Cheryl Miller

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Cheryl Miller
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 191 cm
Pwa 64 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Antrenè (ansyen elye
Revokasyon karyè 1986 - jwè
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (1995)
FIBA Hall nan rnome (2010)
Sal baskètbòl fanm nan rnome (1999)
Karyè
Jèn
1978-1982 Riverside Polytechnic Lekòl Segondè
1982-1986 USC trwayen
Nasyonal
1983-1986 Etazini Etazini
Antrenè karyè
1986-1991 USC trwayen (vis)
1993-1995 USC trwayen 44-14
1997-2000 Phoenix Mèki 70-52
2014-2016 Langston Inivèsite 48-12
2016-2019 CSULA G. Eagles 38-46
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Los Angeles 1984
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Ajan Brezil 1983
Inyon Sovyetik 1986
Drapo PASO.svg Jwèt Pan Ameriken
Karakas 1983
Logo fiksyon pou Goodwill Games.svg Jwèt bòn volonte
Moskou 1986
→ Senbòl la endike yon transfè prè.
Estatistik mete ajou nan 31 Mas 2019

Cheryl D. Miller ( Riverside , 3 janvye 1964 ) se yon ansyen jwè baskètbòl ak antrenè baskètbòl ameriken .

Pi gran sè NBA zetwal Reggie Miller nan nineties yo, ak ti sè ansyen MLB ranmasaj Darrel Miller , li se yon manm nan Basketball Hall la nan rnome e li se yon chanpyon Los Angeles Olympic 1984 .

Karyè

Lekòl segondè

Soti nan 1978 a 1982 Cheryl Miller te jwe nan ekip la nan Riverside Polytechnic High School , yon lekòl segondè nan vil li, ki mennen ekip la nan yon dosye 132 ranport ak 4 pèt. Li te premye jwè a, gason oswa fi, yo te rele tout-Ameriken pa magazin Parad pou kat ane konsekitif. Pandan dènye ane l 'yo, li bay nòt 105 pwen nan yon jwèt kont Norte Vista lekòl segondè .

Inivèsite a

Aprè lekòl segondè , Cheryl Miller demenaje ale rete nan University of Southern California (USC). 1.87m wotè, li te jwe tankou yon ti pi devan . Nan kat ane yo nan baskètbòl inivèsite li bay nòt 3.018 pwen, dezyèm tout tan apre Carol Blazejowski . Li te rele tout-Ameriken kat fwa, li te genyen prim Naismith pou pi bon jwè kolèj pou Ane a twa fwa, epi li te resevwa twofe Wade la .

Miller te dirije trwayen yo USC nan de tit NCAA nan 1983 ak 1984, yo te rele konpetisyon an MVP , ak yon dosye sou 112 ranport ak 20 pèt. Nan sezon final li, li te genyen prim Naismith la pou twazyèm fwa, osi byen ke prim Broderick la, e li te rele Inivèsite jwè baskètbòl pou Ane a; mete plizyè dosye pou USC, ki gen ladan pwen bay nòt (3.018 total, 23.6 pou chak jwèt), rbondi (1.534 total, 12.0 pou chak jwèt), vaksen (1.159), lanse gratis (700) ak vòlè (462).

Pandan se tan, ak jersey ekip nasyonal ameriken an, Cheryl Miller te genyen meday an lò nan jwèt Panameriken yo nan Karakas an 1983, nan olenpik Los Angeles yo an 1984 ak nan jwèt bòn volonte nan Moskou an 1986.

An 1986, dènye ane li nan kolèj, Sports Illustrated te rele li pi fò jwè baskètbòl nan tout nasyon an, tou de pou gason ak fanm. Li te premye fanm ki te resevwa yon nominasyon pou prim Sullivan , ke Inyon Atletik Amatè (AAU) bay pi bon espòtif Ameriken ki pa pwofesyonèl. USC retire nimewo jersey li a, 31, yon onè ki pa janm te anvan bay sou yon jwè Trojan.

Aprè inivèsite

Lè yo fin diplome, Cheryl Miller te resevwa pwopozisyon anbochaj nan plizyè lig pwofesyonèl, ki gen ladan lig gason gason lig lig baskètbòl la. Sepandan, blesi nan jenou an anpeche l kontinye jwe. Soti nan 1986 a 1991 li te travay kòm yon antrenè asistan nan USC ak kòm yon kòmantatè espò nan televizyon .

Soti nan 1993 a 1995 li te antrenè tèt nan USC, ki mennen ekip la nan tounwa a NCAA pou de sezon, ak yon dosye an jeneral nan 44 ranport ak 14 pèt. Li pita antrenè franchiz la Phoenix Mèki nan Asosyasyon Nasyonal Basketball Fanm (WNBA) pou kat sezon, soti nan 1997 a 2000, tou sèvi kòm manadjè jeneral . An 1998 li te pran ekip la nan lig final yo, pita li te pèdi nan komèt Houston yo . Li te demisyone nan pòs li an 2000, pita an konsideran wòl komantatè televizyon.

An 1995 Cheryl Miller te antre nan Hall la nan baskètbòl t'ap nonmen non , sal la baskètbòl t'ap nonmen non . An 1999 li te enkli tou nan baskèt Fanm ki fèk fòme Sal renome a , sal renome dedye a baskèt fanm yo.

Prim ak rekonesans

Lyen ekstèn

Otorite kontwòl VIAF ( EN ) 308181050 · LCCN ( EN ) no2014007260 · WorldCat Identities ( EN ) lccn-no2014007260