Christian Laettner

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Christian Laettner
Christian Laettner nan Yahoo event.jpg
Christian Laettner nan 2014
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 211 cm
Pwa 110 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Zèl-pivot
Antrenè
Revokasyon karyè 2012 - jwè
2014 - antrenè
Karyè
Jèn
1984-1988 Lekòl Nichols
1988-1992 Duke Blue move lespri yo
Ekip klib yo
1992-1996 Minnesota T'wolves 276 (4.759)
1996-1998 Atlanta Hawks 186 (2,931)
1999-2000 Detroit Pistons 98 (1,123)
2000-2001 Dallas Mavericks 53 (398)
2001-2004 Lave. Asistan 206 (1.650)
2004-2005 Miami Heat 49 (260)
2011-2012 Jacksonville Giants
Nasyonal
1990-1992 Etazini Etazini 37
Antrenè karyè
2012 FW foumi fache (vis)
2013-2014 FW foumi fache (vis)
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Barcelone 1992
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Bwonz Ajantin 1990
Transparent.png Chanpyona Ameriken an
Ajan Meksik 1989
Etazini 1992
Drapo PASO.svg Jwèt Pan Ameriken
Bwonz Lahavàn 1991
Logo fiksyon pou Goodwill Games.svg Jwèt bòn volonte
Ajan Seattle 1990
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Donald kretyen Laettner ( Angola , 17 August 1969 ) se yon ansyen jwè baskètbòl ak antrenè baskètbòl US , pwofesyonèl nan NBA a . Konsidere kòm youn nan pi gwo jwè yo nan kolèj nan tout tan, [1] te de fwa chanpyon NCAA (1991 ak 1992) ak Duke . Li te jwe 13 sezon NBA , mete chemiz lan ak 6 ekip diferan.

Karyè

Kolèj

Laettner se sitou li te ye pou piki genyen l 'make dezyèm dènye a kont Kentucky , ki te touche Duke genyen final la NCAA, pafwa konsidere kòm jwèt la kolèj ki pi enteresan janm jwe. [2] [3] [4] [5] Pandan tout jwèt la Laettner, nan yon stratosfè pèfòmans an jeneral, te pote avèk li 100% soti nan jaden an (10 nan 10) tou de soti nan gratis (10 nan 10). Jwèt sa a fenomenn touche l 'an 1993, twa prim ESPY , youn pou "Pi bon pèfòmans anba presyon", youn pou "Pi bon jwe nan ane a nan NCAA la" (pou baton dramatik buzzer l' yo) ak yon sèl pou "Pi bon kolèj jwè nan 'ane "

# 32 Nimewo a nan Jersey li te pran retrèt li an 1992, yon onè ke Duke te pèmèt sèlman senk lòt jwè nan istwa li yo [6] . Nan kat ane yo ak move lespri yo ble yo te kòmanse rapòte yon mwayèn de 16.6 pwen ak 7.7 rebondi pou chak jwèt, yo te premye a tout tan pou Duke nan fiziyad la nan twa pousantaj (48.5%).

Laettner se tou sonje pou yon lòt pi popilè buzzer batè, bay nòt kont UConn nan uit final la nan tounwa a NCAA an 1990; ak Duke 78-77 desann nan yon pwen, Chris te ateri yon piki so long ranje anvan rès 2.4 segonn yo sou revèy la te fini.

Li se youn nan sèlman kat jwè ki te patisipe kat fwa nan kat final la . Li toujou kenbe plizyè dosye tounwa:

  • Pi wo kantite pwen nòt: 407
  • Pi gwo kantite lanse gratis bay nòt: 142
  • Pi gwo kantite lans gratis te eseye: 167
  • Pifò jwèt te jwe: 23

Ekip rèv

Chris Laettner te jwè a kolèj sèlman yo dwe konvoke nan ekip la rèv ki te patisipe nan 1992 Barcelona Olympics yo , bat nenpòt lòt ekip ak fatra konsiderab ak genyen tounwa a. Laettner se souvan konsidere kòm lyen ki fèb nan fòmasyon sa a bèl pouvwa, ak tan li te an pati kritike desizyon an konvoke li nan plas lòt jwè pwofesyonèl ki pi byen koni tankou Isiah Thomas ak Dominique Wilkins , oswa kolèj destine fè yon karyè gwo NBA tankou kòm Shaquille O'Neal [ sitasyon bezwen ].

NBA

Laettner te chwazi ak 3yèm an jeneral ki te rele pa Minnesota Timberwolves nan NBA Draft an 1992 , apre Shaquille O'Neal ak Alonzo Mourning ; tout twa ta pita jwe ansanm nan Miami Heat nan 2005. Pandan trèz ane li nan karyè NBA li te yon manm nan Timberwolves yo, Atlanta Hawks , Detroit Pistons , Dallas Mavericks , Washington Wizards ak Miami Heat.

Nan NBA li etabli tèt li kòm yon bon jwè nan pozisyon yo pivot ak pouvwa pou pi devan ; li te vote nan pi bon kwentèt rookie an 1993 e li te jwe yon jwèt tout zetwal an 1997. Sepandan, li pa janm vin sipèsta anpil moun te espere, nan kontras ak sa ki te pase nan de sant sa yo chwazi devan l 'nan bouyon an 1992. li te rate yon bon pati nan sezon an 1998-99 akòz yon aksidan, sèvi ak li nan jaden an ak figi l '(jouk lè sa a trè respektab) soufri yon bès byen file. An 2003 li te sispann pou 5 jwèt, paske li te itilize dwòg pou amelyore pèfòmans [7] . Li te fini karyè li an 2005 kòm yon rezèv nan Miami Heat la.

Estatistik

Lejand
PG Jwèt te jwe PT Alimèt kòm yon starter MP Minit pou chak jwèt
TC% Pousantaj nan vaksen soti nan jaden an sib 3P% Pousantaj vaksen twa pwen TL% Pousantaj lanse gratis
RP Detant pou chak jwèt AP Ede pou chak jwèt PRP Boul yo vòlè li pou chak jwèt
SP Arè pou chak jwèt PP Pwen pou chak jwèt Fonse Karyè segondè
Li vle di yon sezon nan ki li te genyen tit la

NCAA

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1988-1989 Duke Blue move lespri yo 36 - 16.9 72.3 100.0 72.7 4.7 1.2 1.0 0.8 8.9
1989-1990 Duke Blue move lespri yo 38 - 29.9 51.1 50.0 83.6 9.6 2.2 1.6 1.1 16.3
1990-1991 Duke Blue move lespri yo 39 - 30.2 57.5 34.0 80.2 8.7 1.9 1.9 1.1 19.8
1991-1992 Duke Blue move lespri yo 35 - 32.2 57.5 55.7 81.5 7.9 2.0 2.1 0.9 21.5
Karyè 148 - 27.4 57.4 48.5 80.6 7.8 1.8 1.6 1.0 16.6

NBA

Sezon regilye

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1992-1993 Minnesota T'wolves 81 81 34.9 47.4 10.0 83.5 8.7 2.8 1.3 1.0 18.2
1993-1994 Minnesota T'wolves 70 67 34.7 44.8 24.0 78.3 8.6 4.4 1.2 1.2 16.8
1994-1995 Minnesota T'wolves 81 80 34.2 48.9 32.5 81.8 7.6 2.9 1.2 1.1 16.3
1995-1996 Minnesota T'wolves 44 44 34.5 48.6 29.0 81.6 6.9 2.9 0.9 1.0 18.0
1995-1996 Atlanta Hawks 30 27 32.6 48.9 0.0 82.3 7.9 2.3 1.0 0.9 14.2
1996-1997 Atlanta Hawks 82 82 38.3 48.6 35.2 81.6 8.8 2.7 1.2 0.8 18.1
1997-1998 Atlanta Hawks 74 49 30.8 48.5 22.2 86.4 6.6 2.6 1.0 1.0 13.8
1998-1999 Detroit Pistons 16 0 21.1 35.8 33.3 77.2 3.4 1.5 0.9 0.8 7.6
1999-2000 Detroit Pistons 82 82 29.8 47.3 29.2 81.2 6.7 2.3 1.0 0.5 12.2
2000-2001 Detroit Pistons 53 35 17.5 51.1 33.3 81.7 4.0 1.3 0.8 0.5 7.5
2000-2001 Lave. Asistan 25 13 29.3 49.1 30.0 84.4 6.1 2.3 1.2 0.8 13.2
2001-2002 Lave. Asistan 57 48 25.3 46.4 20.0 86.8 5.3 2.6 1.1 0.4 7.1
2002-2003 Lave. Asistan 76 66 29.1 49.4 12.5 83.3 6.6 3.1 1.1 0.5 8.3
2003-2004 Lave. Asistan 48 18 20.5 46.5 28.6 80.0 4.8 1.9 0.8 0.6 5.9
2004-2005 Miami Heat 49 0 15.1 58.2 14.3 76.3 2.7 0.8 0.7 0.3 5.3
Karyè 868 692 29.7 48.0 26.1 82.0 6.7 2.6 1.1 0.8 12.8
Tout-Star 1 0 24.0 60.0 - 100.0 11.0 2.0 1.0 1.0 7.0

Faz eliminatwa

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1996 Atlanta Hawks 10 10 33.4 48.4 33.3 70.4 6.9 1.5 1.2 1.0 15.7
1997 Atlanta Hawks 10 10 40.3 40.5 19.0 85.7 7.2 2.6 1.0 0.8 17.6
1998 Atlanta Hawks 4 0 21.8 34.3 0.0 88.2 4.3 1.0 1.5 0.3 9.8
1999 Detroit Pistons 5 0 24.6 42.6 - 78.6 2.8 2.2 0.8 0.2 10.2
2000 Detroit Pistons 3 3 25.0 41.2 - 75.0 5.0 2.0 0.0 0.3 6.7
2005 Miami Heat 13 0 10.5 50.0 0.0 83.3 1.9 0.5 0.3 0.0 2.2
Karyè 45 23 25.7 43.2 17.9 79.4 4.7 1.5 0.8 0.5 10.5

Pi wo nan karyè

  • Pwen maksimòm: 37 vs Chicago Bulls (26 Desanm 1996) [8]
  • Detant maksimòm: 19 vs Utah Jazz (9 Mas 1993)
  • Maksimòm ede: 9 (5 fwa)
  • Vòlè maksimòm: 6 (2 fwa)
  • Blòk maksimòm: 5 (4 fwa)
  • Maksimòm minit te jwe: 51 (4 fwa)

Prim ak rekonesans

Remak

  1. ^ (EN) SportsIllustrated.cnn.com Depoze 22 jen 2011 nan Achiv Entènèt .
  2. ^ (EN) MSN.FoxSport.com Depoze nan dat 28 oktòb 2007 nan Achiv Entènèt .
  3. ^ (EN) Espn.go.com
  4. ^ (EN) Enquirer.com
  5. ^ (EN) BigBlueHistory.net
  6. ^ ( EN ) DukeUpdate.com [ lyen kase ]
  7. ^ cbc.ca
  8. ^ Christian Laettner - NBA karyè pi bon sou basketball.realgm.com. Rekipere 16 jen 2020 .

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Otorite kontwòl VIAF (EN) 2210172 · ISNI (EN) 0000 0000 5344 7931 · LCCN (EN) no2005117128 · WorldCat Identities (EN) lccn-no2005117128