Aleksandr Belov

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Dekonbigasyon note.svg Dezanbigasyon - Si w ap chèche pou politisyen Ris la an menm non yo, gade Aleksandr Belov (politisyen) .
Aleksandr Belov
Nasyonalite Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik
Wotè 200 cm
Pwa 95 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Sant
Revokasyon karyè 1978
Hall nan t'ap nonmen non FIBA Hall nan rnome (2007)
Karyè
Ekip klib yo
1966-1978 Sptk. Leningrad
Nasyonal
1969-1976 Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik
Palmarès
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Minik 1972
Bwonz Monreyal 1976
Gnome-emblem-web.svg World Cup
Bwonz Yougoslavi 1970
Pòtoriko 1974
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Itali 1969
Almay 1971
Ajan Yougoslavi 1975
FISU Entènasyonal Inivèsite Sport Federation.svg Inivèsya
Turin 1970
Ajan Moskou 1973
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Aleksandr Aleksandrovich Belov (nan Ris : Александр Александрович Белов ? ; Leningrad , 9 Novanm 1951 - Leningrad , 3 oktòb 1978 ) se te yon jwè baskètbòl Sovyetik .

Karyè

Li te antre nan istwa baskètbòl la pou fè nòt panyen an ki te bay Inyon Sovyetik an lò nan chanpyona olenpik 1972 Minik la nan yon final konteste kont Etazini .

Anplis de sa nan 1972 Olympic an lò li te genyen kwiv nan Monreyal 1976 , li te chanpyon nan lemonn an 1974 ak de fwa chanpyon nan Ewòp nan 1969 ak 1971 .

Li te mouri sou Oktòb 3, 1978, ki gen laj sèlman 26 [1] , akòz angiosarcoma , yon fòm ki ra nan kansè nan , byenke nan moman sa a TASS pa t 'divilge rezon ki fè yo nan lanmò [1] .

Kiryozite, menm Sergej Belov , omonim ak koekipyèr Aleksandr nan final la istorik nan Monaco '72, te pase nan menm jou a: 3 oktòb 2013, apre yon maladi long.

1 Mas 2007, Aleksandr Belov te admèt nan sal renome FIBA .

Karyè klib

Karyè baskèt li te kòmanse nan ekip jèn Spartak Leningrad yo an 1962, nan ekip sa a li te rankontre antrenè Vladimir Kondrašin ki pral mennen l 'nan klib la ak nan ekip nasyonal la konkeri plizyè tit:

  • de tas nan 1973 la ak 1975
  • yon chanpyona Sovyetik an 1975.

Karyè entènasyonal

An 1969 li te rele pou premye fwa nan ekip nasyonal la e imedyatman te pran premye siksè li nan chanpyona Ewopeyen yo nan Naples an 1969 , yon siksè repete de ane pita nan Almay .

Viktwa ki pi enpòtan an, sepandan, vini nan olenpik yo Minik 1972, kote Sovyetik la te gen yon ekip ekselan ki te vin envenku nan final la ak fè fas a seleksyon an nan Etazini ki te genyen tout edisyon anvan yo nan tounwa a Olympic, k ap sonnen 63 ranport soti nan 63 ras. Match la difisil-goumen te wè Sovyetik yo toujou devan jiskaske twa segonn nan fen a lè de lanse gratis pa Doug Collins pote USA a 50-49 devan yo. Nan pwen sa a yon erè pa abit la ki asiyen yon tan soti mande pa Sovyetik yo (ak boul la deja nan jwe, Se poutèt sa iregilye) kreye yon anpil nan konfizyon ak dènye segonn yo te repete twa fwa akòz enkonparans ak revèy la. Pwezidan FIBA, William Jones, te nan chemen an e te deklare ke nan dènye aksyon revèy la te kòmanse byen bonè. Lè lè a te kòrèkteman Reyajiste a twa segonn, Belov nan zòn opozan an pentire ranmase yon long jete-nan soti nan debaz la, epi, apre yo fin debarase m de de opozan nan yon fason ki pa odoxtodòks, depoze boul la nan panyen an la jis anvan sirèn nan kònen klewon , ki pèmèt pwòp ekip nasyonal la pou pou genyen yon siksè istorik. [ sitasyon bezwen ] Te final la nana ki te swiv pa konfli anmè kou fièl ak seleksyon ameriken an refize kolekte meday yo an ajan.

Apre lò a nan Monaco li te genyen:

Palmarès

Spartak Leningrad: 1974-1975
Spartak Leningrad: 1972-1973 , 1974-1975

Remak

  1. ^ Yon b Giancarlo Menichelli, Alexander Belov mouri , nan La Stampa , 5 Oktòb 1978, p. 18. Rekipere 1 novanm 2013 .

Lyen ekstèn