Antoine Rigaudeau

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Antoine Rigaudeau
Antoine Rigaudeau (Virtus Bolòy 1999-2000) .jpg
Nasyonalite Lafrans Lafrans
Wotè 200 cm
Pwa 102 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Playmaker
Antrenè
Revokasyon karyè 2005 - jwè
2015 - antrenè
Hall nan t'ap nonmen non FIBA Hall nan rnome (2015)
Karyè
Ekip klib yo
1988-1995 Cholet
1995-1997 Pau-Orthez
1997-2003 Virtus Bolòy 140 (1 957)
2003 Dallas Mavericks 11 (17)
2003-2005 Valencia 44 (611)
Nasyonal
1990-2005 LafransLafrans 127 (1.506)
Antrenè karyè
2015 Paris-Levallois
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan Sydney 2000
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Bwonz Sèbi ak Montenegwo 2005
Meday lò mediterranean.svg Jwèt Mediterane
Bwonz Languedoc-Roussillon 1993
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Roger Antoine Rigaudeau ( Cholet , 17 Desanm 1971 ) se yon ansyen jwè baskètbòl ak antrenè baskètbòl franse .

Li te jwe nan wòl nan gad , se 2.01 m wotè ak peze sou 94 kg.

Karyè

Kòmansman yo

Li te kòmanse jwe baskètbòl a laj de 7, jwe nan ekip jèn Cholet panyen an , ak ki li te fè premye l 'nan vòl nan tèt, genyen kat trofe MVP youn apre lòt nan Lig la franse, soti nan 1991 1994.

Ane annapre a li kite ekip la ki leve soti vivan l 'yo mete mayo a nan Pau-Orthez , youn nan ekip yo ki pi popilè transalpine, ki wè l' pou de ane nan ranje li yo: an 1996 li genyen tou de tit la franse ak pi bon pri an. jwè. Depi lè sa a, karyè li te yon ogmantasyon rapid nan direksyon pou elit baskètbòl Ewopeyen an.

Virtus

Rigaudeau nan Virtus nan sezon 1998-99 la

Apre li te genyen tout bagay an Frans sou yon nivo nasyonal, an 1997 li demenaje ale rete nan Virtus Bolòy nan peyi Itali , ak ki li pral rive nan pwent fetay la nan eksperyans espòtif l 'yo.

Ansanm ak Predrag Danilović ak nouvo zetwal yo k ap monte Hugo Sconochini ak Alessandro Abbio , Antoine ak Virtus nan antrenè Ettore Messina kraze nan peyi Itali ak Ewòp , genyen chanpyona a ak Euroleague a pandan y ap franse a konsakre tèt li kòm Ewopeyen an All-Star.

An 1999 Bianconeri yo sèlman te genyen Cup Italyen an, men Rigaudeau konfime tout-Star li yo sou yon nivo kontinantal yo.

Nouvo milenè a plen ak satisfaksyon: Antoine akòde pa Prezidan an nan Repiblik franse Knight nan Rejiman an nan onè , onè ki pi wo atribuabl nan yon sitwayen franse.

Eksperyans nan Rigaudeau, ki te sipòte pa fraîcheur la ak atletik nan zetwal nan lavni, ki gen ladan Emanuel Ginóbili , Marko Jarić ak Matjaž Smodiš , se yon eleman kle nan trenen Bianconeri nan fòtèy la nan Ewòp , kwirase a konplete "Grand slam la" genyen Euroleague la , Cup la Italyen ak tit la Italyen, men pèdi tas la super nan kòmansman sezon an kont Virtus Roma nan final la 4 nan Syèn.

NBA la

Mid-sezon Antoine, apre senk ane e ankò yon lòt Coppa Italia te genyen, kite Bolòy pou vole pou Dallas Mavericks nan NBA . Aletranje, sepandan, li pa jwenn espas yo akòde l 'pa Ettore Messina nan Virtus, franchiz la echwe nan pòs-sezon an ak deside retounen nan Ewòp relansman karyè li.

Retounen nan Ewòp

Apre parantèz Ameriken an, li jwenn yon plas nan peyi Espay , nan Pamesa Valencia , kote li jwe de sezon nan yon wo nivo, san yo pa sepandan gen yon enpak tankou nan tan lontan an. Apre chanpyona Ewopeyen an 2005 li te anonse retrèt li.

Antrenè

Sou 3 jen 2015 li te chwazi kòm nouvo antrenè a nan Paris-Levallois [1] . Li te demisyone nan biwo sou 27 desanm sa a pou rezon pèsonèl. [2]

Nan ekip nasyonal la

Avèk ekip nasyonal franse a li te genyen meday an ajan nan olenpik 2000 yo ak meday an kwiv nan 2005 Ewopeyen yo .

Palmarès

Eskwadwon

Pau-Orthez: 1995-1996
Virtus Bolòy: 1997-1998 , 2000-2001
Virtus Bolòy: 1999 , 2001 , 2002
Virtus Bolòy: 1997-1998 , 2000-2001

Endividyèl

Cholet: 1990-1991 , 1991-1992 , 1992-1993 , 1993-1994
Pau-Orthez: 1995-1996

Remak

Lyen ekstèn

Otorite kontwòl VIAF ( EN ) 303987754 · WorldCat Identities ( EN ) viaf-303987754