Bob McAdoo

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Bob McAdoo
Bob McAdoo (Olimpia Milano) .jpg
McAdoo pandan ane li nan Olimpia Milano
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 206 cm
Pwa 95 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Pro scout (ansyen gwo pi devan , ansyen antrenè )
Revokasyon karyè 1992 - jwè
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2000)
Karyè
Jèn
Ben Smith Lekòl Segondè
1969-1971 Vincennes Junior College
1971-1972 N. Carol. Pinga'w Tar
Ekip klib yo
1972-1976 Sou entènèt jwèt Buffalo Braves 334 (9,434)
1976-1979 NY Knicks 171 (4.560)
1979 Boston Celtics 20 (411)
1979-1981 Detroit Pistons 64 (1.294)
1981 NJ Nets 10 (93)
1981-1985 LA Lakers 224 (2.701)
1985-1986 Philadelphia 76ers 29 (294)
1986-1990 Olimpia Milan 115
1990-1992 Libertas Forlì 43 (1.297)
1992 Fabriano panyen 2 (44)
Nasyonal
1971 Etazini Etazini 2
Antrenè karyè
1995-2014 Miami Heat (vis)
→ Senbòl la endike yon transfè prè.
Estatistik mete ajou kòm nan 30 avril, 2014

Robert Allen "Bob" McAdoo jr. ( Greensboro , 25 September 1951 ) se yon ansyen jwè baskètbòl ak antrenè baskètbòl US , pwofesyonèl nan NBA a ak nan peyi Itali. Soti nan 1995 a 2014 li te asistan manadjè nan Miami Heat la .

Li te jwe pou 13 ane nan NBA a , kote li te eli rookie nan ane a nan 1973 ak MVP nan 1975. Pita li te jwe tou nan peyi Itali, soti nan 1986 a 1992.

Bob McAdoo se sèl NBA MVP ki pa te enkli nan Top 50 Lig Top 50 Jwè lis Lig la an 1996. Li te enkli nan 2006 TNT a 2006 "Next 10" lis la.

NCAA karyè

Pa yon elèv trè bon, li echwe pou pou pase egzamen an antre nan University of North Carolina . Se poutèt sa, li enskri nan Vincennes Junior College nan Eta Indiana ak nan ki li te dirije ekip la pou de zan. An 1971 estati akademik li amelyore ak McAdoo demenaje ale rete nan University of North Carolina, jis kote li reve pou ale depi nan konmansman an. Nan yon sèl ane li nan North Carolina, Talon yo Tar te gen yon dosye dosye sou 29 ranport ak 5 pèt yo e te fè li nan kat final la . Malgre yon bon pèfòmans sou pati l 'yo, yo te bat nan semi-final yo pa Eta Florid . Nan fen ane a li te enkli nan premye ekip la tout-Amerik apre yon sezon nan 19.5 pwen ak 10.1 rbondi pou chak jwèt.

Karyè pwofesyonèl

Kòmansman yo

Nan ete 1972 li te deklare tèt li kalifye pou bouyon an , kote franchiz ki fèk fòme Buffalo te chwazi l kòm dezyèm an jeneral. Nan premye sezon l 'yo te rele Rookie pou Ane a ak mwayèn nan 18 pwen ak 9.1 rebondisman, men ekip li a te genyen sèlman 21 jwèt. Ane annapre a Bob te fè tout dout sou tèt li disparèt: li te rele nan jwèt la tout zetwal ak te genyen tou de marqueur yo ak pousantaj la nan piki. Brav yo te genyen 42 jwèt e yo te rive nan faz eliminatwa a pou premye fwa nan kout istwa yo, kote yo te elimine pa Boston Celtics yo .

Konsakrasyon an

Nan 1974-75 Buffalo fèmen ak twazyèm pi bon dosye lig la, 49-33. McAdoo te gen yon sezon espektakilè fini premye nan scorers yo tèt (34,5 pwen pou chak jwèt), nan sa yo ki an total rbondi (1,155), minit total te jwe (3,539) ak pwen total (2,831). Pèfòmans sa yo garanti l 'tit la nan MVP. Nan faz eliminatwa yo, sepandan, Braves yo te bat pa Washington nan sèt jwèt. Bob te genyen pi gwo marqueur pou twazyèm fwa nan yon ranje nan 1975-76 ak 31.1 pwen pou chak jwèt ak Buffalo te genyen yon seri faz eliminatwa kont Philadelphia la pou premye fwa, men li te ankò elimine pa Boston Celtics, ki moun ki ta pita genyen. .

Premye pwoblèm yo

McAdoo te kòmanse santi li pa satisfè ak plenyen sou atansyon a ensifizan medya yo te bay lavil l 'yo. Nan mitan sezon 1975-76 la li te sispann pa Prezidan Paul Snyder pou refize yon tchekòp medikal apre li te manke yon jwèt. Episode sa a konplike relasyon ki genyen ant jwè a ak klib l 'yo. An reyalite, nan mitan sezon sa a li te vann bay New York Knicks , kote li te rete pou sèlman yon ane. Isit la te kòmanse yon seri long transfè: li te jwe pou Boston Celtics nan 1978-79, pou Detroit Pistons ant 1979 ak 1981, 10 jwèt ak New Jersey Nets ak rès sezon 1981-82 la ak Los Angeles Lakers yo .

Dènye ane ki sot pase yo nan NBA a

Bob te jwe dènye ane li yo nan NBA pou Los Angeles Lakers, yon ekip kote li te rive nan Ev Nwèl 1981. Nan franchiz Kalifòni an li te jwe pandan twa sezon edmi e li te ofri yon kontribisyon valab nan ban an: li te genyen de tit ak yon twazyèm fwa li te rive nan final la, ki Lakers yo pèdi devan trè fò Philadelphia 76ers nan Julius Erving ak Moyiz Malone . Men, nouvo desepsyon yo te ap tann pou l '. Lakers yo deside konsantre sou jèn yo epi yo pa fè egzèsis opsyon pou pwolonje kontra li a. Se konsa, li te pase sezon ete a ak otòn nan 1985 negosye ak 76ers yo, ki moun ki anboche l 'pou dezyèm mwatye nan sezon an. Pou ekip la nan "Vil la nan renmen frè" li te jwe 29 jwèt.

McAdoo tire ak Filanto Forlì

Ane sa yo nan peyi Itali

Bob McAdoo nan aksyon ak chemiz Philips Milano

Pa vle retire li epi yo pa satisfè ak òf la nan Philadelphia, McAdoo siyen ak Olimpia Milano nan lig Italyen an [1] . Nan 35 ak nan premye ane li nan Ewòp li pouse ekip la milanèz, nan moman sa a yo rele Tracer nan omaj sponsò a, konkeri chanpyona yo Italyen ak Ewopeyen an ak nimewo ekstraòdinè (26.1 pwen pou chak jwèt ak 10.2 rebondisman). Ane annapre a Tracer a se ankò chanpyon Ewopeyen an, pèdi olye pou final la chanpyona ak Scavolini Pesaro. An 1989 Philips Milano te genyen Scudetto a nan yon ras memorab ak trè sere 5 nan Livorno. Nan jwèt sa a nou sonje kounye a 38-zan McAdoo a pa pou enpak ofansif l 'yo, mwens devaste pase nòmal, men pou yon plonje sou partez la nan minit yo desizif ki anpeche yon panyen fasil pou ekip la Livorno. Eksperyans Italyen li fini apre sèt ane pase ant Milan, Forli ak Fabriano ak mwayèn jeneral nan 27.0 pwen ak 8.9 rebondisman. Li te pran retrèt li an 1992 a laj 41 an.

Palmarès

Klib

Los Angeles Lakers: 1982 , 1985
Olimpia Milano: 1986-87 , 1988-89
Olimpia Milano: 1986-87
Olimpia Milano: 1986-87 , 1987-88
Olimpia Milano: 1987

Endividyèl

1972-1973
1972-1973
1973-1974 , 1974-1975 , 1975-1976
1974 , 1975 , 1976 , 1977 , 1978
1973-1974
1974-1975
1974-1975
1987-1988

Remak

  1. ^ McAdoo yon etwal nan avantaj yo rive , nan La Stampa , n. 215, Turin, 13 septanm 1986, p. 23.

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 2012896 · ISNI ( EN ) 0000 0000 5030 7888 · LCCN ( EN ) no00053055 · WorldCat Identities ( EN ) lccn-no00053055