Dirk Nowitzki

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Dirk Nowitzki
Dirk Nowitzki 2.jpg
Nowitzki ak chemiz Dallas Mavericks la .
Nasyonalite Almay Almay
Wotè 213 cm
Pwa 111 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Gwo / sant pi devan
Revokasyon karyè 2019
Karyè
Jèn
1994-1998 DJK Würzburg
Ekip klib yo
1998-2019 Dallas Mavericks 1522 (31.560)
Nasyonal
1996 Almay Almay U-18
1998 Almay Almay U-22
1997-2015 Almay Almay
Palmarès
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Bwonz Etazini 2002
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Ajan Sèbi ak Montenegwo 2005
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Dirk Nowitzki ( Würzburg , 19 jen 1978 ) se yon ansyen jwè baskètbòl Alman an .

Ti non Alman Wunderkind oswa Wunder Dirk , li te eli MVP nan sezon regilye 2006-2007 la (premye Ewopeyen tout tan) ak nan final NBA 2011 yo, te genyen pa Dallas Mavericks l 'yo.

Karakteristik teknik

Yon gwo pi devan nan mèt 2.13, li te kapab tou jwe kòm yon sant , yon wòl li kouvri pi wo a tout nan ekip nasyonal la. Li te yon tirè ekselan alan, yon karakteristik ra nan kamarad klas li byen bonè nan karyè li; [1] [2] souvan itilize fiziyad la ale . Li konsidere pa anpil ekspè kòm pi bon jwè Ewopeyen an nan istwa NBA . [2] [3]

Karyè

Ou kòmanse

Soti nan yon fanmi espò, papa yon jwè handball , manman yon jwè baskètbòl, apre li fin pratike espò divès kalite (ki gen ladan tenis ak handball), [4] li dedye tèt li nan baskètbòl a laj de 13, [4] rantre nan klib ekip la, DJK Würzburg (nan 16), jodi a Würzburg Panyen . Nan 16, li te toujou yon jwè frelikè, lè li te aksidantèlman lokalize pa ansyen Alman entènasyonal Holger Geschwindner . Lèt la gen entansyon vin antrenè pèsonèl Dirk a, pwomèt l 'yo pran l' yo jwe ak pi bon an. Li te vin konseye a tou, ede jèn talan yo devlope pwòp pèsonalite li, atravè lekti ak mizik.

NBA

Dallas Mavericks (1998-2019)

Chwazi ak chwazi 9 pa Milwaukee Bucks yo nan Draft 1998 la , li te imedyatman fè kòmès ak Dallas Mavericks an echanj pou Robert Traylor (chwa 6) ak Pat Garrity (chwa 19), nan yon komès ki pral vin chonje kòm youn nan pi dezekilib nan tan kap vini an nan istwa. [5] [6] [7] Avèk Dallas Mavericks yo li te jwenn yon fason eksprime tout potansyèl li tou gras a koekipye li yo, an patikilye Steve Nash ak Michael Finley . Li te toujou youn nan pi bon zèl yo gwo nan NBA a, men ak antrenè Don Nelson li tou te jwe sporadik soti nan sant la aksantué danje a perimèt nan ekip la. Li te jwe 14 fwa nan jwèt la All-Star ak nan 2006 te genyen konpetisyon an tire twa pwen. Li te mennen Mavericks yo nan konferans final la kont San Antonio Spurs yo , men sèlman te jwe yon pati nan seri a paske li te blese.

Nowitzki anvan yon jete gratis nan 2008

Nan faz eliminatwa sezon 2005-06 la li jere, kòm yon vrè lidè men sètènman avèk èd nan koekipye li yo, pou l rive nan final NBA yo, li pèdi 4-2 kont Miami Heat la . Nan sezon 2006-07 la li se premye Ewopeyen an [2] (osi byen ke premye ki pa nan Nò Ameriken si nou konsidere ke Nijeryen Olajuwon te natiralize pa USA ) nan istwa NBA pou resevwa prim MVP a, apre li te jwenn pi bon an dosye ekip West. Malgre sa Nowitzki ak Mavericks l 'yo elimine nan premye tou an faz eliminatwa yo pa sipriz Golden State Warriors yo , nan youn nan ka ki ra anpil nan ki gen nimewo 8 grenn lan elimine nimewo 1. Epitou nan 2007-08 Mavericks yo elimine nan faz eliminatwa premye tou de Chris Paul a New Orleans Pellicans , pandan ke nan sezon sa a yo jere yo pase premye tou an (kont San Antonio Spurs yo ) men yo elimine nan semifinal Konferans Lwès la pa Denver Nuggets yo .

Ane annapre a, sepandan, premye tou an nan faz eliminatwa yo kont Spurs yo fatal nan Dallas (dezyèm pitit pitit nan West la). Nan faz eliminatwa 2010-2011 yo finalman rekonpanse efò Alman an, Mavericks anfèt elimine Portland Trail Blazers nan premye tou a pa 4 a 2, nan semifinal konferans yo sipriz defèt chanpyon reliant yo, Los Angeles Lakers , pa 4 a 0 e voye loraj Oklahoma City soti nan final West 4 a 1 ki rive nan final kote yo ap tann Miami Heat ki te dirije pa LeBron James ak Dwyane Wade , nan yon rematch nan Final 2006 la. Sou 12 jen 2011 li te genyen chanpyona NBA a, bat Miami Heat LeBron James pa 4 a 2 ak gradye kòm final MVP , nan yon seri ki te wè l 'rankontre difikilte divès kalite tankou yon aksidan tandon men gòch nan jwèt 1 ak yon grip ak lafyèv nan 38.5 nan jwèt 4. Li konsa vin premye Alman an, ak Se poutèt sa premye Ewopeyen an, jwenn tou de sezon regilye a MVP ak final yo MVP.

Sou Mas 7, 2017 nan jwèt la kont Los Angeles Lakers , li te vin sizyèm jwè a nan istwa a nan Lig la yo rive jwenn 30,000 pwen. [8]

Pa patisipe nan sezon 2018-19 la, li tou vin sèl jwè nan istwa NBA ki te jwe pou yon franchiz sèl pou 21 sezon. [2] Sou Mas 19, 2019 li depase Wilt Chamberlain nan klasman an NBA nan pwen nòt, rezoud nan plas 6th an jeneral, pi bon Ewopeyen an tout tan nan ki klasman. [9]

Sou 11 avril, 2019, li te jwe dènye jwèt NBA l 'kont San Antonio Spurs yo, retiran nan baskètbòl. [10] [11]

Nasyonal (1997-2015)

Nowitzki nan fòmasyon ak ekip nasyonal Alman an

Pati ki estab nan ekip nasyonal Alman an , li te genyen ajan nan EuroBasket 2005 la . Nan okazyon olenpik Beijing 2008 yo , yo te chwazi li kòm porteur estanda Almay . Nan ekip nasyonal la li mete mayo No 14 la nan onè Charles Barkley , apre li fin admire li nan olenpik Barcelona '92 yo , kote Barkley te mete nimewo sa a ak ekip rèv la . Lè li te rive nan Mavericks yo sou 14 la li te deja asiyen nan kanmarad Robert Pack , se konsa li ranvèse nimewo yo, li pran 41 a, ki te akonpaye l 'depi tout tan e se tou yon komemoratif nan Alba Bèlen an . Sou 10 septanm 2015, apre yo fin eliminasyon an nan Almay soti nan EuroBasket 2015 , li pran retrèt li nan ekip nasyonal la. [12]

Aprè retrè a

Sou 16 me, 2019 li te vin FIBA ​​anbasadè kòm byen ke temwayaj nan Cup Mondyal la 2019 ansanm ak Kobe Bryant ak Yao Ming . [13] [14]

Lavi prive

Li marye ak Jessica Olsson, sè foutbolè (nan nasyonalite Swedish ) Marcus ak Martin Olsson . [15]

Estatistik

Lejand
PG Jwèt te jwe PT Alimèt kòm yon starter MP Minit pou chak jwèt
TC% Pousantaj nan vaksen soti nan jaden an sib 3P% Pousantaj vaksen twa pwen TL% Pousantaj lanse gratis
RP Detant pou chak jwèt AP Ede pou chak jwèt PRP Boul yo vòlè li pou chak jwèt
SP Arè pou chak jwèt PP Pwen pou chak jwèt Fonse Karyè segondè
Vle di sezon yo nan ki li te genyen tit la
* Premye nan lig la

Sezon regilye

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1998-1999 Dallas Mavericks 47 24 20.4 40.5 20.6 77.3 3.4 1.0 0.6 0.6 8.2
1999-2000 Dallas Mavericks 82 81 35.8 46.1 37.9 83.0 6.5 2.5 0.8 0.8 17.5
2000-2001 Dallas Mavericks 82 82 38.1 47.4 38.7 83.8 9.2 2.1 1.0 1.2 21.8
2001–2002 Dallas Mavericks 76 76 38.0 47.7 39.7 85.3 9.9 2.4 1.1 1.0 23.4
2002–2003 Dallas Mavericks 80 80 39.0 46.3 37.9 88.1 9.9 3.0 1.4 1.0 25.1
2003–2004 Dallas Mavericks 77 77 37.9 46.2 34.1 87.7 8.7 2.7 1.2 1.4 21.8
2004–2005 Dallas Mavericks 78 78 38.7 45.9 39.9 86.9 9.7 3.1 1.2 1.5 26.1
2005-2006 Dallas Mavericks 81 81 38.1 48.0 40.6 90.1 9.0 2.8 0.7 1.0 26.6
2006-2007 Dallas Mavericks 78 78 36.2 50.2 41.6 90.4 8.9 3.4 0.7 0.8 24.6
2007-2008 Dallas Mavericks 77 77 36.0 47.9 35.9 87.9 8.6 3.5 0.7 0.9 23.6
2008-2009 Dallas Mavericks 81 81 37.7 47.9 35.9 89.0 8.4 2.4 0.8 0.8 25.9
2009–2010 Dallas Mavericks 81 80 37.5 48.1 42.1 91.5 7.7 2.7 0.9 1.0 25.0
2010-2011 Dallas Mavericks 73 73 34.3 51.7 39.3 89.2 7.0 2.6 0.5 0.6 23.0
2011-2012 Dallas Mavericks 62 62 33.5 45.7 36.8 89.6 6.7 2.2 0.6 0.4 21.6
2012-2013 Dallas Mavericks 53 47 31.3 47.1 41.4 86.0 6.8 2.5 0.7 0.7 17.3
2013-2014 Dallas Mavericks 80 80 32.9 49.7 39.8 89.9 6.2 2.7 0.9 0.4 21.7
2014-2015 Dallas Mavericks 77 77 29.6 45.9 38.0 88.2 5.9 1.9 0.5 0.7 17.3
2015-2016 Dallas Mavericks 75 75 31.5 44.8 36.8 89.3 6.5 1.8 0.7 0.7 18.3
2016-2017 Dallas Mavericks 54 54 26.4 43.7 37.8 87.5 6.5 1.5 0.6 0.7 14.2
2017-2018 Dallas Mavericks 77 77 24.7 45.6 40.9 89.8 5.7 1.6 0.6 0.6 12.0
2018-2019 Dallas Mavericks 51 20 15.6 35.9 31.2 78.0 3.1 0.7 0.2 0.4 7.3
Karyè 1522 1440 33.8 47.1 38.0 87.9 7.5 2.4 0.8 0.8 20.7
Tout-Star 14 2 16.2 45.0 29.0 87.5 3.7 1.1 0.7 0.4 8.7

Faz eliminatwa

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
2001 Dallas Mavericks 10 10 39.9 42.3 28.3 88.3 8.1 1.4 1.1 0.8 23.4
2002 Dallas Mavericks 8 8 44.6 44.5 57.1 * 87.8 13.1 2.3 2.0 0.8 28.4
2003 Dallas Mavericks 17 17 42.5 47.9 44.3 91.2 11.5 2.2 1.2 0.9 25.3
2004 Dallas Mavericks 5 5 42.4 45.0 46.7 85.7 11.8 1.4 1.4 2.6 26.6 *
2005 Dallas Mavericks 13 13 42.4 40.2 33.3 82.9 10.1 3.3 1.4 1.6 23.7
2006 Dallas Mavericks 23 23 42.7 46.8 34.3 89.5 11.7 2.9 1.1 0.6 27.0
2007 Dallas Mavericks 6 6 39.8 38.3 21.1 84.0 11.3 2.3 1.8 1.3 19.7
2008 Dallas Mavericks 5 5 42.2 47.3 33.3 80.8 12.0 4.0 0.2 1.4 26.8
2009 Dallas Mavericks 10 10 39.4 51.8 28.6 92.5 10.1 3.1 0.9 0.8 26.8
2010 Dallas Mavericks 6 6 38.8 54.7 57.1 95.2 8.2 3.0 0.8 0.7 26.7
2011 Dallas Mavericks 21 21 39.3 48.5 46.0 94.1 8.1 2.5 0.6 0.6 27.7
2012 Dallas Mavericks 4 4 38.5 44.2 16.7 90.5 6.3 1.8 0.8 0.0 26.8
2014 Dallas Mavericks 7 7 37.6 42.9 8.3 80.6 8.0 1.6 0.9 0.9 19.1
2015 Dallas Mavericks 5 5 36.2 45.2 23.5 92.9 10.4 2.4 0.4 0.4 21.2
2016 Dallas Mavericks 5 5 34.0 49.4 36.4 94.1 4.8 1.6 0.4 0.6 20.4
Karyè 145 145 40.7 46.2 36.5 89.2 10.0 2.5 1.0 0.9 25.3

Pi wo nan karyè

Palmarès

NBA

Dallas Mavericks: 2011
2006
2007
2011
  • Tout-NBA ekip:
Premye Ekip : 2005 , 2006 , 2007 , 2009
Dezyèm Ekip : 2002 , 2003 , 2008 , 2010 , 2011
Twazyèm Ekip : 2001 , 2004 , 2012
2002 , 2003 , 2004 , 2005 , 2006 , 2007 , 2008 , 2009 , 2010 , 2011 , 2012 , 2014 , 2015 , 2019

Lòt

DJK Würzburg: 1998-1999
2002
2005
2005, 2011
2005
2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2011

Nasyonal

Dosye

  • Jwè ki gen plis aparisyon nan istwa Dallas Mavericks yo (dosye ki tabli nan dat 28 janvye 2010);
  • Jwè ki pi lanse gratis eseye ak bay nòt nan yon match faz eliminatwa (24 soti nan 24 kont loraj la Oklahoma City nan jwèt-1 nan final la konferans 2010-2011);
  • Pi bon marqueur etranje nan istwa NBA (dosye mete 12 novanm 2014 kont Sacramento Kings yo ); [17]
  • Jwè ki te patisipe nan plizyè sezon ak menm franchiz la (21 sezon, ki soti nan sezon 1998/1999 la, toujou avèk Dallas Mavericks yo ).

Remak

  1. ^ (EN) pi gwo pouvwa anvwa ESPN.com a , sou espn.com, 2 jen, 2005. Retrieved on the July 11, 2017.
  2. ^ Yon b c ta 21 Chanpyon yo nan 21yèm syèk la: 4th Nowitzki, nonm sa a lontan ki revolusyone Lig la , sou gazzetta.it. Rekipere 23 desanm 2019 .
  3. ^ (EN) Scott Davis, Kijan Dirk Nowitzki te envante piki ki pi iregilye nan NBA a sou businessinsider.com, 12 novanm 2014. Retrieved on the July 11, 2017.
  4. ^ Yon b MacRae , p. 6 .
  5. ^ Etap Retounen: Dirk Nowitzki ak enpak NBA li ak Dirk-piki , NBA PASSION: News, NBA Market , 16 desanm 2016. Retrieved 8 avril, 2018 .
  6. ^ ( EN ) 1998 NBA Draft Flashback: Bucks trade Dirk to Mavs for Traylor Traylor, Mavs also trade for Steve Nash, many take ensue - Freezing Cold Takes , in Freezing Cold Takes , 5 janvye 2017. Retrieved 8 avril, 2018 .
  7. ^ Nba, Dirk Nowitzki dosye: 10 bagay ou pa konnen sou li , nan La Gazzetta dello Sport - Tout woz nan lavi yo . Rekipere 8 avril 2018 .
  8. ^ (EN) Tim MacMahon, Dirk Nowitzki Mavericks 'rantre nan gwo nan klib 30K , sou espn.com, 8 mas 2017. Retrieved sou 11 Jiyè 2017 la.
  9. ^ Dirk Nowitzki depase Chamberlain, se sizyèm pi bon marqueur tout tan NBA a , sou NBA PASSION , 19 Mas 2019. Retwouve 19 Mas 2019 .
  10. ^ Syèl Sport, Dirk Nowitzki a deplase orevwa , sou sport.sky.it . Rekipere 16 me 2019 .
  11. ^ (EN) Doyle Rader, Dirk Nowitzki jwe jwèt final NBA li a, mete fen nan yon karyè istorik , sou Forbes. Rekipere 16 me 2019 .
  12. ^ Chan Swan: Nowitzki di orevwa nan ekip nasyonal apre defèt nan peyi Espay , nan Eurosport , 11 septanm 2015. Retrieved 8 avril 2018 .
  13. ^ "Li pral pi bon World Cup la tout tan". Pawòl Dirk Nowiztki , sou La Gazzetta dello Sport - Tout woz lavi a . Rekipere 16 me 2019 .
  14. ^ Nowitzki vin FIBA ​​WC anbasadè: Li ta ka pi konpetitif evènman nasyonal la tout tan , nan Sportando . Rekipere 16 me 2019 .
  15. ^ (EN) Marc J. Spears, Koulè renmen an: Dirk Nowitzki louvri sou maryaj enterasyal li , sou theundefeated.com, 9 janvye 2017.
  16. ^ (EN) Dirk Nowitzki - NBA Karyè pi bon , sou basketball.realgm.com. Rekipere 8 avril 2018 .
  17. ^ Riccardo Pratesi, NBA, Dirk Nowitzki pi bon marqueur etranje tout tan , sou gazzetta.it , 12 Novanm 2014. Retrieved 11 Jiyè 2017 .

Bibliyografi

  • Sloan MacRae, Rankontre Dirk Nowitzki: commando blond baskètbòl la , Rosen Publishing Group, 2009, ISBN 978-1-4358-2709-7 .

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 30431809 · ISNI ( EN ) 0000 0000 4871 4628 · LCCN ( EN ) n2006093076 · GND ( DE ) 122935462 · WorldCat Identities ( EN )lccn-n2006093076