. Sonics 52 52 40.8 44.8 29.8 69.2 4.8 8.8 1.8 0.2 20.8
2002-2003 Milwaukee dolar 28 28 38.8 46.6 29.4 74.6 3.1 7.4 1.4 0.3 19.6
2003-2004 LA Lakers 82 82 34.5 47.1 33.3 71.4 4.2 5.5 1.2 0.2 14.6
2004-2005 Boston Celtics 77 77 33.0 46.8 32.6 76.1 3.1 6.1 1.1 0.2 11.3
2005-2006 Miami Heat 81 25 28.5 42.0 28.7 79.4 2.9 3.2 0.9 0.1 7.7
2006-2007 Miami Heat 68 28 22.1 39.3 26.0 66.7 1.9 3.0 0.6 0.0 5.3
Karyè 1335 1233 35.3 46.6 31.7 72.9 3.9 6.7 1.8 0.2 16.3
Tout-Star 9 2 20.8 43.6 27.3 100 3.3 8.1 2.1 0.0 9.4

Jwe-off

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1991 Seattle S. Sonics 5 5 27.0 40.7 0.0 100.0 2.6 6.4 1.6 0.2 4.8
1992 Seattle S. Sonics 8 8 27.6 46.6 0.0 58.3 2.6 4.8 1.0 0.3 7.6
1993 Seattle S. Sonics 19 19 31.8 44.3 16.7 67.6 3.3 3.7 1.8 0.2 12.3
1994 Seattle S. Sonics 5 5 36.2 49.3 33.3 42.1 3.4 5.6 1.6 0.4 15.8
1995 Seattle S. Sonics 4 4 43.0 47.8 20.0 41.7 2.5 5.3 1.3 0.0 17.8
1996 Seattle S. Sonics 21 21 43.4 48.5 41.0 63.3 5.1 6.8 1.8 0.3 20.7
1997 Seattle S. Sonics 12 12 45.5 * 41.2 33.3 82.0 5.4 8.7 2.2 0.3 23.8
1998 Seattle S. Sonics 10 10 42.8 47.5 38.0 94.0 3.4 7.0 1.8 0.1 24.0
2000 Seattle S. Sonics 5 5 44.2 44.2 39.1 76.9 7.6 7.4 1.8 0.2 25.8
2002 Seattle S. Sonics 5 5 41.4 42.5 26.7 58.6 8.6 5.8 0.6 0.4 22.2
2003 Milwaukee dolar 6 6 41.8 42.9 6.7 70.0 3.0 8.7 1.3 0.2 18.5
2004 LA Lakers 22 22 35.1 36.6 25.0 75.0 3.3 5.3 1.0 0.2 7.8
2005 Boston Celtics 7 7 34.1 44.6 7.1 83.3 4.1 4.6 0.9 0.1 10.3
2006 Miami Heat 23 0 24.3 42.2 29.3 72.0 1.7 1.6 1.0 0.1 5.8
2007 Miami Heat 2 0 16.0 0.0 0.0 - 2.0 1.5 0.0 0.0 0.0
Karyè 154 129 35.6 44.1 31.5 70.6 3.7 5.3 1.4 0.2 14.0

Pi wo nan karyè

Prim ak rekonesans

Palmarès

Miami Heat: 2006
Premye kwentèt: 1997-98, 1999-2000
Dezyèm kwentèt: 1994-95, 1995-96, 1996-97, 1998-99, 2001-02
Twazyèm kwintèt: 1993-94, 2000-01
Premye kwentèt: 1993-94, 1994-95, 1995-96, 1996-97, 1997-98, 1998-99, 1999-2000, 2000-01, 2001-02

1994 , 1995 , 1996 , 1997 , 1998 , 2000 , 2001 , 2002 , 2003

Nasyonal

Remak

  1. ^ (EN) Naismith Memorial Basketball Hall of Fame Anonse Gwoup 2013 , nan hoophall.com. Retrieved 9 avril, 2013 (achiv soti nan orijinal la sou, 12 avril 2013) .
  2. ^ A b (EN) Poukisa 'gan an' adapte nan Hall la nan rnome , sou espn.com, 6 septanm 2013.
  3. ^ NBA Dosye Ede, leaderboard la tout tan , nan www.dunkest.com . Retriev, 10 mas 2021 .
  4. ^ NBA.com: Bulls bale 2006 chanpyon , nan www.nba.com . Retrieved April 14, 2017 (achiv soti nan orijinal la sou Mas 25, 2017) .
  5. ^ Gary Payton - NBA karyè pi bon , nan basketball.realgm.com . Rekipere 4 jen 2020 .

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 73147594 · LCCN ( EN ) n97116011 · WorldCat Identities ( EN ) lccn-n97116011