Dražen Dalipagić

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Dražen Dalipagić
Dražen Dalipagić - Giomo Venezia.jpg
Dalipagić kraze ak chemiz Giomo venesi a
Nasyonalite Yougoslavi Yougoslavi
Bosni ak Erzegovin Bosni ak Erzegovin
Wotè 197 cm
Pwa 107 [1] [2] kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Zèl
Antrenè
Revokasyon karyè 1991 - jwè
2001 - antrenè
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2004)
FIBA Hall nan rnome (2007)
Karyè
Ekip klib yo
1971-1980 Partizan Belgrad
1980-1981 Reyer Venice 35 (1.049)
1981-1982 Partizan Belgrad 22 (943)
1982-1983 reyèl Madrid
1983-1985 APU Udine 62 (1.855)
1985-1988 Reyer Venice 104 (3.736)
1988-1989 Scaligera 40 (1.353)
1990-1991 Wouj Star
Nasyonal
1973-1986 Yougoslavi Yougoslavi 243
Antrenè karyè
1992-1996 UG Goriziana
1997-1998 MZT Skopje
2000-2001 Astra Banka
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan Monreyal 1976
Moskou 1980
Bwonz Los Angeles 1984
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Ajan Pòtoriko 1974
Filipin 1978
Bwonz Kolonbi 1982
Bwonz Espay 1986
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Espay 1973
RSF Yougoslavi 1975
Bèljik 1977
Bwonz Itali 1979
Ajan Tchekoslovaki 1981
Meday lò mediterranean.svg Jwèt Mediterane
Aljeri 1975
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Dražen Dalipagić , nan Sèb : Дражен Далипагић ? ( Mostar , 27 novanm 1951 ), se yon antrenè baskètbòl yougoslavyen , ansyen jwè baskètbòl ak manadjè espò , Sèb depi 1992.

Karyè

Dalipagić pandan peryòd Veronese la.

Ti non Praja , li te yon jwè wo klas, youn nan pi fò nan Ewòp nan tan li. Li te jwe tankou yon ti pou pi devan e li te ki gen don ak yon piki trè egzat.

Nan chanpyona Italyen an li te jwe ak Udine, Reyer venesi ak Scaligera Verona . Pi bon sezon li se te nan chanpyona 1981-82 la lè, ak chemiz Partizan Belgrad la, li te fè mwayèn 42.9 pwen pou chak jwèt. Li ta dwe remake ke objektif la twa-pwen jaden pa t 'ankò te prezante nan moman an.

Sou 25 janvye 1987 li mete dosye pèsonèl la pou nòt nan seri a A1 nan chanpyona Italyen an ak 70 pwen nan match la te genyen pa Giomo Venezia kont Dietor Bolòy (107-102); pandan yon match sezon sa a, li bay nòt 57 [3] .

Eli twa fwa pi bon jwè Ewopeyen an nan ane a, ak ekip la baskètbòl nasyonal Yougoslav la li te jwe yon total de 243 jwèt, genyen meday an lò nan Moskou 1980 ak nan chanpyona Mondyal la 1978 kòm byen ke 3 tit Ewopeyen an. Li te eli nan Hall baskètbòl nan 2004.

Li te gen yon pitit gason yo te rele Davorin ki angaje nan karyè papa l 'yo.

Palmarès

Jwè

Partizan Belgrad: 1975-76 , 1978-79
Partizan Belgrad: 1979
Partizan Belgrad: 1977-78 , 1978-79

Remak

  1. ^ Dražen Dalipagić 6-6 235
  2. ^ Wotè: 6-6 Pwa: 235 liv.
  3. ^ 1990 Ilistre baskètbòl Almanak . Panini, Modena, 1989, p. 26.

Lòt pwojè

Lyen ekstèn