Alonzo lapenn

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Alonzo lapenn
Alonzo lapenn.jpg
Alonzo lapenn nan Miami Heat la nan 2007
Nasyonalite Etazini Etazini
Wotè 208 cm
Pwa 109 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Sant
Revokasyon karyè 2009
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2014)
FIBA Hall nan rnome (2019)
Karyè
Jèn
Indian River Lekòl Segondè
1988-1992 Georgetown Hoyas
Ekip klib yo
1992-1995 Charlotte frelon 215 (4.569)
1995-2003 Miami Heat 407 (8,045)
2003-2004 NJ Nets 30 (283)
2004-2005 Toronto raptè 0 (0)
2005-2008 Miami Heat 186 (1.414)
Nasyonal
1990-2000 Etazini Etazini 22
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Sydney 2000
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Bwonz Ajantin 1990
Kanada 1994
Logo fiksyon pou Goodwill Games.svg Jwèt bòn volonte
Ajan Seattle 1990
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Alonzo Harding Mourning jr. ( Chesapeake , fevriye 8, 1970 ) se yon ansyen Ameriken jwè baskètbòl , pwofesyonèl nan NBA a .

Li te yon manm nan Naismith Memorial Basketball Hall nan rnome depi 2014 . Li te genyen meday an lò nan 2000 Sydney Olympics yo .

Karyè

Kolèj la ak bouyon an

Dèy chwazi ale nan yon kolèj ak yon tradisyon long nan sant . Chwa a Se poutèt sa tonbe sou Georgetown Inivèsite , yon kolèj ki te ale nan jwè tankou Patrick Ewing ak Dikembe Mutombo . Li te chwazi nan bouyon an 1992 kòm dezyèm chwazi an jeneral dèyè sèlman Shaquille O'Neal soti nan Hornets yo Charlotte . Sezon rookie li se stratosfè, moyenne 21 pwen ak 10 rbondi pou chak jwèt. Epitou nan faz eliminatwa yo Hornets jere yo rive nan dezyèm tou an, apre yo fin bat Boston Celtics yo nan premye tou an. Nan semifinal konferans lès la , sepandan, Charlotte te bat New York Knicks nan 5 match. Premye sezon an se sepandan yon siksè pou Dèy ki imedyatman leve nan mitan sant sa yo an premye nan lig la.

Sezon ki sot pase yo kèk nan Charlotte ak echanj la nan Miami

Ane annapre a Dèy rete sou menm estanda ak ane anvan an men dezyèm zetwal nan ekip la, Larry Johnson , soufri yon aksidan ki kenbe l 'soti nan ekip la pou 31 jwèt. Charlotte ap eseye swiv sant li, men ak yon dosye nan 41 ranport ak menm kantite defèt Hornets yo rete soti nan faz eliminatwa an. Nan sezon 1994-95 Hornets yo retounen vwayaje nan yon bon mwayèn genyen pou yo rive nan faz eliminatwa yo. Nan pòs-sezon an, Hornets yo rankontre Chicago Bulls yo nan premye tou an, ki moun ki ak retounen fre Michael Jordan elimine yo nan 4 jwèt. Nan kòmansman sezon 1995-96 la , Hornets yo te deside li lè pou chanje liy lan, konsa vann Dèy bay Miami Heat an echanj pou Glen Rice ak Matt Geiger .

Sezon yo nan Miami

Nan Miami Dèy jwenn yon antrenè karismatik ak genyen tankou Pat Riley ki piti piti kòmanse bati ekip la ozalantou Alonzo. Premye ane dèy nan faz eliminatwa ak Miami se yon desepsyon, menm jan nan 1er tou yo rankontre Bulls ki elimine yo nan jis 3 match. Faz eliminatwa yo nan sezon an 1996-1997 te dire pi lontan pase ane anvan an. Nan premye tou an nan yon Derbi Florid kont Orlando majik la , chalè a genyen 3-2. Nan dezyèm tou a yo rankontre ansyen ekip Riley a, New York Knicks : nan jwèt 4 yon gwo batay pete ki koute jwè tou de ekip yo yon diskalifikasyon. Knicks yo sepandan, dapre anpil, plis penalize ak Miami jere pou pou genyen seri a nan 7 jwèt. Nan final Konferans lan, Bulls yo ankò koupe rèv tit Dèy la, elimine Chalè a 4-1. Nan sezon 1997-1998 la, revanj nan seri a te pran plas, ki ane anvan an te eksite anpil konfli. New York reyalize yon viktwa nan 5 match malgre Miami gen avantaj faktè kay la. Ane annapre a ak lòt bò larivyè Jouden nan retrè nan dezyèm, yo Chalè a nominasyon kòm fòs an premye nan konferans lan lès. Nan premye tou yo toujou rankontre Knicks yo ki te rive nan faz eliminatwa ak dènye dosye ki disponib. Avèk yon piki nan fen Allan Houston nan jwèt-5 Knicks yo genyen seri a kòmanse ensinye dout konsiderab nan jesyon an nan chalè an.

Maladi a

Miami kontinye konpile dosye ekselan pandan sezon regilye a ak fè pèfòmans pòv nan faz eliminatwa an. Nan pòs-sezon an nan 2000 yo fasil bat Detroit Pistons yo, men nan wonn nan dezyèm "madichon an" nan Knicks yo retounen nan frape Chalè a ki elimine nan 7 jwèt, byenke yo ka toujou gen dènye match la nan kay la. Nan ete a nan 2000 Dèy jwe ak ranport Olympics yo . Lè yo retounen Ozetazini , Dèy dyagnostike akglomeruloskleroz segman ak fokal , yon maladi ki afekte ren yo. Dèy sibi tretman grav ki pèmèt l 'yo jwe sèlman 13 jwèt nan sezon sa a. Ane annapre a doktè yo bay apwobasyon yo pou retounen nan jaden an nan sant la nan chalè a ki, menm si li pa tounen tankou fò tankou anvan, fè yon kontribisyon enpòtan nan ekip la. Chalè a, sepandan, yo pa ekip la nan kèk ane anvan ak faz eliminatwa yo rete yon Miraj. Kondisyon lapenn yo toudenkou vin pi mal e sezon 2002-2003 la pa janm wè l pran teren an.

Aterisaj la nan New Jersey ak transplantasyon an

Lapenn nan ete 2003 a gen ankò pèmisyon medikal pou li retounen nan jaden an. Antretan, sepandan, li te vin yon ajan gratis: Dèy trè tache ak Miami ak Riley konnen ki jan yon jwè nan karismatik li enpòtan pou ekip la. Men, nan yon ete lè anpil zetwal yo sou mache a, Riley pa ka ofri Dèy kontra a li vle. Lapenn deside chanje peyizaj l ', li marye New Jersey Nets zanmi l' Jason Kidd a . Filè yo te retounen soti nan yon final NBA pèdi ane a anvan ak nan bezwen nan yon sant ki gen valè, ak Dèy ankouraje pa lide a nan jwe nan yon ekip ki gen chans ekselan tit. Alonzo, sepandan, jere yo jwe sèlman 12 jwèt ak ekip la nouvo: doktè yo sispann l 'paske li te kondisyon toudenkou vin pi mal. Lapenn anonse retrèt li epi li sibi yon transplantasyon ren. Rekiperasyon apre operasyon an ekstrèmman vit ak tren Dèy pou li retounen nan jaden an. Nan istwa NBA a gen yon sèl presedan pou yon jwè ki te retounen nan aktivite konpetitif apre yon grèf ren: Sean Elliott nan San Antonio Spurs yo .

Echanj la nan Toronto ak retounen nan Miami

Alonzo sezi jeneral retounen nan jaden an nan kòmansman sezon an 2004-05 , ankò ak privye yo. Jesyon ekip la kontan sou li, men lè yo ofri yo chans pou yo achte yon etwal tankou Vince Carter yo pa ezite vann Dèy raptor Toronto yo ansanm ak Eric Williams ak Aaron Williams . [1] Alonzo, ki moun ki te deja kritike konpayi an pou vant lan nan Kenyon Martin e li te allusion ke li te vle chanje lè a, sepandan, refize jwe nan Kanada , ki ogmante plizyè diskisyon. Li vin libere de raptè yo nan dat 12 fevriye 2005. [2] , 1 mas 2005, li marye ankò nan Miami , kote ansyen fanatik li yo akeyi li cho. Dèy te dakò ak komès nan O'Neal jis pou yon chans pou pou genyen yon tit. Twa jou apre retou li nan Florid, Chalè a te fè fas a New Jersey Nets, ansyen ekip li a, ki Dèy epanye pa gen okenn kritik. [3] Premye tantativ la pa reyisi, sepandan; akòz kondisyon O'Neal a pa pafè ak yon aksidan nan Dwyane Wade, Chalè a te bat pa Pistons yo nan konferans lan lès final la. Pandan sezon ete a Dèy di ke li vle pran retrèt li men Riley konvenk l 'yo jwe yon lòt ane omwen.

Tit la NBA

Nan sezon 2005-06 la Dèy toujou jwe nan sant la dèyè O'Neal. Pandan sezon regilye a, blesi yo nan pivot la kòmanse nan Chalè a lakòz Dèy yo jwe plizyè jwèt kòmanse nan kwentèt la, k ap grenpe nan tèt la nan classement blockers yo. Nan faz eliminatwa yo, Heat elimine Chicago Bulls , New Jersey Nets, rival Detroit e nan final la Dallas Mavericks nan 6 match. Pi bon matche ak dèy k ap pase nan jwèt 6, kote li distribye 5 blòk, fè yon kontribisyon fondamantal nan ekip la nan genyen premye bag li yo.

Nouvo aksidan an ak retrèt la

Apre finalman genyen chanpyona a, Dèy deside rete nan Miami yon ane plis defann tit la ak chalè a, nan sa li te deside yo pral sezon final li kòm yon pwofesyonèl. Sou Desanm 19, 2007, nan pwemye mwatye nan jwèt la kont Hawks yo Atlanta , jenou dwat li bay fason: dyagnostik la pale de yon evantrasyon nan tandon an patellar ak yon aksidan nan kwadrisèps la . Yon tòde sò, menm jou sa a te katriyèm anivèsè transplantasyon ren an. Alonzo opere ak sezon li deja fini. Nan premye atlèt la eksprime entansyon li a pran retrèt li, men nan sezon prentan 2008 la li te anonse olye ke li te vle jwe pou yon lòt ane, ak Se poutèt sa fini karyè li nan fen sezon an 2008-09 . Apre rekipere ak fòmasyon ak lòt jwè yo Chalè, Dèy sou, 22 janvye 2009 ofisyèlman anonse pou pran retrèt li. Li motive chwa li lè li di ke li santi l fizikman bon, men li pa vle sibi fizik li te deja eseye mete ak chire nan yon lòt sezon NBA.

Remèsiman

Dèy te touche plizyè karyè prim ak onè: li te de fwa te genyen NBA defans jwè pou prim lan Ane (1998-1999 ak 1999-2000); nan menm ane yo li te enkli tou nan premye kwentèt defans lan. Li te genyen tou yon ensèsyon nan kwentèt NBA premye fwa (1998-1999) ak youn nan dezyèm lan (1999-2000). Li te tou antre nan premye kwentèt la rookie nan sezon an 1992-1993. Li te rele moute pou jwèt la tout zetwal 7 fwa e li te genyen yon meday lò Olympic nan Sydney 2000 . Li te genyen tou meday lò a nan chanpyona mondyal yo nan Toronto 1994 ak kwiv nan sa yo ki nan Buenos Aires 1990 .

30 Mas 2009, jan Pat Riley te anonse sa deja, youn nan antrenè Alonzo ki pi pre a, Miami Heat retrete mayo 33 li, premye jwè nan istwa franchiz ki resevwa onè sa a. Seremoni an te patisipe, nan mitan lòt moun, pa gwo zanmi Alonzo a Patrick Ewing , Dikembe Mutombo , Tim Hardaway ak antrenè li nan moman Georgetown, John Thompson .

Estatistik

Lejand
PG Jwèt te jwe PT Alimèt kòm yon starter MP Minit pou chak jwèt
TC% Pousantaj nan vaksen soti nan jaden an sib 3P% Pousantaj vaksen twa pwen TL% Pousantaj lanse gratis
RP Detant pou chak jwèt AP Ede pou chak jwèt PRP Boul yo vòlè li pou chak jwèt
SP Arè pou chak jwèt PP Pwen pou chak jwèt Fonse Karyè segondè
Li vle di yon sezon nan ki li te genyen tit la
* Premye nan lig la

NCAA

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1988-1989 Georgetown Hoyas 34 - 28.3 60.3 25.0 66.7 7.3 0.7 0.4 5.0 13.1
1989-1990 Georgetown Hoyas 31 - 30.2 52.5 0.0 78.3 8.5 1.2 0.5 2.2 16.5
1990-1991 Georgetown Hoyas 23 - 29.7 52.2 30.8 79.3 7.7 1.1 0.4 2.4 15.8
1991-1992 Georgetown Hoyas 32 - 32.8 59.5 25.0 75.8 10.7 1.7 0.6 5.0 21.3
Karyè 120 - 30.3 56.6 26.1 75.4 8.6 1.2 0.5 3.8 16.7

NBA

Sezon regilye

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1992-93 Charlotte frelon 78 78 33.9 51.1 0.0 78.1 10.3 1.0 0.3 3.5 21.0
1993-94 Charlotte frelon 60 59 33.6 50.5 0.0 76.2 10.2 1.4 0.5 3.1 21.5
1994-95 Charlotte frelon 77 77 38.2 51.9 32.4 76.1 9.9 1.4 0.6 2.9 21.3
1995-96 Miami Heat 70 70 38.2 52.3 30.0 68.5 10.4 2.3 1.0 2.7 23.2
1996-97 Miami Heat 66 65 35.2 53.4 11.1 64.2 9.9 1.6 0.8 2.9 19.8
1997-98 Miami Heat 58 56 33.4 55.1 - 66.5 9.6 0.9 0.7 2.2 19.2
1998-99 Miami Heat 46 46 38.1 51.1 0.0 65.2 11.0 1.6 0.7 3.9 * 20.1
1999-00 Miami Heat 79 78 34.8 55.1 0.0 71.1 9.5 1.6 0.5 3.7 * 21.7
2000-01 Miami Heat 13 3 23.5 51.8 0.0 56.4 7.8 0.9 0.3 2.4 13.6
2001-02 Miami Heat 75 74 32.7 51.6 33.3 65.7 8.4 1.2 0.4 2.5 15.7
2003-04 NJ Nets 12 0 17.9 46.5 - 88.2 2.3 0.7 0.2 0.5 8.0
2004-05 NJ Nets 18 14 25.4 45.3 - 59.3 7.1 0.8 0.3 2.3 10.4
2004-05 Miami Heat 19 3 12.9 51.6 - 56.4 3.7 0.2 0.2 1.7 5.0
2005-06 Miami Heat 65 20 20.0 59.7 0.0 59.4 5.5 0.2 0.2 2.7 7.8
2006-07 Miami Heat 77 43 20.4 56.0 - 60.1 4.5 0.2 0.2 2.3 8.6
2007-08 Miami Heat 25 0 15.6 54.7 - 59.2 3.7 0.3 0.2 1.7 6.0
Karyè 838 686 31.0 52.7 24.7 69.2 8.5 1.1 0.5 2.8 17.1
Tout-Star 4 1 18.8 54.5 0.0 66.7 4.8 1.0 0.8 2.0 10.0

Faz eliminatwa

Ane Eskwadwon PG PT MP TC% 3P% TL% RP AP PRP SP PP
1993 Charlotte frelon 9 9 40.8 48.0 0.0 77.4 9.9 1.4 0.7 3.4 23.8
1995 Charlotte frelon 4 4 43.5 42.1 50.0 83.7 13.3 2.8 0.8 3.3 * 22.0
1996 Miami Heat 3 3 30.7 48.6 - 71.4 6.0 1.3 0.7 1.0 18.0
1997 Miami Heat 17 17 37.1 49.1 37.5 55.5 10.2 1.1 0.6 2.7 * 17.8
1998 Miami Heat 4 4 34.5 51.8 - 65.5 8.5 1.3 0.8 2.5 19.3
1999 Miami Heat 5 5 38.8 52.1 - 65.3 8.2 0.8 1.6 2.8 21.6
2000 Miami Heat 10 10 37.6 48.4 0.0 66.7 10.0 1.4 0.2 3.3 * 21.6
2001 Miami Heat 3 3 30.3 48.0 - 57.9 5.3 1.0 0.0 1.7 11.7
2005 Miami Heat 15 2 16.9 70.5 * - 55.8 4.8 0.3 0.3 2.2 6.1
2006 Miami Heat 21 0 10.8 70.3 * - 66.7 2.9 0.1 0.2 1.1 3.8
2007 Miami Heat 4 0 13.8 90.9 - 38.5 2.0 0.3 0.0 0.8 6.3
Karyè 95 57 27.3 51.2 36.8 64.9 7.0 0.9 0.5 2.3 13.6

Pi wo nan karyè

  • Pwen maksimòm: 50 vs Washington bal (29 mas 1996) [4]
  • Detant maksimòm: 22 (3 fwa)
  • Maksimòm ede: 7 vs Boston Celtics (6 desanm 1996)
  • Vòlè maksimòm: 4 (3 fwa)
  • Blòk maksimòm: 9 (8 fwa)
  • Maksimòm minit te jwe: 49 (2 fwa)

Palmarès

Miami Heat: 2006
1992-1993
1998-1999 , 1999-2000
1993 , 1994 , 1995 , 1996 , 1997 , 2000 , 2001 , 2002
1998-1999 , 1999-2000
1998-1999 , 1999-2000
1998-1999 , 1999-2000

Remak

  1. ^ Li ofisyèl: Filè jwenn Carter nan raptè yo , sou ESPN.com , 18 desanm 2004. Retrieved 11 fevriye, 2017 .
  2. ^ (EN) lapenn, rapaces pati fason , nan CBC espò. Rekipere 11 fevriye 2017 .
  3. ^ Liz Robbins, Mourning Fires Shots at Nets in His Return to New Jersey . The New York Times . 4 Mas 2005. Retrieved 11 February 2017 .
  4. ^ Alonzo lapenn - NBA karyè pi bon , sou basketball.realgm.com . Rekipere 18 jen 2020 .

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 88174505 · ISNI ( EN ) 0000 0000 7885 2079 · LCCN ( EN ) n95009567 · GND ( DE ) 13811224X · WorldCat Identities ( EN ) lccn-n95009567