Charles Barkley

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Charles Barkley
Charles Barkley reprezante 1992 Dream Team.jpg la
Charles Barkley nan 2010
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 195 cm
Pwa 114 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Gwo pou pi devan
Revokasyon karyè 2000
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2006)
Karyè
Jèn
Leeds lekòl segondè
1981-1984 Auburn Tigers
Ekip klib yo
1984-1992 Philadelphia 76ers 610 (14,184)
1992-1996 Phoenix Suns 280 (6556)
1996-2000 Houston wòkèt 183 (3017)
Nasyonal
1983-1996 Etazini Etazini
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Barcelone 1992
Atlanta 1996
Transparent.png Chanpyona Ameriken an
Etazini 1992
FISU Entènasyonal Inivèsite Sport Federation.svg Inivèsya
Bwonz Edmonton 1983
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Charles Wade Barkley ( Leeds , 20 fevriye 1963 ) se yon ansyen jwè baskètbòl ameriken , wòl pouvwa pou pi devan .

Ti non Sir Charles, nan 1993 li te rele MVP nan sezon an nan 1997 te mete pa NBA a nan lis la nan 50 pi bon jwè yo nan tout tan , ak nan 2006 te antre nan Hall la t'ap nonmen non Basketball .

Li aktyèlman ap travay nan televizyon kòm yon analis espò ap fè pwogram nan "Anndan NBA a" ansanm ak jwè ansyen Shaquille O'Neal , Kenny Smith ak jounalis Ernie Johnson Jr.

Karyè

Kolèj

Barkley te jwe kolèj pou Auburn University. Nan Auburn li te jwe sitou kòm yon sant, byenke wotè li, apeprè 195 santimèt, [1] te mwens pase wòl kanmarad an mwayèn. [2] Byen bonè nan karyè li, Barkley te gen yon pwoblèm pwa: pandan tan li nan kolèj, depase 135 kg. Ti non Mound Round nan Rebound [1] (literalman, "wonn nan ti mòn lan detant") retounen nan jou yo nan rete l 'nan Auburn, kote li te vin pi popilè pou yo te fè delivre yon pitza jan li te chita sou ban an pandan yon match nan sezon regilye a.

NBA

Philadelphia 76ers

Charles Barkley anvan yon jete gratis ak chemiz la nan 76ers

Barkley te fè premye l 'nan NBA a nan 1984 ak Philadelphia 76ers yo , e pli vit te vin lidè nan ekip li a, ki li te mennen nan faz eliminatwa yo chak ane jouk plasman li nan Phoenix Suns yo , an 1992. Avèk 76ers yo te gen yon mwayèn de 24.3 pwen matche ak.

Fwa sa a, Barkley byen vit te vin yon senbòl nan ekip la, e li te youn nan jwè yo kèk nan NBA a yo te kalkile nan mitan maryonèt yo nan pwogramasyon an Kòmanse nan Kenner . Men, Barkley te patisipe tou nan kèk scandales minè, ki gen ladan tapaj nan pi popilè ak sant la nan Detroit Pistons Bill Laimbeer la , nan 1990.

Phoenix Suns

Barkley te vin yon pati vital nan Suns yo , sa ki lakòz youn nan gwo chabwak yo nan sezon an 1992-93, ki wè ekip la fè li nan final yo, kote Barkley nòt yon mwayèn de 25 pwen pou chak jwèt ak resevwa prim lan MVP nan sezon regilye a , vin youn nan jwè yo ki pi popilè tout tan pou fanatik ekip li a. Nan final NBA yo, Barkley ak Suns yo gen pou yo rann tèt yo bay Michael Jordan ak Chicago Bulls li yo , pami ki gen yon lòt ekip rèv parèy, Scottie Pippen , nan sis jwèt (4-2), malgre Barkley te di zanmi l ' Jordan te ke Suns yo ta genyen tit la. Se te premye ak dènye aparisyon li nan final yo.

An 1994 li te yon lòt fwa ankò protagonist a nan sezon an Phoenix , ki moun ki pèdi nan semifinal yo nan Konferans Lwès la nan 7 jwèt pa evantyèlman chanpyon Houston wòkèt yo . An 1995, istwa repete tèt li kòm ane anvan an nan faz eliminatwa yo, ak nan 1996, Barkley ak Suns yo te resevwa yon dosye kèlkonk nan 41 ranport ak 41 defèt nan sezon regilye a.

Houston wòkèt

Houston wòkèt yo , vini sou yon eliminasyon pike nan faz eliminatwa yo '96 pou men Seattle , yo jwenn li nesesè ranfòse ekip la sitou andedan zòn nan ak lokalize nonm lan dwa pou Barkley. Wòkèt yo te bay Suns kat jwè yo ( Robert Horry , Sam Cassell , Chucky Brown ak Mark Bryant ) pou genyen li. Lè kontra a tonbe nan, Houston te imedyatman endike pa ekspè kòm youn nan konkiran yo ki pi kredib pou tit la NBA: li te kapab deplwaye ansanm twa nan pi gwo jwè yo nan katreventèn yo ak katrevendis Hakeem "rèv la" Olajuwon , Clyde "glise nan" Drexler ak jis "Sir" Charles Barkley. Men, kòm yon manm ekip soti nan Texas , Barkley te souvan soufri de blesi, espesyalman nan do a, ki te mennen l 'pran retrèt ou nan lane 2000.

Malgre pwoblèm fizik yo, sepandan, Sir Charles toujou te jwe yon wòl enpòtan nan wòkèt yo: nan premye ane li nan Houston li bay nòt 19,2 pwen e li te kaptire 13,5 rebondi pou chak jwèt, rive ak ekip Texas la nan yon etap nan final la (Houston te bat nan final konferans lan pa Jazz Utah ). Sezon final li nan NBA a te wè l 'nòt 14 pwen pou chak jwèt sou 19 jwèt, anvan yo blese seryezman tandon kwadrisèps dwa li a sou li a, 8 desanm 1999 pandan yon match sezon regilye kont Philadelphia 76ers yo , ekip la anpil li te avèk yo. premye uit ane yo nan karyè long li. Karyè ki te sanble yo te fini sou jaden an menm ki te sou li te kòmanse: doktè yo an reyalite te di l 'ke li pa janm ta kapab jwe ankò. Kat mwa pita, sepandan, Barkley reaparèt sou planche a, devan fanatik lakay li, ki fè nòt yon panyen, 19 avril 2000 kont Vancouver Grizzlies yo . Touswit apre match sa a, li te anonse retrèt li.

Barkley se youn nan ganyan yo kèk nan prim lan kòm MVP nan ane a pa janm te genyen bag la NBA. Nimewo li 34 Jersey te retrete pa Auburn Tigers, Philadelphia 76ers yo ak Phoenix Suns yo .

Nasyonal

An 1984 li te tonbe nan ekip la pou olenpik yo nan Los Angeles pa Bob Knight apre yo fin fè yon apresyasyon sarcastic sou soulye antrenè a pandan yon antrennman.

An 1992 li te chwazi yo patisipe nan jwèt yo Olympic nan Barcelona 1992 , kote ki gen premye aparisyon nan jwè yo pwofesyonèl NBA nan jwèt yo Olympic kòm yon manm nan " Ekip la rèv " orijinal la, pwobableman fòmasyon nan baskètbòl pi fò nan tout tan , ansanm ak lòt gwo jwè tankou Michael Jordan , Magic Johnson ak Larry Bird , genyen meday lò a.

An 1996 repete lò a Olympic nan olenpik yo nan Atlanta an 1996 . Kòm an 1992, Barkley konfime tèt li kòm marqueur nan tèt ak rebounder nan ekip Ameriken an ak 12.4 pwen ak 6.6 rbondi pou chak jwèt; nplis de sa, ak yon fiziyad remakab 81.6%, li mete yon nouvo dosye Olympic.

Estatistik

Lejand
PG Jwèt te jwe PT Alimèt kòm yon starter MP Minit pou chak jwèt
TC% Pousantaj nan vaksen soti nan jaden an sib 3P% Pousantaj nan twa pwen vaksen TL% Pousantaj lanse gratis
RP Detant pou chak jwèt AP Ede pou chak jwèt PRP Boul yo vòlè li pou chak jwèt
SP Arè pou chak jwèt PP Pwen pou chak jwèt Fonse Karyè segondè
* Premye nan lig la

Pandan karyè NBA l 'yo, Barkley bay nòt 23,757 pwen nan sezon regilye a, pou yon mwayèn de 22,1 pwen pou chak jwèt, ak 12,546 rbondi, pou yon mwayèn de 11,7 pou chak jwèt. Nan faz eliminatwa li te kenbe yon mwayèn de 23.0 pwen ak 12.9 rebondisman.

Li te chwazi 11 fwa pou ' NBA All-Star jwèt la , men li te patisipe nan sèlman 9 edisyon: an 1994 ak nan 1997 te oblije bay moute yon aksidan.

NCAA

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1981-1982 Auburn Tigers 28 - 26.6 59.5 - 63.6 9.8 1.1 0.5 1.8 12.7
1982-1983 Auburn Tigers 28 - 27.9 64.4 - 63.1 9.5 1.8 1.1 1.6 14.4
1983-1984 Auburn Tigers 28 - 28.4 63.8 - 68.3 9.5 2.1 1.1 1.8 15.1
Karyè 84 - 27.6 62.6 - 65.2 9.6 1.6 0.9 1.7 14.1

NBA

Sezon regilye

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1984-1985 Philadelphia 76ers 82 60 28.6 54.5 16.7 73.3 8.6 1.9 1.2 1.0 14.0
1985-1986 Philadelphia 76ers 80 80 36.9 57.2 22.7 68.5 12.8 3.9 2.2 1.6 20.0
1986-1987 Philadelphia 76ers 68 62 40.3 59.4 20.2 76.1 14.6 * 4.9 1.8 1.5 23.0
1987-1988 Philadelphia 76ers 80 80 39.6 58.7 28.0 75.1 11.9 3.2 1.3 1.3 28.3
1988-1989 Philadelphia 76ers 79 79 39.1 57.9 21.6 75.3 12.5 4.1 1.6 0.9 25.8
1989-1990 Philadelphia 76ers 79 79 39.1 60.0 21.7 74.9 11.5 3.9 1.9 0.6 25.2
1990-1991 Philadelphia 76ers 67 67 37.3 57.0 28.4 72.2 10.1 4.2 1.6 0.5 27.6
1991-1992 Philadelphia 76ers 75 75 38.4 55.2 23.4 69.5 11.1 4.1 1.8 0.6 23.1
1992-1993 Phoenix Suns 76 76 37.6 52.0 30.5 76.5 12.2 5.1 1.6 1.0 25.6
1993-1994 Phoenix Suns 65 65 35.4 49.5 27.0 70.4 11.2 4.6 1.6 0.6 21.6
1994-1995 Phoenix Suns 68 68 35.0 48.6 33.8 74.8 11.1 4.1 1.6 0.7 23.0
1995-1996 Phoenix Suns 71 71 37.1 50.0 28.0 77.7 11.6 3.7 1.6 0.8 23.2
1996-1997 Houston wòkèt 53 53 37.9 48.4 28.3 69.4 13.5 4.7 1.3 0.5 19.2
1997-1998 Houston wòkèt 68 41 33.0 48.5 21.4 74.6 11.7 3.2 1.0 0.4 15.2
1998-1999 Houston wòkèt 42 40 36.3 47.8 16.0 71.9 12.3 4.6 1.0 0.3 16.1
1999-2000 Houston wòkèt 20 18 31.0 47.7 23.1 64.5 10.5 3.2 0.7 0.2 14.5
Karyè 1073 1012 36.7 54.1 26.6 73.5 11.7 3.9 1.5 0.8 22.1
Tout-Star 11 7 23.2 49.5 25.0 62.5 6.7 1.8 1.3 0.4 12.6

Faz eliminatwa

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1985 Philadelphia 76ers 13 2 31.4 54.0 66.7 73.3 11.1 2.0 1.8 1.2 14.9
1986 Philadelphia 76ers 12 12 41.4 57.8 6.7 69.5 15.8 * 5.6 2.3 1.3 25.0
1987 Philadelphia 76ers 5 5 42.0 57.3 12.5 80.0 12.6 2.4 0.8 1.6 24.6
1989 Philadelphia 76ers 3 3 45.0 64.4 20.0 71.0 11.7 5.3 1.7 0.7 27.0
1990 Philadelphia 76ers 10 10 41.9 54.3 33.3 60.2 15.5 * 4.3 0.8 0.7 24.7
1991 Philadelphia 76ers 8 8 40.8 59.2 10.0 65.3 10.5 6.0 1.9 0.4 24.9
1993 Phoenix Suns 24 24 42.8 47.7 22.2 77.1 13.6 4.3 1.6 1.0 26.6
1994 Phoenix Suns 10 10 42.5 50.9 35.0 76.4 13.0 4.8 2.5 * 0.9 27.6
1995 Phoenix Suns 10 10 39.0 50.0 25.7 73.3 13.4 3.2 1.3 1.1 25.7
1996 Phoenix Suns 4 4 41.0 44.3 25.0 78.7 13.5 3.8 1.0 1.0 25.5
1997 Houston wòkèt 16 16 37.8 43.4 28.9 76.9 12.0 3.4 1.2 0.4 17.9
1998 Houston wòkèt 4 0 21.8 52.2 0.0 57.1 5.3 1.0 1.3 0.0 9.0
1999 Houston wòkèt 4 4 39.3 52.9 28.6 66.7 13.8 3.8 1.5 0.5 23.5
Karyè 123 108 39.4 51.3 25.5 71.7 12.9 3.9 1.6 0.9 23.0

Pi wo nan karyè

Palmarès

1984-85
1985-86, 1986-87, 1987-88 , 1988-89 , 1989-90 , 1990-91 , 1991-92, 1992-93 , 1993-94, 1994-95, 1995-96
1987 , 1988 , 1989 , 1990 , 1991 , 1992 , 1993 , 1994, 1995 , 1996 , 1997
1991
1992-93
Barcelone 1992 , Atlanta 1996
Etazini nan Amerik 1992

Soti nan jaden an

Li te parèt nan wòl nan tèt li, nan fim nan Gade ki moun ki pale kounye a! ak espas JAS , osi byen ke nan seri televizyon an kostim , Goldbergs yo ak fanmi modèn . Yon parody nan li te fè nan Pokemon Clover Hack rom la rele Barbarkley

Remak

  1. ^ A b NBA.com .
  2. ^ (EN) Noah Liberman, When Height Becomes a Tall Tale , on nytimes.com, 22 jen 2008. Retrieved on July 10, 2017.
  3. ^ Charles Barkley - NBA karyè pi bon sou basketball.realgm.com. Rekipere 14 jen 2020.

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 117908688 · ISNI ( EN ) 0000 0000 8330 4069 · LCCN ( EN ) n91103782 · NDL ( EN , JA ) 00511889 · WorldCat Identities ( EN ) lccn-n91103782