David Robinson

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
David Robinson
David Robinson (NBA) .jpg
Robinson nan inifòm nan US Nasyonal la
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 216 [1] cm
Pwa 113 [1] kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Sant
Revokasyon karyè 2003
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2009)
FIBA Hall nan rnome (2013)
Karyè
Jèn
Osbourn Park Lekòl Segondè
1983-1987 Marin Midshipmen
Ekip klib yo
1989-2003 San Antonio Spurs 987 (20.790)
Nasyonal
1986-1996 Etazini Etazini 47 (276)
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Bwonz Seoul 1988
Barcelone 1992
Atlanta 1996
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Espay 1986
Transparent.png Chanpyona Ameriken an
Etazini 1992
Drapo PASO.svg Jwèt Pan Ameriken
Ajan Indianapolis 1987
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

David Maurice Robinson (pron. [Deivid mɔris rɔbinsn] ; Key West , 6 Out 1965 ) se yon ansyen jwè baskètbòl US , Wòl Sant .

Aple Amiral la (Amiral) pou sot pase l 'nan Marin Etazini an , te jwe nan' NBA soti nan 1989 a 2003, toujou abiye jersey la nan San Antonio Spurs yo . Sou 11 septanm 2009 li te enkli nan Hall la nan baskètbòl t'ap nonmen non , ansanm ak lòt chanpyon tankou Michael lòt bò larivyè Jouden , John Stockton , Jerry Sloan ak C. Vivian Stringer [2] .

Li te patisipe nan twa edisyon nan jwèt yo Olympic , genyen kwiv nan 1988 ak lò an 1992 , ak ekip la premye rèv, ak nan 1996 . Li te genyen tou tit mondyal la an 1986 nan peyi Espay ak chanpyona Ameriken yo nan Portland an 1992.

Karakteristik teknik

Sant pa gwo potansyèl atletik la, te doue ak elevasyon siyifikatif ki te fè l 'youn nan pi bon pwoteksyon an fè ak rebondè nan lig la. [3] Fizik li debòde, bon mobilite nan pòs la ak yon piki solid soti nan distans presegondè a fè li difisil pou genyen menm nan zòn ofansif la, ki fè li enpòtan pou ekip yo nan chak sitiyasyon jwèt. Sa a entèpretasyon versatile nan wòl la pèmèt l 'etabli tèt li nan mitan sant sa yo pi byen tout tan. [4] Pandan tout karyè li te kenbe yon mwayèn de 21.1 pwen pou chak jwèt, 10.6 rebondisman, 3 vaksen bloke ak 2.5 ede; temwaye sou bon jan repètwa l 'yo, li te youn nan jwè yo kèk kapab anrejistre yon quadruple doub . [5]

Karyè

Premye ane, lekòl segondè ak akademi militè yo

Depi adolesans Robinson pwouve yo dwe yon ti gason trè entelijan ak enkline angajman ak etid. Li te souvan pratike kalkil matematik, li anpil liv, li te renmen devan òdinatè a e li te kontan pou l te separe yo ak pou l te reyini yo. Li pa janm panse sou vin yon jwè pwofesyonèl, ak jwe baskètbòl pa t 'reyèlman frison l'.

Lè li te nan lekòl segondè yo te sipliye l 'yo jwe, menm jan li pa te gen okenn enterè patikilye nan jwe li. Nan dènye ane li nan Osbourn Park High School nan Virginia li konsakre tèt li prèske sèlman nan etid la, ap resevwa yon nòt trè bon pou tès admisyon inivèsite ak jere yo antre nan akademi an naval nan Annapolis, yo konnen kòm lakou a. Rèv li te dwe yon soumarinye.

Nan de premye ane yo li te jwe kòm yon sant rezèv, mete chak dosye nan akademi an ak pran li nan tounwa a NCAA nan sezon an 1984-1985. Kirye epizòd la nan ki, pandan sesyon fòmasyon yo an premye ak ekip la, li kraze la pou premye fwa, yo te trè etone pou kapab fè sa. Nan ane sa yo li te kòmanse seryezman konsidere vin yon jwè pwofesyonèl ak jwe nan NBA la.

Li te pase pa 198 cm pa ane nevyèm ane a 216 aktyèl la nan lespas twa zan, e yo te kòmanse konsakre tèt li nan fòmasyon toujou, menm pandan y ap pa neglije objektif prensipal li: ap resevwa yon degre nan matematik nan akademi an. Nan kat ane yo nan kolèj li te dirije NAVYs nan de NCAA antre konpetisyon, racking moute trant-twa dosye stat lekòl ak onè kolèj tèt.

NBA

San Antonio Spurs yo , nan bouyon 1987 la , chwazi l 'ak premye chwa an jeneral malgre angajman an te fè ak Marin a ki ta fè l' kanpe toujou jouk sezon an 1989-1990 (ane yo nan rete nan akademi an te redwi nan yon eksepsyonèl fason senk a de).

Sou premye l 'yo, li transfòme ekip la soti nan yon franchiz sou wout pou yo deplase nan yon lòt vil nan yon ekip play-off abònen, pran li soti nan dènye plas nan Divizyon Midwès la nan premye plas. Nan premye ane l 'li te anrejistre 24.3 pwen pou chak jwèt ak 12 rbondi, ki pèmèt l' rale nevyèm ane yo lòt nan ras la pou rookie nan pwi pou Ane a , yo dwe konvoke nan ' All-Star jwèt (kote li anrejistre yon doub-doub ) epi fini sizyèm nan vòt la pou MVP nan sezon regilye a.

Nan ane annapre yo li te kòmanse anrichi background teknik li: nan vitès la inik ak kowòdinasyon li te ajoute plizyè ofansif pòs-segondè mouvman ak yon piki mwayèn serye. Nan sezon an 1994 li amelyore pi lwen, vin trè efikas tou nan defans, ogmante gwosè fizik li yo ak etidye opozan li anpil. Sou 24 avril 1994, pandan jwèt la dènye nan sezon regilye a, bay nòt 71 pwen kont Clippers yo , karyè-li yo ak pèfòmans nevyèm-tout tan, yon konpayi ki te fè l 'tit la nan pi gwo marqueur nan NBA a ak 29,8 pwen pou chak jwèt. Nan menm ane a li pral pote tou yon doub Quadruple , antrepriz siksè nan NBA deja sèlman twa lòt jwè yo ak depi lè sa a pa janm repete ankò.

Nan premye pati nan karyè li, li pote ansanm, kòm yon ekip, rekonesans ti kras, pandan y ap rete ane sou pozisyon nan tèt ak etabli dosye a lig pi byen nan sezon an 1994-95 . Nan ane sa a li te eli MVP sezon, Michael lòt bò larivyè Jouden se lwen tribinal yo baskètbòl ak ekip la vwayaje dirèkteman nan tit la NBA. Men nan final Konferans Lwès la kont rival wòkèt Hakeem Olajuwon nan kous tit la disparèt. Robinson pral lonje dwèt sou seri sa a kòm pi gwo desepsyon nan karyè li.

Pwen an vire te vini lè, nan sezon 1996-97 , te jwe sèlman sis jwèt akòz aksidan; depi menm dezyèm pi bon jwè nan ekip la, Sean Elliott , rete disponib pou yon tan long, San Antonio Spurs yo vin youn nan ekip ki pi move nan lig la, kreye yon dosye anbarasan 20-62.

Nan fen yon sezon difisil men fòtin nan rekonpanse Spurs yo: bouyon NBA 1997 la , ak premye chwazi an jeneral, chwazi zèl la soti nan Wake Forest Tim Duncan . Soti nan moman sa a yon konpreyansyon trè fò yo pral kreye ant de la, fòme pè ki pi pè nan long ke San Antonio sonje, surnome "Twin Towers", gwo fò tou won yo jimo. Pè ak jèn Duncan la pou Robinson vini pikwa nan karyè li nan chanpyona 1998-1999 la, yon sezon vin pi kout akòz blokaj la e li te kòmanse seryezman (uit defèt nan katòz premye ras yo), men ki pral wè yon rne reyèl: ki vin apre a defèt, ki gen ladan jwe-konpwomi yo, pral gen sèlman sèt plis nan tout ane a. Final la, te jwe kont Knicks yo e li te genyen 4 a 1, yo pral endike pa Robinson kòm pi bon moman nan karyè li. Tit la nan MVP nan final yo te ale nan Tim Duncan, ap agrandi rapidman ak tou dousman sou ane yo lidè yo temwen franchiz la ogmante soti nan Robinson nan long la nan Zile Vyèj yo , tou paske yo te de pli zan pli souvan blesi.

Byen bonè nan sezon an 2002-03 , Amiral la deklare pou pran retrèt li nan fen sezon sa a, men jere yo ka resevwa dezyèm bag li kont New Jersey Nets gras a yon pik Tim Duncan nan karyè li (dezyèm tit final MVP) ak yon kantite grèf ki gen anpil talan tankou Tony Parker ak Manu Ginobili . Nan dènye ane li nan karyè li, li te resevwa prim nan divès vil, yon peye lajan taks bay yon jwè ki te toujou montre pwovèb kòrèkte, menm nan anplasman an.

Estatistik

Lejand
PG Jwèt te jwe PT Alimèt kòm yon starter MP Minit pou chak jwèt
TC% Pousantaj nan vaksen soti nan jaden an sib 3P% Pousantaj vaksen twa pwen TL% Pousantaj lanse gratis
RP Detant pou chak jwèt AP Ede pou chak jwèt PRP Boul yo vòlè li pou chak jwèt
SP Arè pou chak jwèt PP Pwen pou chak jwèt Fonse Karyè segondè
Vle di sezon yo nan ki li te genyen tit la
* Premye nan lig la

NCAA

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1983-1984 Marin Midshipmen 28 - 13.3 62.3 - 57.5 4.0 0.3 0.2 1.3 7.6
1984-1985 Marin Midshipmen 32 - 33.6 64.4 - 62.6 11.6 0.6 0.8 4.0 23.6
1985-1986 Marin Midshipmen 35 - 33.9 60.7 - 62.8 13.0 0.7 1.7 5.9 22.7
1986-1987 Marin Midshipmen 32 - 34.6 59.1 100.0 63.7 11.8 1.0 2.1 4.5 28.2
Karyè 127 - 29.5 61.3 100.0 62.7 10.3 0.7 1.2 4.1 21.0

NBA

Sezon regilye

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1989-90 San Antonio Spurs 82 81 36.6 53.1 0.0 73.2 12.0 2.0 1.7 3.9 24.3
1990-91 San Antonio Spurs 82 81 37.7 55.2 14.3 76.2 13.0 * 2.5 1.5 3.9 25.6
1991-92 San Antonio Spurs 68 68 37.7 55.1 12.5 70.1 12.2 2.7 2.3 4.5 * 23.2
1992-93 San Antonio Spurs 82 82 39.2 50.1 17.6 73.2 11.7 3.7 1.5 3.2 23.4
1993-94 San Antonio Spurs 80 80 40.5 50.7 34.5 74.9 10.7 4.8 1.7 3.3 29.8 *
1994-95 San Antonio Spurs 81 81 38.0 53.0 30.0 77.4 10.8 2.9 1.7 3.2 27.6
1995-96 San Antonio Spurs 82 82 36.8 51.6 33.3 76.1 12.2 3.0 1.4 3.3 25.0
1996-97 San Antonio Spurs 6 6 24.5 50.0 - 65.4 8.5 1.3 1.0 1.0 17.7
1997-98 San Antonio Spurs 73 73 33.7 51.1 25.0 73.5 10.6 2.7 0.9 2.6 21.6
1998-99 San Antonio Spurs 49 49 31.7 50.9 0.0 65.8 10.0 2.1 1.4 2.4 15.8
1999-2000 San Antonio Spurs 80 80 32.0 51.2 0.0 72.6 9.6 1.8 1.2 2.3 17.8
2000-01 San Antonio Spurs 80 80 29.6 48.6 0.0 74.7 8.6 1.5 1.0 2.5 14.4
2001-02 San Antonio Spurs 78 78 29.5 50.7 - 68.1 8.3 1.2 1.1 1.8 12.2
2002-03 San Antonio Spurs 64 64 26.2 46.9 - 71.0 7.9 1.0 0.8 1.7 8.5
Karyè 987 985 34.7 51.8 25.0 73.6 10.6 2.5 1.4 3.0 21.1
Tout-Star 10 3 18.4 58.8 - 69.5 6.2 0.8 1.3 1.3 14.1

Faz eliminatwa

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1990 San Antonio Spurs 10 10 37.5 53.3 - 67.7 12.0 2.3 1.1 4.0 24.3
1991 San Antonio Spurs 4 4 41.5 68.6 * 0.0 86.6 13.5 * 2.0 1.5 3.8 * 25.8
1993 San Antonio Spurs 10 10 42.1 46.5 0.0 66.4 12.6 4.0 1.0 3.6 23.1
1994 San Antonio Spurs 4 4 36.5 41.1 0.0 74.1 10.0 3.5 0.8 2.5 20.0
1995 San Antonio Spurs 15 15 41.5 44.6 20.0 81.2 12.1 3.1 1.5 2.6 25.3
1996 San Antonio Spurs 10 10 35.3 51.6 - 66.7 10.1 2.4 1.5 2.5 23.6
1998 San Antonio Spurs 9 9 39.2 42.5 - 63.5 14.1 * 2.6 1.2 3.3 * 19.4
1999 San Antonio Spurs 17 17 35.3 48.3 - 72.2 9.9 2.5 1.6 2.4 15.6
2000 San Antonio Spurs 4 4 38.8 37.3 0.0 76.2 13.8 2.5 1.8 3.0 23.5
2001 San Antonio Spurs 13 13 31.5 47.2 0.0 69.5 11.8 1.7 1.3 2.4 16.6
2002 San Antonio Spurs 4 4 20.3 47.4 - 0.0 5.8 1.3 0.8 0.8 4.5
2003 San Antonio Spurs 23 23 23.4 54.2 - 66.7 6.6 0.9 0.8 1.3 7.8
Karyè 123 123 34.3 47.9 10.0 70.8 10.6 2.3 1.2 2.5 18.1

Pi wo nan karyè

Prim ak rekonesans

NCAA

  • NCAA AP jwè pou Ane a (1987)
  • NCAA John R. Prim an bwa (1987)
  • NCAA Naismith Gason kolèj jwè pou prim ane a (1987)
  • NCAA AP tout-Amerik Premye Ekip (1987)
  • NCAA AP tout-Amerik Twazyèm Ekip (1986)

NBA

San Antonio Spurs: 1999 , 2003
Premye Ekip: 1991, 1992, 1995, 1996
Dezyèm Ekip: 1994, 1998
Twazyèm Ekip: 1990 , 1993 , 2000 , 2001
Premye Ekip: 1991, 1992, 1995, 1996
Dezyèm Ekip: 1990, 1993, 1994, 1998
1990 , 1991 , 1992 , 1993 , 1994 , 1995 , 1996 , 1998 , 2000 , 2001

Remak

  1. ^ Yon b [1]
  2. ^ Atik sou Orange County espò Hall nan rnome - Los Angeles Times
  3. ^ (EN) Mitch Lawrence, Slam Duncan nan vedèt , nan Daily News, New York, 16 jen 1999.
  4. ^ (EN) Tout tan # NBArank: Top 10 sant tout tan , sou espn.com, 19 janvye 2016. Aksè 24 avril 2020.
  5. ^ (EN) Lejand pwofil: David Robinson , sou nba.com. Rekipere 24 avril 2020 .
  6. ^ David Robinson - NBA karyè pi bon sou basketball.realgm.com. Retrieved June 8, 2020.

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 61435201 · ISNI ( EN ) 0000 0001 0146 0672 · LCCN ( EN ) n90675893 · WorldCat Identities ( EN ) lccn-n90675893