Aleksandr Gomel'sky

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Aleksandr Gomel'sky
Gomelski.jpg
Varese Espò Hall , 27 janvye 1977 , Gomel'skij ak ekip la CSKA Moskou
Nasyonalite Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Antrenè
Revokasyon karyè 1953 - jwè
1991 - antrenè
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (1995)
FIBA Hall nan rnome (2007)
Karyè
Ekip klib yo
1945-1949 ODO LenVO
1949-1953 MANDE Riga
Antrenè karyè
1949-1952 Sptk. Leningrad (fi)
1953-1966 MANDE Riga
1956-1959 Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik (vis)
1961-1970 Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik
1969-1980 CSKA Moskou
1977-1983 Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik
1985-1986 CSKA Moskou
1987-1988 Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik
1988-1989 Tenerife AB
1990-1991 CSP Limoges
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Ajan Tokyo 1964
Bwonz Vil Meksiko 1968
Bwonz Moskou 1980
Seoul 1988
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Bwonz Rio de Janeiro 1963
Montevideo 1967
Bwonz Yougoslavi 1970
Ajan Filipin 1978
Kolonbi 1982
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Yougoslavi 1961
Polòy 1963
Inyon Sovyetik 1965
Fenlann 1967
Itali 1969
Ajan Bèljik 1977
Itali 1979
Tchekoslovaki 1981
Bwonz Lafrans 1983
Ajan Grès 1987
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Aleksandr Yakovlevich Gomel'skij (nan Ris : Александр Яковлевич Гомельский ? ; Leningrad , 18 janvye 1928 - Moskou , 16 August 2005 [1] ) se te yon jwè baskètbòl ak baskètbòl antrenè Sovyetik , manm nan Naismith Memorial Hall la Basketball rnome an 1995.

Li se tou li te ye nan transliterasyon Alexander Gomelsky la .

Gomelsky mennen Lame Wouj la ak ekip nasyonal la Sovyetik nan viktwa. Li te genyen chanpyona nan lemonn , chanpyona Ewopeyen an , chanpyon tas ak yon olenpik .

Universal'nyj Sportivnyj Kompleks CSKA , ki te lakay CSKA alimèt Moskou , te rele apre l 'depi 2005.

Karyè

Li te kòmanse jwe ak antrenè pou ekip pwovens li jouk 1952. Li Lè sa a, demenaje ale rete nan lidèchip nan ASK riga . An 1958 li te jwenn ak ekip sa a premye nan twa tit youn apre lòt chanpyon klib Ewopeyen an Cup Ewopeyen an.

Li demenaje ale rete nan Moskou pou dirije CSKA Moskou soti nan 1969-1980, 1985-1986, kote li te genyen tit Ewopeyen an an 1971, bat Ignis Varese nan final la.

Pinnacle nan karyè li te rive l 'nan 1988, ak Laurel la Olympic, lè li bat Yougoslavi nan final la apre li te gen sansasyonalis elimine Etazini nan Amerik nan Seoul nan semi-final la.

Li te tou ekri anpil liv sou baskètbòl kòmanse nan lane 1960. Lè yo fin fè karyè antrenè li, li te travay tou kòm yon kòmantatè televizyon.

An 1992 li te vin prezidan nan Federasyon Larisi la ak nan 1997 sa yo ki an CSKA, pran ekip la nan nivo ki pi wo nan baskètbòl Ewopeyen an.

An 1995 li te antre nan Hall la nan baskètbòl t'ap nonmen non . Depi 2005 li te bay " Aleksandr Gomel'skij Antrenè pou Ane a " prim lan .

Gomel'sky te mouri nan Moskou a laj de 77 nan kansè.

Palmarès

Konpetisyon nasyonal

Konpetisyon Entènasyonal

MANDE riga: 1958 , 1958-1959 , 1959-1960
CSKA Moskou: 1970-1971

Nasyonal

Remak

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 305067365 · ISNI ( EN ) 0000 0004 1680 5014 · BNE ( ES ) XX950679 (data) · WorldCat Identities ( EN ) viaf-305067365