Baloncesto Estudiantes Club

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
CB Estudiantes
Basketball Basketball pictogram.svg
Mak distenktif
Ras inifòm
Twous kò blacksides.png
Kò baskètbòl kit.png
Twous bout pantalon blacksides.png
Kit shorts.svg
Lakay
Twous kò bluesides.png
Kò baskètbòl kit.png
Twous bout pantalon bluesides.png
Kit shorts.svg
Transfè
Koulè sosyal 600px HEX-053364 HEX-FFFF00 HEX-3471B4.svg Ble, limyè ble ak jòn
Done konpayi an
Vil Madrid
Peyi Espay Espay
Konfederasyon FIBA Ewòp
Federasyon FEB
Chanpyona Liga Española de Baloncesto
Fondasyon 1948
Non Ramiro de Maeztu
(1948)
CB Estudiantes
(1948 - jodi a)
Prezidan Espay Fernando Galindo
Manadjè jeneral Espay Willy Villar Rodriguez
Antrenè Espay Jota Cuspinera
Plant Palè Espò de la kominote Madrid
(15 500 plas)
Sit wèb www.clubestudiantes.com
Palmarès
Tas Nasyonal 3Copa del Rey
1 Copa Príncipe de Asturies

Club Baloncesto Estudiantes se yon klib baskètbòl ki baze nan Madrid , Espay .

Ekip gason an jwe nan lig panyòl an tèt pwofesyonèl, Liga ACB . Konpayi an tou gen anpil yon ekip fanm yo .

Li se youn nan de klib Madrid, ansanm ak Real Madrid .

Istwa

Klib la te fonde an 1948 pa yon gwoup elèv ki soti nan yon lekòl segondè Madrid, Instituto Ramiro de Maeztu.

Depi 1955, lè li te òganize pa federasyon an Panyòl, Federación Española de Baloncesto , lig la premye ak fòmil la "sezon long", Estudiantes se youn nan sis klib ki te toujou patisipe nan tounwa a vòl tèt.

Li se tou youn nan sèlman de klib baskètbòl Panyòl gen tou de ekip gason ak fanm nan vòl la tèt Panyòl.

Istwa

Istwa nan Club la Estudiantes Baloncesto
  • 1948 · Fondasyon nan Club la Estudiants Baloncesto .

Cup Sosai a trimès-final.
Cup Sosai a wonn nan 16.

Etap gwoup jeneralisimo Cup la.
Final Sosai Cup la.
Ranpòte Cup Sosai a (1ye tit)
3yèm nan Cup Sosai la.
3yèm nan Cup Sosai la.
4yèm nan Cup Sosai la.
Semifinal nan Cup Sosai la.
Cup Sosai a trimès-final.
Cup Sosai a trimès-final.

Cup Sosai a wonn nan 16.
Semifinal nan Cup Sosai la.
Final Sosai Cup la.
Semifinal nan Cup Sosai la.
Cup gayan Cup ' semi- final yo .
Final Sosai Cup la.
Semifinal nan Cup Sosai la.
Cup gayan Cup ' semi- final yo .
Cup Cup semi- final la .
Cup Cup semi- final la .
Cup wa a trimès-final.
Wonn nan 16 nan Copa del Re la .

Cup wa a trimès-final.
Wonn nan 16 nan Copa del Re la .
Wonn nan 16 nan Copa del Re la .
  • 1983-1984 · 5yèm nan gwoup la menm nan Liga ACB , 5yèm nan gwoup A-2, ranport play-outs yo.
  • 1984-1985 · 7th nan gwoup la enpè nan Liga ACB , 1st nan gwoup A-2, trimès-final nan Scudetto jwe-konpwomi yo.
Semi final Copa de la Asociación .
  • 1985-1986 · 4yèm nan gwoup enpè nan Liga ACB , 5yèm nan gwoup A-1, trimès-final nan Scudetto jwe-konpwomi yo.
Ranpòte Copa Príncipe de Asturies (1er tit) .
  • 1986-1987 · 3yèm nan gwoup la enpè nan Liga ACB , 5yèm nan gwoup A-1, trimès-final nan Scudetto jwe-konpwomi yo.
Copa Príncipe de Asturias wonn nan 16 .
Cup wa a trimès-final.
Korać Cup trimès-final yo.
  • 1987-1988 · 3yèm nan gwoup enpè nan Liga ACB , 5yèm nan gwoup A-1, trimès-final nan Scudetto jwe-offs yo.
Copa Príncipe de Asturias trimès-final yo.
Cup wa a trimès-final.
Korać Cup trimès-final yo.
  • 1988-1989 · 8th nan gwoup A-1 nan Liga ACB , 2nd nan gwoup III, ranpòte plasman jwe-konpwomi.
Cup wa a trimès-final.
Korać Cup trimès-final yo.
  • 1989-1990 · 4yèm nan gwoup A-1 nan Liga ACB , 5yèm nan gwoup I, semi-final nan Scudetto play-offs yo.
Wonn nan 16 nan Copa del Re la .

Cup final wa a.
Korać Cup trimès-final yo.
Ranpòte Cup wa a (2èm tit)
4yèm nan Cup la chanpyon .
Cup wa a trimès-final.
Wonn nan 16 nan koup la Ewopeyen an .
4yèm nan Cup wa a .
Etap Gwoup Korać Cup la .
3èm nan Cup wa a .
Etap Gwoup Korać Cup la .
Etap Gwoup Korać Cup la .
Cup wa a trimès-final.
Wonn nan 16 nan koup la Ewopeyen an .
Cup wa a trimès-final.
Wonn nan 16 nan koup la Ewopeyen an .
Korać Cup Final.
Ranpòte Cup wa a (3èm tit) .
Korać Cup semi-final yo .

Cup wa a trimès-final.
Top 16 nan Euroleague la .
Cup Cup semi- final la .
Saporta Cup wonn nan 16.
Cup wa a trimès-final.
ULEB Cup semi-final yo .
Cup wa a trimès-final.
ULEB Cup semi-final yo .
Cup wa a trimès-final.
Sezon regilye nan Euroleague .
ULEB Cup sezon regilye.
4yèm nan FIBA EuroCup .
Cup Cup semi- final la .
Cup wa a trimès-final.

Eurocup trimès-final yo.
Cup wa a trimès-final.
Lig chanpyon sezon regilye.
Dezyèm tou Lig la chanpyon .
Cup wa a trimès-final.

Palè

Logo klib la

Lis 2021-2022

Mizajou 18 Out 2021.

Nat. Wòl Spòtif Ane Alt. Pwa Remak
5 Espay G. Adams Sola 2000 193 75
19 Espay G. Rubén Domínguez 2003 197 85
24 Chili P. Nacho Arroyo 2000 187 77
42 Montenegwo POU Nemanja Đurišić 1992 203 104
Espay AP Héctor Alderete 2002 203
Brezil Espay C. Felipe dos Anjos 1998 218 114
Espay AP Javier Beirán 1987 203 91
Etazini P. Johnny Dee 1992 183 84
Ajantin Itali P. Lucas Faggiano 1989 188 84
Espay AG Nacho Martín 1983 202 111
Lafrans BC Darel Poirier 1997 208 106

Anplwaye teknik

Antrenè: Espay Jota Cuspinera
Asistan: Espay Íñigo de la Villa, Espay Daniel Gómez

Jwè baskètbòl

Flèch-katab-categorize.svg Atik endividyèl yo ki nan lis nan Kategori: jwè baskètbòl nan CB Estudiantes

Sal nan rnome manm yo

Palmarès

Ekip la nan sezon an 2005-2006.

Tit nasyonal yo

1963 , 1992 , 2000
1986

Lòt plasman

1962-63 , 1967-68 , 1980-81 , 2003-04
1973-74 , 1975-76
1991-92
1998-99
2002-03 , 2003-04
2006-07

Prim endividyèl

MVP nan Cup wa a

Revelasyon jwè nan sezon ACB la

Liga ACB dunk chanpyon konpetisyon

Liga ACB twa-pwen chanpyon tire

Liga ACB kalite fòmasyon

Pandan ane yo, CB Estudiantes te gen divès kalite parennaj:

  • Estudiantes Monteverde (1971–1977)
  • Estudiantes Mudespa (1978–1981)
  • Estudiantes Caja Postal (1981-1982, 1989-1995)
  • Estudiantes Todagrés (1987–1988)
  • Estudiantes Bosé (1988–1989)
  • Estudiantes Argentaria (1995-1997)
  • Adecco Estudiantes (1998-2006)
  • MMT Estudiantes (2006-2009)
  • Asefa Estudiantes (2009 -...)

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Basketball Portal Basketball : Aksè nan antre Wikipedia ki gen rapò ak baskètbòl