Šarūnas Marčiulionis

Soti nan Wikipedia, ansiklopedi gratis.
Ale nan navigasyon Ale nan rechèch
Šarūnas Marčiulionis
Sarunas Marciulionis nan Ameni 2.jpg
Šarūnas Marčiulionis nan 2014
Nasyonalite Lityani Lityani
Wotè 196 cm
Pwa 98 kg
Basketball Basketball pictogram.svg
Wòl Gad
Revokasyon karyè 1997
Hall nan t'ap nonmen non Naismith Hall nan rnome (2014)
FIBA Hall nan rnome (2015)
Karyè
Ekip klib yo
1981-1989 Statyba Vilnis
1989-1994 GS gèrye 227
1994-1995 Seattle S. Sonics 66
1995-1996 Sacramento Kings 53 (571)
1996-1997 Denver Nuggets 17 (116)
Nasyonal
1987-1989 Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik
1992-1996 Lityani Lityani
Palmarès
Inyon Sovyetik Inyon Sovyetik
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Seoul 1988
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Ajan Grès 1987
Bwonz Yougoslavi 1989
FISU Entènasyonal Inivèsite Sport Federation.svg Inivèsya
Kobe 1985
Lityani Lityani
Olympic flag.svg Jwèt Olympic
Bwonz Barcelone 1992
Bwonz Atlanta 1996
Wikiprojè Ewòp (ti) .svg Ewopeyen yo
Ajan Grès 1995
→ Senbòl la endike yon transfè prè.

Raimondas Šarūnas Marčiulionis ( Kaunas , 13 jen 1964 ) se yon ansyen jwè baskètbòl Lityanyen , antreprenè ak manadjè espò , jouk 1990 Sovyetik . Li te chanpyon Olympic nan 1988 e li te jwe pou plizyè ane nan Asosyasyon Nasyonal Basketball .

Li te yon manm nan Naismith Memorial Basketball Hall nan rnome depi 2014.

Karyè

Sovyetik

Marčiulionis te kòmanse jwe nan lig la Sovyetik tèt depi yon laj trè jèn (nan 17), nan Statyba Vilnis, aktyèl Lietuvos Rytas la . An Ewòp , li te pran l 'ti tan pwouve tèt li yo dwe youn nan gad yo pi fò janm wè, tèlman bagay ke li eksite enterè lòt bò dlo tou.

NBA

Marčiulionis te deklare tèt li elijib pou bouyon NBA 1987 la , kote li te, sepandan, énormément souzèstime, chwazi pa Golden State gèrye yo menm sou wonn nan 6th nan apèl. Sepandan, Šarūnas te kòmanse karyè li nan NBA a sèlman an 1989, depi li pa t 'kapab gen limyè vèt la ale lòt bò dlo anvan. Nan premye sezon li yo, 1989-90 , li te yon sipriz bèl, imedyatman rezoud solidman pi wo pase pwen yo doub-chif. An 1992 li te gen konsekrasyon li yo, rive nan yon mwayèn de 18.9 pwen ak 53.8% tire, depi li konsakre li kòm twazyèm zam prensipal la nan gèrye yo, apre koekipye Chris Mullin ak Tim Hardaway ; ekip la te gen yon trè bon sezon regilye ane sa a, fèmen ak yon dosye sou 55 ranport ak 27 pèt. Nan play-off yo nivo li nan jwe leve pi lwen: li bay nòt 85 pwen nan kat jwèt yo te jwe (21.3 an mwayèn). Sepandan, sa a pa t 'ase pou Golden State, ki moun ki te bat 3-1 nan premye tou an pa Seattle SuperSonics la .

Li te rete ak gèrye yo jouk 1993 , epi apre li te manke yon ane konplè akòz aksidan, li te ale nan Seattle, ki koute l 'yon diminisyon nan jwe minit. An 1996 li te jwe ak Kings yo Sacramento , pandan y ap dènye sezon an anvan retrèt li, ki te pran plas an 1997, li te jwe ak Denver Nuggets yo .

Nasyonal

Li te mete ekip nasyonal Inyon Sovyetik la jersey jouk 1990, lè Lityani te vin endepandans yo. Avèk jèn ekip nasyonal la li te reyalize anpil rezilta prestijye, tankou viktwa nan chanpyona jinyò Ewopeyen yo (1982) ak nan chanpyona mond jinyò yo (1983); an 1985 li te genyen lò nan Universiad la . Deplase nan ekip ansyen nasyonal la, li te genyen ajan nan 1987 Eurobasket la ; rezilta a pi sansasyonalis, sepandan, yo te reyalize ane annapre a, lè Sovyetik la, ki te dirije an patikilye pa Marčiulionis, rimas Kurtinaitis ak Arvydas Sabonis , te Olympic chanpyon an 1988 Seoul jwèt yo . Barcelone Olympic jwèt, nan ki Lithuanian nasyonal ekip la, tou ki te dirije pa Trio a Marčiulionis-Kurtinaitis-Sabonis, te genyen meday an kwiv la. An 1995 li ankò fini 2nd nan Eurobasket a, e li te eli MVP nan konpetisyon an.

Manadjè

Depi 1992, li te louvri yon chèn nan otèl, sitou ki sitye nan Lityani.

An 1993 li te fonde Lietuvos Krepšinio Lyga (LKL), lig baskètbòl Lityanyen an, kote li te vin prezidan. An 1999 li te kreye yon lòt asosyasyon baskètbòl, Nò Ewopeyen Basketball Lig la (NEBL), ki te pita enkòpore nan Lig la Basketball Baltik .

Palman Ewopeyen an

Nan mwa me 2019 li te eli nan Palman an Ewopeyen an pou Pati a Lithuanian Lithuanian ak 32,591 vòt. [1] [2] De jou apre li bay legen. [3] [4]

Remèsiman

  • Eli spòtif nan ane a nan Lityani pou 4 ane (1987, 1989, 1990, 1991).
  • Eli pi bon jwè baskètbòl Sovyetik nan 1987.
  • MVP nan FIBA EuroBasket 1995 .

Remak

  1. ^ Sarunas Marciulionis te eli nan Palman Ewopeyen an , sou basketuniverso.it , 27 me 2019. Retrieved 2 jen, 2019 .
  2. ^ (EN) Philip Oltermann, Shaun Walker ak Angela Giuffrida, yon zetwal NBA, yon chef televizyon ak yon komedyen: rankontre kèk nan nouvo Deputy yo , nan The Guardian, 27 Me 2019. Aksè 28 Me 2019.
  3. ^ Marciulionis demisyone nan Palman Ewopeyen an pou ede jèn atlèt Lityanyen yo , sou basketuniverso.it , 28 me 2019. Retrieved 2 jen, 2019 .
  4. ^ (EN) zetwal baskètbòl Marčiulionis refize chèz EP sou DELPHI, 28 me 2019. Aksè 28 me 2019.

Lòt pwojè

Lyen ekstèn

Controllo di autorità VIAF ( EN ) 1555154260376624480008