Cynthia Cooper

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Cynthia Cooper
Cynthia Cooper - Premye fwi Parma.jpg
Cynthia Cooper ak chemiz Primizie Parma
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 178 cm
Pwa 68 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Antrenè (ansyen gad )
Eskwadwon Texas Sid. Tiger
Revokasyon karyè 2004 - jwè
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2010)
Sal baskètbòl fanm nan rnome (2009)
Karyè
Jèn
Lekòl Segondè Locke
1982-1986 USC trwayen
Ekip klib yo
1986-1987 Segovya
1987-1994 Basketball Parma
1994-1996 SC Alcamo 52 (1,761)
1997-2000 Houston komèt 120
2003 Houston komèt 4
2004 Houston enfiltrasyon 6
Nasyonal
1988-1992 Etazini Etazini
Antrenè karyè
2000-2002 Phoenix Mèki 19-23
2005-2010 PVAMU L. Pantèr 84-68
2010-2012 UNCW Seahawks 44-22
2012-2013 Texas Sid. Tiger 20-12
2013-2017 USC trwayen 70-57
2019-2020 Texas Sid. Tiger 25-20
Palmarès
Ronchetti Cup 1 ranport
Pou plis detay gade isit la
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Seoul 1988
Bwonz Barcelone 1992
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Inyon Sovyetik 1986
Malezi 1990
Drapo PASO.svg Jwèt Pan Ameriken
Indianapolis 1987
Logo fiksyon pou Goodwill Games.svg Jwèt bòn volonte
Moskou 1986
Seattle 1990
→ Senbòl la endike yon transfè prè.
Estatistik mete ajou nan 31 Mas 2021

Cynthia Lynne Cooper, marye ak Dyke ( Chicago , 14 avril 1963 ), se yon ansyen jwè baskètbòl ak antrenè baskètbòl Etazini .

Li te jwe nan kolèj, olenpik yo, ak lig pwofesyonèl, tankou Asosyasyon Nasyonal Basketball Fanm (WNBA).

Biyografi

Malgre ke li te fèt nan Chicago , Ilinwa , li te grandi nan South Central Los Angeles , Kalifòni . Li te marye an 2000.

Karyè

Lekòl ak inivèsite

Li te jwe nan Locke High School anvan li te ale nan University of Southern California . Li te yon etwal nan University of Sid Kalifòni kote li te genyen de tit nasyonal e li te yon elèv nevyèm ane tout-Ameriken an 1982.

An Ewòp

Aprè li te gradye nan 1986, li te jwe pou plizyè ane nan lig pwofesyonèl Ewopeyen an, sitou nan peyi Itali . Basket Parma ak Sport Club Alcamo se arè li; li te jwe pou de sezon nan Sicily [1] [2] trenen Alcamesi a nan final la nan Ronchetti Cup la an 1996 . Pèfòmans li nan Ewòp yo te pi bon tout tan pou yon jwè baskètbòl sisilyen: 37,5 pwen an mwayèn, ak yon maksimòm de 56 pwen nan semi-final yo [3] , pou yon total de 12 aparisyon ak 450 pwen [4] .

Li te vini nan WNBA ki fèk fòme an 1997. Li te vote MVP sezon regilye WNBA a nan 1997 ak 1998 ak tou te genyen kat tit WNBA ak Houston komèt yo . Pandan dinasti a komèt, li te yon pati enpòtan nan Trio a atake ansanm ak Sheryl Swoopes ak Tina Thompson . Lè li te pran retrèt li nan lane 2000, li te vin premye jwè nan istwa WNBA ki fè nòt 2 000 pwen karyè.

Antrenè

Li te antrene Phoenix Mèki pou yon sezon edmi. Li te retounen jwe nan sezon 2003 a, men li te anonse retrèt final li nan baskètbòl pwofesyonèl nan lane 2004. Nan mwa me 2005, li te nonmen antrenè tèt ekip baskètbòl fanm nan Prairie View A & M University . An jiyè 2006, pandan selebrasyon yo nan jwèt la WNBA All-Star 2006, li te antre nan ekip la WNBA tout-deseni , dis pi bon jwè yo nan dis premye ane yo nan WNBA la.

Estatistik WNBA

  • Pwen maksimòm: 44 vs Sacramento Monarchs (25 jiyè 1997)
  • Detant maksimòm: 8 (5 fwa)
  • Maksimòm ede: 10 (3 fwa)
  • Vòlè maksimòm: 8 vs Charlotte Sting (11 Out 1997)
  • Blòk maksimòm: 2 (5 fwa)

Sezon regilye

Sezon Eskwadwon Konpetisyon Alimèt Estatistik fiziyad Lòt estatistik
Pres. Tit Minit 2 vaksen 3 vaksen Gratis Ranbousman Ede Vòlè Stopp. Pwen
1997 Etazini Houston komèt WNBA 28 28 982 191/406 67/162 172/199 111 131 59 6 621
1998 Etazini Houston komèt WNBA 30 30 1051 203/455 64/160 210/246 110 131 48 11 680
1999 Etazini Houston komèt WNBA 31 31 1101 212/458 58/173 204/229 87 162 43 11 686
2000 Etazini Houston komèt WNBA 31 31 1085 180/392 43/121 147/168 85 156 39 6 550
2003 Etazini Houston komèt WNBA 4 4 144 16/38 18/7 25/28 10 22 4 1 64
Total karyè 124 124 4363 802/1749
45.9%
239/634
37.7%
758/870
87.1%
403 602 193 35 2601
Remak: Pou NBA, WNBA, ak NCAA, kolòn "2 vaksen" gen ladan sòm total vaksen jaden yo (2 vaksen + 3 vaksen).

Jwe-off

Sezon Eskwadwon Konpetisyon Alimèt Estatistik fiziyad Lòt estatistik
Pres. Tit Minit 2 vaksen 3 vaksen Gratis Ranbousman Ede Vòlè Stopp. Pwen
1997 Etazini Houston komèt WNBA 2 2 77 16/30 4/10 20/27 9 9 3 1 56
1998 Etazini Houston komèt WNBA 5 5 198 42/93 7/28 38/45 16 22 9 5 129
1999 Etazini Houston komèt WNBA 6 6 220 33/85 11/34 45/52 26 41 9 6 122
2000 Etazini Houston komèt WNBA 6 6 228 45/119 11/32 35/39 15 22 9 1 136
Total karyè 19 19 723 136/327
41.6%
33/104
31.7%
138/163
84.7%
66 94 30 13 443
Remak: Pou NBA, WNBA, ak NCAA, kolòn "2 vaksen" gen ladan sòm total vaksen jaden yo (2 vaksen + 3 vaksen).

Prim ak rekonesans

Klib

Baskètbòl Parma: 1989-1990 , 1992-1993
Houston komèt: 1997 , 1998 , 1999 , 2000

Endividyèl

Remak

  1. ^ Statistik Ekip - 1994/1995 - Sicilgesso Alcamo , sou LBF . Retrieved 26 janvye, 2014 (achiv soti nan orijinal la sou, 16 janvye 2014) .
  2. ^ Statistik Ekip - 1995/1996 - Don Rizzo Alcamo , sou LBF . Retrieved 26 janvye, 2014 (achiv soti nan orijinal la sou, 15 janvye 2014) .
  3. ^ Quartarone , p. 235 .
  4. ^ Quartarone , p. 242 .

Bibliyografi

  • Roberto Quartarone, Nou te bat Lame Wouj la! , Catania, Basket Catanese, 2021, ISBN 9798701135862 .

Lòt pwojè

Lyen ekstèn