Dragan Kićanović

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Dragan Kićanović
Dragan Kicanovic, Scavolini Pesaro.jpg
Kićanović nan aksyon ak chemiz la Scavolini Pesaro
Nasyonalite Yougoslavi Yougoslavi
Wotè 191 cm
Pwa 87 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Gad
Revokasyon karyè 1984
Hall nan t'ap nonmen non FIBA Hall nan rnome (2010)
Karyè
Jèn
1966-1971 Železničar Čačak
Ekip klib yo
1970-1971 Železničar Čačak
1971-1972 Borac Čačak
1972-1981 Partizan Belgrad
1981-1983 VL Pesaro 72 (1683)
1983-1984 RC de Frans
Nasyonal
1971-1984 Yougoslavi Yougoslavi 216 (3.330)
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan Monreyal 1976
Moskou 1980
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Ajan Pòtoriko 1974
Filipin 1978
Bwonz Kolonbi 1982
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Espay 1973
RSF Yougoslavi 1975
Bèljik 1977
Bwonz Itali 1979
Ajan Tchekoslovaki 1981
Meday lò mediterranean.svg Jwèt Mediterane
Smyrna 1971
Aljeri 1975
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Dragan Kićanović , nan Sèb : Драган Кићановић ? ( Čačak , 17 out 1953 ), se yon ansyen jwè baskètbòl Yougoslavi , kounye a se yon diplomat Sèb .

Espò karyè

Kićanović make pa Roberto Brunamonti an 1982.

Klib

Li te grandi nan Yougoslavi , okòmansman jwe nan ekip la nan vil li. Lè sa a, li mete Partizan Belgrad Jersey la , ak ki li depanse pi fò nan karyè li. Pandan peryòd sa a ak ekip li a li te genyen de tit lig slav nan nivo nasyonal ak de tas Korać nan nivo Ewopeyen an.

Li te rive nan peyi Itali nan Scavolini Pesaro nan 1981, rete la pou de ane, fèmen tou de sezon ak yon mwayèn de plis pase 23 pwen respektivman ak plis pase 61% ak 59% tire. Avè l 'nan ekip la, ekip la Pesaro rive nan yon final chanpyona la pou premye fwa (an 1982) e li te genyen Cup Winners' Cup la (an 1983).

Aprè eksperyans Italyen an li rive nan kous Paris .

Nasyonal

Avèk ekip nasyonal Yougoslav la, Kićanović te genyen meday lò nan olenpik yo ( Moskou 1980 ), chanpyona mondyal yo ( Filipin 1978 ), ak chanpyona Ewopeyen yo ( Espay 1973 , Yougoslavi 1975 , Bèljik 1977 ). Palmarès la tou rich pa yon ajan Olympic, yon ajan mond ak kwiv, ak yon ajan Ewopeyen yo ak kwiv.

Karyè diplomatik

Sou 19 septanm 2013 li te nonmen Konsil Jeneral nan Sèbi nan triyèst [1] .

Palmarès

Partizan Belgrad: 1975-76 , 1978-79 , 1980-81
Partizan Bèlgrad: 1979
Partizan Belgrad: 1977-78 , 1978-79
VL Pesaro: 1982-83

Remak

Lyen ekstèn